Могат ли депутатите да решат проблема с мигрантите?

Системата е пробита, смята Йончев от "Български възход"
23 ное 2022 22:04, Петя Славова
11

Зачестяват случаите на инциденти при гонене на мигранти у нас. Полицай е с опасност за живота след гонка.

"Промените в Наказателния кодекс са само част от решението на проблема. От Демерджиев очакваме две неща - да предостави на Народното събрание законодателството, което смята, че трябва да бъде прието, за да решим проблема, но Министерството на вътрешните работи също да си свърши работата. "Гранична полиция" не може да продължава да бъде подкрепяна от служители на МВР. Така и не разбрахме кога са обучавани да вършат тази работа", заяви депутатът от "Български възход" Румен Йончев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му системата е пробита, но по-страшното е, че войната, която водим, е с трафикантите, а не с мигрантите.

"Ние стреляме в грешна посока. Същинският проблем е, че трафиканти срещу сериозна сума пари продължават да пренасят хора. Те търгуват с човешки животи. За да се спре това, първо МВР трябва да си свърши работата, и второ - "Гранична полиция" да бъде оборудвана с всичко необходимо, за да може да си върши работата. Чак след това може да говорим за законодателство. В 21 век ние откриваме с фенер къде има дупки по оградата. Това трябва да става със сензори, с всички модерни средства", изтъкна Йончев.

Неговото мнение е, че колкото повече се опитваме да спрем този бизнес, толкова по-скъпоплатен ще става.

"Натискът върху границата е голям и е много по-лесно да го спрем там, отколкото да ги гоним из цяла България. Според "Български възход" трябва спешно да бъде увеличен щатът на "Гранична полиция", но липсва парламент, който да има бюджет, за да финансира това", коментира депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Йончев допълни, че проблемът не е само наш, а категорично трябва да поискаме помощ от целия ЕС.

"Ердоган гледа на България като на една страна с нестабилно управление. Стабилно управление е трудно възможно, но е много нужно. Идеята на "Продължаваме промяната" за правителство на малцинството ми се струва малко вероятна. Ако Румен Радев ни връчи третия мандат, това е една много нелека задача, но ние затова сме в парламента", посочи гостът.  

Йончев заключи, че са категорично против хартиената бюлетина, а отварянето на Изборния кодекс означава, че ще се променят правилата, за да победят следващия път.
 


11
Още от Политика
"Джемкорп" - фойерверки или злоупотреба с власт?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.