50 000 души ще получат 300 лева еднократна помощ за отопление

Процедурата за новата помощ ще е облекчена, обеща Лазар Лазаров
30 ное 2022 11:58, Петя Славова
10
50 000 души ще получат 300 лева еднократна помощ за отопление
Снимка: БГНЕС

50 хиляди души от 8 целеви групи ще получат 300 лева еднократна помощ за отопление, съобщи служебният министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

Още по темата


Лазаров отчете, че през тази година МС реализира редовната си програма за целево енергийно подпомагане като с 623,5 лв. целева помощ за този отоплителен сезон, са подкрепени почти 302 000 души.

В края на месец октомври правителството одобри допълнителен бюджет към МТСП за оказване на подкрепа на лица и семейства.

До този момент почти 10 000 са лицата, които са подкрепени с 400 лева.

От новата помощ лицата, попадащи в осемте целеви групи, ще се възползват по облекчена процедура, стана ясно от думите на Лазаров. Няма да е необходимо да се подават документи в Агенцията за социално подпомагане, тъй като лицата вече са идентифицирани


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Стига с тези помощи! Безплатно отопление, пакети с храни, какви ли не още, а обикновеният човек с около хиляда лева дас и плаща всичко, така ли? Чудите ли се още защо избягаха оттук или пък защо нямат повече от едно дете? Спирайте с лиготиите, нали уж е капитализъм, кое му е пазарното!?
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще хранят цигааньора предизборно.
2
3
 
9
 
! Отговори
Червен каскет преди 1 месец
А в Русия на семейството на всеки мобилизиран дават без пари въглища или дърва!Да се самомобилизираме,другари и към Украйна!
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във Факултета всеки ще получи пари за огрев! Идва Нова Година трябва пари за банкет, нормално