Психолог за Сашко: Близките му се стремят да го впишат в обществото

Според експерт за детето са полагани добри грижи
22 ное 2022 10:38, Петя Славова
34
Психолог за Сашко: Близките му се стремят да го впишат в обществото
Снимка: БГНЕС

Девет дни малкият Александър от Перник беше в неизвестност. Момчето явно е оцеляло само в гората - нещо, което е  трудно и за възрастен.

Според главен инспектор Иво Бешков – началник на сектор "Криминална психология" към Института по психология на МВР в такива ситуации е важно да се придобие годна за използване информация, на базата на която да се предвидят възможните действия на детето.

Още по темата

"На база на показанията на близки, на приятели, на семейството - за това дете са полагани особено големи грижи. Това не е обикновено дете, то е с различни способности. От него можеше да се очаква нещо съвсем различно, което да ни изненада. То живее в собствен свят. Информацията беше, че е изключително активно дете, т.е. хиперактивно. Физически здраво дете е", посочи инспекторът.

Бешков потвърди, че детето не се е губило за първи път, въпреки че са полагани за него добри грижи от бащата, от баби и дядовци, от учители, психолози и логопеди. Детето е обгрижвано.

 "Близките хора се стремят да го впишат това дете в нашето общество. Да може да бъде полезно както за себе си, така и за останалите. Ходи на училище и има помощник, който го води и се грижи за него там. Да може да придобие знания и умения, с които да продължи да бъде самостоятелен в живота", обясни още Иво Бешков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Халтава работа. Защо да не го интегрирате? Сашко може да не може да пише и чете, но пък рисува.Един ден нищо чудно да продаде някоя картина за хиляди ,защо не и милиони. А вие и вашите деца с тези кухи *** дето ги носите на раменете цял живот ще бъдете никои.
26
3
 
5
 
! Отговори
Тъжно ми е преди 1 година
Не може да се впише в обществото дете, с ТЕЖКА форма на аутизъм. Съжалявам за което:( За минутка не може да бъдат оставени без надзор. Грам не могат да са самостоянелни. Тъжно ми е. Познавам такива. Горките им родители !
25
2
 
0
 
! Отговори
Споко! преди 1 година
До ПАК ЩЕ ПОПИТАМ За всички са осигурени толкова желаните от теб и компания чипчета! Очаквай ги скоро. Така няма да си заблуден и загубен! В момента се разиграва театъра с повсеместния хаос, от който ще родят новия ред. Ама трябва малко книжки да си прочел, за да можеш да го прозреш!
24
6
 
10
 
! Отговори
999 преди 1 година
Сашко е ОТВЛЕЧЕН от хора, които мислят Цинично за хората с увреждания и Не ги признават за хора, а привиждат в тях донори за органи. Хората с увреждания СА Човеци, които трудно комуникират, но И ИМАТ СПЕЦИФИЧНИ ТАЛАНТИ, КОИТО МОГАТ ДА ОСИГУРЯВАТ ФИНАНСОВО КАКТО ТЯХ, ТАКА И ДА СА ПОЛЕЗНИ ЗА ОБЩЕСТВОТО. САШКО НЕ Е С ТЕЖКА ФОРМА НА АУТИЗЪМ. ТОЙ Е ДОСТА ТАЛАНТЛИВ ХУДОЖНИК! ЗА ТЕЗИ, КОИТО РАЗБИРАТ ОТ ТОВА!
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В старо време, още в патриархалното общество е имало традиция на врата на л.у.д човек да се окачва хлопатар, който е бил прикрепен на метален обръч, заварен така, че л.у.дият да не може да го свали. Правили са това именно за да не се загуби в гората болният човек. Даже е имало една пословица: "Ако да би сите л.у.ди да носеха хлопки, желязото да е станало по сто пари оката!" Това момче не е л.удо, то е с други особености на психиката, но ето че създава проблеми и е по-добре да е с чип.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18 - Това е съвсем друга тема. Но такива губещи се хора с проблеми в психиката наистина трябва да са с подобни гривни, защото нерядко се случват и наистина ужасни неща с тях.
21
1
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Детето НЯМА ВИНА, ЗАЩОТО Е ОТВЛЕЧЕНО ЗА ПАРИ. ИМАМЕ СЛУЧАЙ НА ПРОВАЛИЛО СЕ ОТВЛИЧАНЕ ЗАРАДИ ГРИЖИТЕ И ОБИЧТА НА ХОРАТА!!!
20
3
 
10
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
САШКО РИСУВА УНИКАЛНО! ВИДЯХ КАРТИНИТЕ МУ СТРАХОТНИ СА!! ПОЖЕЛАВАМ МУ ТРАЕН УСПЕХ! ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!!!
19
2
 
3
 
! Отговори
БАлнеолечение преди 1 година
Пратете го на лечение в Добринище има добра лечебна гореща минерална вода в БАНЯТА..
18
14
 
7
 
! Отговори
Пешо Мозъка преди 1 година
А маккака сашко все ще си остане маммуна-освен да се друса на клона с бананите и да мучи,друго не може
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заболявания имах предвид, ама коректора е написал забавления. Сори.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПАК ЩЕ ПОПИТАМ Е то нали това беше целта - чипиране. Първо за такива, които може да се губят, после за всички. Само че трябваше повод, за да се повдигне въпроса и да се приеме. И ето ти повод. Сега следва чипирането.
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви знания и умения, като става въпрос за дете с психични отклония?Откачено както казват бабите. Пък дали е аутист или с някакви други забавления няма никакво значение. Подобно дете винаги ще зависи от някой друг. Дори и като порасне.
14
8
 
4
 
! Отговори
ПАК ЩЕ ПОПИТАМ преди 1 година
ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО ЗА ДЪРЖАВАТА да осигури гривна с чип за всеки, който не може да отговаря сам за себе си, но е преценено, че не е нужно да бъде настанен за постоянно в медицинско заведение? В замяна на това обаче хрантутим стотици хиляди здрави пълнолетни лентяи на възраст под 60 г., на които може да бъде осигурена работа, но те не искат да работят!
13
1
 
6
 
! Отговори
Бог да пази хлапето преди 1 година
Полагат добри грижи, само дето не го наблюдават така, както трябва и той от време навреме се губи и подлудява цяла България да го търси. Но не детето е виновно за това, а тези, на които то е поверено и онези, които получават заплати, за да преценяват кой е в състояние да се грижи за хиперактивно момче със СОП.
12
5
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Ходи на училище ама не знай азбуката :)))
11
20
 
14
 
! Отговори
Халтава работа преди 1 година
Не желая да ми го натрапвате. Сашко не е нормален и не е моя вината за това. Аз и моите деца няма да го интегрираме. Ходил на училище. Как виждате учебен процес със Сашко в клас? Абсурд просто! Баща му пък хукнал по врачки. Ок, негова си работа. Само дето работи като нотариус и никой не поставя въпроса, че човек с видимо ирационално мислене заварява документи
10
1
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Натриев глутамат. Това е най-често споменаваната субстанция, която вероятно води до развитие на аутизъм при децата. По тази тема днес.бг няма да публикува статия. Това е повече от сигурно.
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига вече с този Сашко, нали се намери, който има да разследва нещо, да го прави и не ни занимавайте повече!
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е целта да ни натрапят само проследяващи гривни. Бащата беше казал, че Сашко не носи гривна (има такива часовници и т.н.) защото не търпял никакви гривни и нещо по ръцете си. А ако не търпи такова дете проследяващо устройство по ръцете си, какво е решението? Чипиране! Естествено всичко ще е с добри намерения и за благото на хората, да не си помислите нещо!