Затвори най-големият апарт хотел в Поморие

450 – 500 души вече са освободени
18 ное 2022 16:31, Анисия Иванова
41
Затвори най-големият апарт хотел в Поморие
Снимка: Facebook

Огромният хотелски комплекс "Сънсет Ризорт" в Поморие, известен в града като "Холандското селище", няма да работи през следващия летен сезон, обяви кметът на общината Иван Алексиев.

„Това ще бъде сериозно предизвикателство през летния сезона на 2023 година. Холандското селище фалира! 3000 легла са заключени, няма да работи“, заяви Алексиев. По думите му, това ще има особено негативен ефект върху развитието на туризма в Поморие и най-вече върху кв. „Св. Георги“.  

"450-500 души вече са освободени, доколкото ми е известно. Това е следствие на неадекватната държавна политика в областта на туризма. Как това министерство на туризма не можа да направи един закон, който да обособи частите в хотелите, които се продават. В момента виждаме скандали – не могат да се разбера за тока, не могат да се разберат за водата, за общите части", каза още Иван Алексиев.

През изминалия летен сезон в община Поморие са посрещнати повече български туристи - 51 064, става ясно от направения от администрацията анализ на летните месеци. Голяма част от сънародниците ни обаче били в града за така наречените дълги уикенди – или петък събота и неделя, без да генерират сериозни приходи за местната икономика.

Изненадващо в Поморие отчитат спад в броя на туристите през най-отпускарския месец август. За сметка на това през юни ръстът е със 106 на сто, спрямо данните за миналата година. Най-много са били чуждестранните гости от Румъния, следвани от тези от Германия, като при вторите се отчита ръст, спрямо данните за предходния туристически сезон.

Добри нива се отчитат и от пазари като Израел, Украйна, Великобритания и Словакия

“Изграждането на качествен туристически продукт, към който се стреми Община Поморие, изисква информирано участие и консенсус от всички заинтересовани страни. По този начин браншът би могъл да прогнозира и управлява туристическите тенденции. Въпреки изключително негативния ефект върху световния туристически пазар, кризата отвори нови възможности за сектора. Ускорените темпове на дигитализация, откриването на нови пазари, както и открояването на специфични пазарни ниши представляват една минимална част от възможностите, от които бизнесът в община Поморие трябва да се възползва през 2023 година“, се посочва в изготвения от общината анализ на летен туристически сезон 2022 година, съобщава БТА.

Алексиев съобщи, че вече е избран изпълнител на дейностите по подмяната на централния довеждащ водопровод на Поморие, както и на двата резервоара за питейни нужди.

"В момента тече срока за обжалване. След Нова година може да започне да се работи, което ще реши проблемите ни с водоподаването и честите аварии през летния сезон. Този водопровод е предвиден с втори, резервен такъв. От ЕВН пък ни съобщиха, че е приключил спора за подстанция Поморие, което означава, че скоро ще имаме собствена подстанция. След Нова година ще се задвижи процедурата за терени, изграждане и други. 2 години е заложеният срок за изпълнение", каза още кметът на морския град.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
5
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Зареждам фоерверките с тротил, дано изгние и собственика, ще стане чудно шоу за декорация
37
1
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Най-накрая да започне събаряне и национализъм на Бетон, ставаме Испания, няма такава мизерия като тази бутафория
36
0
 
41
 
! Отговори
Маргарет Тачър преди 1 година
Като сте частен бизнес, какво чакате от държавата?! Значи печалбите и укритите данъци са си за вас, а когато фалирате чакате държавата да ви спасява с общите пари?! Не може така!
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТУРСКИ ФИРМИ ОТ АНТАЛИЯ И МАРМАРИС ЯКО НАЛАЗИХА ПО ЧЕРНОМОРИЕТО И ЗАПОЧНАХА ДА ВКАРВАТ РАБОТНИЦИ ОТ ТУРЦИЯ,КИРГИЗСТАН,УЗБЕКИСТАН И ЕГИПЕТ...ДОГОДИНА ОЧАКВАМЕ И ОТ СЕНЕГАЛ И ГВИНЕЯ...ТАКА Е В ТОЗИ БИЗНЕС ОЦЕЛЯВА НАЙ-ДОБРИЯ,А БЪЛГАРИНЪТ ОПРЕДЕЛЕНО НЕ Е ДОБЪР В ТУРИЗМА.
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОДОБНО НЕЩО ОЧАКВА ПОЧТИ ВСИЧКИ КОМПЛЕКСИ ПО НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ,КОИТО СЕ УПРАВЛЯВАТ ПО БЕЗОБРАЗЕН НАЧИН...ТОВА ВОДИ НЕКАДЪРНОТО МЕНИДЖЪРСТВО.ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ ПУСНАХА ЕДИН ЧИСТО НОВ КОПЛЕКС "WAVE" МЕЖДУ ПОМОРИЕ И АХЕЛОЙ.СТОПАНИСВА ГО ТУРСКА ФИРМА,КОЯТО СИ НАЕ РАБОТНИЦИ ОТ ТУРЦИЯ И КИРГИЗСТАН И ВЪОБЩЕ НЕ СЕ ЗАНИМАВА С РАЗГЛЕЗЕНИ БЪЛГАРИ И РОМЧЕТА ОТ СЪСЕДНИТЕ СЕЛА...РЕЗУЛТАТЪТ Е ОЧЕВИДЕН "WAVE RESORT"РАБОТИ НА ПЪЛНА ПАРА,А ПОМОРИЕ РЕЗОРТ ОТИВА В НЕБИТИЕТО.
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е кой ходи да почива в такъв човекарник?!Не бих си го причинил.Все едно съм в Люлин!
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСИЧКО БЕШЕ ДОБРЕ,КОГАТО СОБСТВЕНИЦИ БЯХА САМО ЧУЖДЕНЦИ (ХОЛАНДЦИ,БЕЛГИЙЦИ,АНГЛИЧАНИ...)ЧУЖДЕНЦИТЕ ГИ ПРОДАДОХА НА "БОГАТИ" БЪЛГАРИ И ВСИЧКО ТРЪГНА СТРЕМГЛАВО НАДОЛУ!ТАКАВА СЪДБА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ГИ ЧАКА И ОСТАНАЛИТЕ КОПЛЕКСИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО ИЗКУПЕНИ ОТ "ЗАМОЖНИ " БЪЛГАРИ,А ИМЕННО ФАЛИТ И НЯКОЙ РАЗБИРА СЕ ТРЯБВА СЛЕД ТОВА ДА ИЗКУПИ И ДЪЛГОВЕТЕ...
31
0
 
