Дизелът ще става по-скъп, какви ще са цените на горивата?

Вероятно отстъпката от 25 ст. ще приключи до края на месеца
15 ное 2022 13:30, Росен Стойчев
45
Дизелът ще става по-скъп, какви ще са цените на горивата?
Снимка: БГНЕС

Вероятно отстъпката от 25 стотинки ще приключи до края на месеца поради липса на предвидени средства, каза пред Нова Нюз Светослав Бенчев от „Българска петролна и газова асоциация".

"От края на 2025 г. ЕК въведе търговия с квоти и емисии по отношение на транспортните горива. При въвеждане на цени като за въглищните централи, ще има сериозно поскъпване на горивата. Говорим за 70-80 стотинки за литър", разкри експертът.

Според него в момента се купува сериозно количество руски нефт. А биодизелът може да оскъпи дизела с няколко стотинки. Не може да се стигне до 6 лева за литър гориво.

Още по темата
Ако петролът се задържи на сегашните нива, около 96 долара, цените би трябвало да останат на тези нива по отношение на бензина. Недостигът на дизела ще стане по-голям, което вероятно ще го оскъпи. С пропан-бутанът е възможно да се случи същото нещо", обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
13
 
! Отговори
Pesho преди 1 година
Както и предишните му мнения на този пишман специалист, нищо вярно няма.
29
11
 
25
 
! Отговори
master преди 1 година
Още малко и Путин, ще ги оправи.
28
3
 
26
 
! Отговори
Другаря преди 1 година
Експерт обяснява евентуално може да се случи нещо с цените на горивата та даже и с цената на газа тоя явно е голям експерт
27
1
 
25
 
! Отговори
Вероятно преди 1 година
Ако някой политик има смелостта да сложи край на истерията наречена Свободен Европейски енергиен пазар, може и Ел енергията да стане в пъти по ниска цена, както и горивата! Не забравяйте че рафинерията също използва Ел енергия! Вместо да се упражняват в красноречие и да дънят като Черна станция, предложете нещо работещо! И това не са електромобилите!
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Македония дизела е 2.56 лв. От там зареждам догооре и 2 туби в багажника.
25
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как? Нали Борисов казах че на 3 октомври нафтата и бензина ще станат лев и педесе.
24
1
 
12
 
! Отговори
Тихомир преди 1 година
Който живее близо до границата с Турция - да ходи и от там да зарежда. По евтино е поне с 10 %, след отпадането на 25-те стотинки, ще стане и с над 20 % по-евтино. Тъпо, ама като не може по друг начин ..... В момента дизелът там е на цена от 2,76 лева за 1 литър. Това е цена от 13.11.22 г.
23
6
 
28
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Ай!...Тиквун са закле,че бил щял да свали цените на горивата минимум с адина лев,а сега па друго четем !...?!...Ей,хора,правете си изводи кой и как ви ЛЪЖЕ И МАНИПУЛИРА !../ако можете де../
22
10
 
22
 
! Отговори
Е,как така? преди 1 година
Нали Киро вдигаше цените?
21
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дизелът поскъпне ли и храната ще скочи яко. Превозът и е масово с дизел гориво транспорт свързан.
20
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тоя дизел бе, вземете вдигнете цената на газта, че е безобразно евтина!
19
7
 
44
 
! Отговори
буци преди 1 година
тоя Путин ибъ мамътъ на света - с една нищо и никаква военна операция обърна икономиката на света с краката на горе. . ., а киро разправяше, че Русия е икономическо джудже, като една бензинонстанция с ракетки..... хаха и при това учил в харвард, смех..
18
3
 
15
 
! Отговори
ел авто преди 1 година
по-скъп, разходите същите. Бензин е най-добрата опция в момента, докато водородния автомобил навлезе с вода от кладенеца
17
29
 
34
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Да стане 5 лв. Щом няма къде да се паркира, значи не е скъпо. Ай сиктир! Само глада лекува комунизма :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
16
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как така ще става по-скъп. Нали Боко обеща, че ще намали цените с цял лев
15
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А и за ел колите - Вчера гледах Луйс Росман - Говореше за някакъв батка, дето му се развалил ел. двигателя колата. Рядко, но се случва. И му казват в центъра на VW, че нямали резервен двигател. И че трябва, да се ПРОИЗВЕДЕ, специално за НЕГОВАТА КОЛА, с НЕГОВИЯ НОМЕР на шасито... Това е за ID4, още се продава, още е в поизводство. Демек - тея са заклщчени, като iPhone - не само, че няма да има резервни части, ами втора ръка части, няма да работят - ЧЕСТИТА ДИГИТАЛИЗАЦИЯ!
14
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спасението е, да даваме по 25000-30000 лева отгоре, за "ел. кола", която скоро ще ни излиза, колкото да караме нормална, която трябва да мине по 90 000 км, че да си изравни "въглеродния отпчеатък" на производстовто, ама ако тока идва от въглища, трябва да мине поне още 30-40 000 км, че да "компенсира" и за това.
13
1
 
32
 
! Отговори
кавал преди 1 година
тъкмо забраниха каруците, а натам се връщаме, няма лошо еко тор и природа, стига машини и технологии, съсипахме природата
12
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва ни иситнски бългаски политик, който да премане акциза на горивата или поне да го редуцира стабилно, а ДДС-то, да не се начислява на базата на акциза.
11
1
 
55
 
! Отговори
Jonsy преди 1 година
В момента се вихри егати бруталната секула и държавата си затваря очите защото чрез акциза дои народа! После си разпределят чрез бюджета милиарди за техни строителни, саниращи и т.н. фирми.с цените на руския петрол в момента и курса на долара, цената на колконка трябва да е с 1.2лв на долу т.е. за всеки литър даваме 1.2 лв лепта на държавата и на тези дето се бият за кокъла....