Шофьорите на мигранти са като гидове, трафикантите - като туроператори

Статистиката на МВР за преминаващите мигранти е нереална
Обновена: 24 ное 2022 10:48 | 24 ное 2022 10:48, Петя Славова
33
Шофьорите на мигранти са като гидове, трафикантите - като туроператори
Снимка: БГНЕС

Зачестяват тежките инциденти с български полицаи, опитващи се да спрат мигранти.

Според експерти е трудно да се обяви реалната цифра на това колко хора преминават през страната ни. Те са убедени, че статистиката на МВР не отговаря на истината.

"Опитвам се да следя Facebook групите на хората, които преминават. Преди 3 дни имаше излияние от една жена от Алжир, която иска да отиде във Франция. Избира Балканския маршрут. От Турция 8 пъти се опитва да премине в Гърция, но не успява. Алтернативата е през България. Минала е на седмия път. В момента си седи в Сърбия и се готви да премине тежката унгарска ограда", разказа пред Нова тв арабистът Владимир Чуков.

Той обясни и схемата на каналджиите.  

Още по темата

"Шофьорите са наети, това са като гидовете. Трафикантите си седят в някой топъл кабинет и прибират парите. Те са като туроператори. Те се конкурират помежду си", обясни Чуков.

"Отивате и си казвате – аз искам да отида дотук. И получаваш оферта", каза експертът.

Според бившия зам.-ректор на Академията на МВР Милен Иванов държавата не може да управлява мигрантите, но може да управлява силите и средствата, които защитават границата.

"Проблемът не е в полицейския служител на улицата, а е в управлението на системата", каза Иванов, коментирайки зачестилите гонки с автомобили с мигранти.  

"За да не допуснете някой да премине през границата, трябва да имате сили и средства за това и те да се управляват от професионалисти. В Академията на МВР не останаха специалисти граничари. С годините напуснаха или бяха накарани да напуснат няколко експерти", каза Иванов.

"През 2000 г. завърши последният випуск граничари във Военното училище. Оттогава подготовката на офицерите се осъществява от Академията на МВР", каза Иванов.

Според него границата не може да бъде опазена, ако се завишат наказанията. Единствено хора на терен могат да спрат натиска.

"С утежняване на наказанията единственият ефект ще е, че ще напълним затворите", каза Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и имат безплатно лекуване, а нарушили границата ни! - за на платено
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и имат безплатно лекуване???
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и им дават безплатно лекуване в болница, а прегазили границата ни, джобни, изхранваме ги, яки, здрави, млади орди! И им вярват на измислиците че бягат от лошо? За българите закриха болници, аптеки училища в населени места !!! Слободия, без задължения!
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
чухте ли го този бабуин като грачеше че имал права да не го снимат - надрусан трафикант и разправя за правя. Загасяте камерите и бой докато посинеят, всичките. Стига сте ги третирали добре, бабуините не разбират от добро, само от тоягата.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
толко много млади мъже, пак ние ги храним, безплатно лекуване, всичко на наш гръб, не останаха българи, само смесени бракове с украинки и рускини
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много командировани полицаи, жандармеристи и военни, ама на границата няма никой. Повечето дремят по пътищата вътре. Ми те бежанците се движат предимно пеш, през гората. Всички командировани трябва да са на браздата.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Хората" си въртят трафика необезпокоявано, а органите са вманиачени в кокошкарството за дребни неща. Ако стане някоя катастрофа или стрелят по някого, тогава се дава гласност на проблема. Докато структурите са изцяло обсебени от дребните прояви, големите неща остават встрани. Явно, толкова им е потенциала, никой не може да надскочи възможностите си.
23
0
 
17
 
! Отговори
аз преди 1 година
А шефове в ДАНС,ГДБОП,РПУ са на свръх-печалби от наркобосове и каналджи...Всеки 5ти шофьор е дрогиран,всеки 3-ти ученик е пробвал трева или амфети....И никой в МВР не знае от къде влизат в България и се продават тези огромни количества наркотици. А ако питаш едно дете в Люлин ще ти каже поне трима дилъри и двама наркобоса в квартала, но в ГДБОП явно или не знаят и са толкова *** или са на заплата при тези босове.
22
7
 
1
 
! Отговори
Стига преди 1 година
Тези изстрадали млади момчета, бягат от войните! Африканските държави са неспокойни, арабските също, пък и жените се кефим на мулатовата кожа и големите писалки, които българите нямат
21
0
 
7
 
! Отговори
fact преди 1 година
ми то, 1989-та разрушиха МВР, за да правораздават вис и сик.Българчетат ги победиха и убиха. Ама съгъ, днес, вис и сик не пресрещат серийци и афгани - с боен опит и готови да убиват. Сороз ги търгува, мвр ги пуска, никой не ги спира. ако се даде заповед за отпор: умират хора. Щото бежанците са били на фронтът. полицистен - не
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак по фейсбоклука, същата работа като нелегалните превози и масовата дезинформация.
19
2
 
8
 
! Отговори
Коколо от Бенджамини преди 1 година
Тази сутрин на надлез надежда спокойно си пресичаше тумба мигранти. Мушеха се между трафика, който там хвърчи с над 80 км/ч. Изобщо служебното правителство тотално изтърва нещата. Да се връща Рашков и да ги почва.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 14 - Само дето Сърбия не в ЕС и ги боли фара, какво ще им кажат от ЕС
17
1
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
САМО ЦАР ТЕРВЕЛ МОЖЕ ДА ГИ СПРЕ НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТОЙ Е ЖИВЯЛ В ДРУГИ ВРЕМЕНА А НЕ ВЪВ ТАКИВА В КОИТО ХОРАТА ЧАКАТ ПРОМЯНАТА СЪС СКРЪСТЕНИ РЪЦЕ ГЛЕДАЙКИ ОТРУПАНАТА ТРАПЕЗА В САРАЯ НА РОСЕНЕЦ В КЪЩАТА В БАНКА И НА ПОЗИТАНО 20.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И те не искат да стоят в тая пропаднала дупка Булгарстан
15
0
 
12
 
! Отговори
Бургаския преди 1 година
Пускайте ги транзитно да минават! Тука от както почнаха да ги гонят стана ужас, бягат из кварталите в Бургас, надолу към Царево, Ахтопол, Синеморец е ужас и по селата им също, хората живеят в страх, влизат да крадат, като нищо ще убият някой ако им се противопостави, това са млади момчета, не им пука грам. По-добре да има полиция и да ги извозват, иначе виждаме как убиват полицай и невинни
14
0
 
13
 
! Отговори
Мхмм... преди 1 година
Шофьорите на мигранти са като гидове, трафикантите - като туроператори, а държавата като разграден двор
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да хвърляме толкова ресурс срещу мигрантите може да правим като Сърбия Там правителството просто се прави че не ги вижда , защото знаят че те няма да останат при тях - мигрантите влизат в Сърбия , чакат няколко дни в центъра на Белград , събрани по парковете , плащат на каналджиите и те ги извеждат към Унгария и после към Австрия ...
12
0
 
8
 
! Отговори
мигрант преди 1 година
няма отърване от тия украинци докога
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Истината - Ако докарат до държава с хубави помощи - кефят се!