16
 
! Отговори
:-) преди 1 година
На скапана ракета космоса и е крив. Юни месец ръст, Август спад...що така? От 1 Юли се въведе синя зона... Почасово паркиране в курортна зона? Зоните са с цел да ограничат притока на коли, ако идеята е за района до плажовете - ОК, но иначе казваш искам туристи, но не от тези с колите.
30
1
 
8
 
! Отговори
холандки преди 1 година
Ужаст. Как така ще затваряте. Хората се отварят , вие затваряте. На север е много по добре , ама цените са високи на апартаментите. Никой не се интересува от южното Черноморие , то не е българско отдавна.
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРОБЛЕМЪТ В ТОЗИ КОМПЛЕКС Е,ЧЕ ЕДНА ЧАСТ Е ХОТЕЛСКА,ДРУГА С АПАРТАМЕНТИ,ТРЕТА С ЧАСТНИ ЖИЛИЩА НА СОБСТВЕНИЦИ...И ЕСТЕСТВЕНО СТАВА ВЪПРОС ЗА ПАРИ (ЧЕ ЗА КАКВО ДРУГО),А ИМЕННО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ПЛАЩА ОБЩИТЕ ЧАСТИ КАКТО И НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗБЕРАТ КОЙ КОЛКО ДЪЛЖИ ЗА ТОК,ВОДА,ИНТЕРНЕТ И Т.Н.РЕЗУЛТАТЪТ ОТ ВСИЧКО ТОВА СА ПЛАНИНИ ОТ ДЪЛГОВЕ И ФАЛИТ!
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Нал сезоня беше рекорден бе що затваря ?" - Защото е само на хартия, в някой кабинет, на някой политик! Реалния живот е различен от стъкмистиката! Инфлацията била 10%, ама енергоносителите поскъпнали около 100-150%... Е, как така общата инфлация е 10%? Кое се произвежда без енергия? Дали картофите или месото или млякото? А може би телевизорите? ...
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3000 легла /чиляка !!! - това на закуска на вечеря,на плажа и басеина в асансьора -ужасс-това почивка ли е ?
26
3
 
5
 
! Отговори
HAH преди 1 година
сезон 2021 минах през Л*й*оморие за 4 дена .Ха познайте защо го наричам така.
25
2
 
2
 
! Отговори
HAH преди 1 година
сезон 2021 минах през *** за 4 дена.Ха познайте защо го наричам така.
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам - доброволен труд за събарянето на "многозвездните хотели" по Бетономорието! Да го превърнем отново в Черноморие!
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами крупните крадци (нашият елит) най-им е лесно да вложат в имот не в производство. Нямат мозък за повече ,камо ли да измислят продукт и да му търсят пазар... абсурд .
22
0
 
32
 
! Отговори
тТт преди 1 година
Почна се! Хайде да им е честито! Скоро и по други места!!!
21
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Испания са имали проблем с презастрояването през 80-те после са гътнали всичко и са тръгнали напред.
20
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата да го купи за 1 лев и да го разруши и разчисти.
19
0
 
28
 
! Отговори
мм преди 1 година
2 години подред ходих в Поморие и вече приключих окончателно с този курорт ,2021 година беше няква адска битка да се доредиш за шезлонг ставаше се в 6 сутринта от което се изгуби смисъла на цялата почивка ,а през 2022 г липсата на парко места ме принудиха да платя 80 лв за 5 дена престой.като цяло невърви на добре целия курорт