Умишлен пожар изпепели стопанство на украинци в Петрич

Щетите са за над половин милион лева
14 ное 2022 09:51, Александър Попов
34
Умишлен пожар изпепели стопанство на украинци в Петрич
Снимка: БГНЕС

Пожар изпепели стопанство с техника и храна за стотици животни в Петрич, собственост на земеделци от Украйна. Те живеят в града от дълги години. Щетите са огромни, а според първоначални данни палежът е умишлен.

"Изгоряха комбайни, балировачки, трактори, както и храната за нашите животни. Имаше около 1500 кръгли бали по 450 кг люцерна и 3000 малки бали. Животните ни останаха без храна за зимата. Само тя струва над половин милион лева", обясни Павел пред Нова тв.

На камери се виждат силуети на хора, които излизат от фермата.

"Не мога да разбера какъв човек трябва да си, за да посегнеш на животни, които сами не могат да набавят храната си. Как е възможно през 21 век да се случват такива неща", допълват потърпевшите.

Те заявиха, че нямат конфликт с никого, а пожарът няма да ги откаже. Те отглеждат около 200 крави и толкова биволи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Петричпожарукраинци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
7
 
! Отговори
ЩО СЕ РАДВАШ БЕ? преди 1 година
ЩЕ МИ ЯДЕТЕ ..Я!
6
0
 
37
 
! Отговори
Да бягат далеко... преди 1 година
Джиповете "Грейт Уолл" бяха в България и избягаха ... Крайслер дойдоха и след 2г. избягаха кто изоставиха цялото си оборудване на завода... Имаше статия за един англичанин дето започнал бизнес тук и след хиляди административни спънки за бизнеса му и опити за рекетиране избяга чак във Виетнам... Фолксваген направи опит и бързо се отказа след като ги принудиха да купят терен от приближен на власта на четворна цена... А италианеца които отглеждаше зеленчуци ? Май и него вече го няма... ДА БЯГАТ...
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е отмъщението на генерал Суровикин...
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днеса, Г.аньо обидно ли стана че го цензурирахте??? Вие сигурно и на произведението на великия Алеко щяхте звездички да сложите?
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** не гледа да създаде сам нещо или да постигне нещо с упорит труд, а да крадне, някоя далаверка да спретне или да навреди на съседа. Ако пък е дело и на някой "патриот" (разбирай обичащ Россия повече от родината си), съвсем сме я закъсали
2
2
 
8
 
! Отговори
Мост Лайкли преди 1 година
Путин ще да е бил.
1
4
 
29
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
В БГ ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО ПАВЕЛЕ. НА 8.9.44 ОТКРИВАШ ФАБРИКА НА 9.9.44. ТИ Я НАЦИОНАЛИЗИРАТ. И ПОСЛЕ ВНУЦИТЕ НА ТЕЗИ НАЦИОНАЛИЗАТОРИ СТАВАТ МИЛИОНЕРИ. ТАКА ЧЕ СВИКВАЙ.