Обирджията от Сливен бил безработен отдавна

Това обяви прокуратурата
18 дек 2022 13:29, Росен Стойчев
26
Обирджията от Сливен бил безработен отдавна
Снимка: БГНЕС

Районна прокуратура Сливен започна досъдебно производство за извършен опит за кражба от банков офис в центъра на града. Снощи около 19:00 часа 41-годишен криминално проявен мъж е влязъл в офиса и счупил стъклото на банката с паве. Той е задържан на място в офиса след включване на алармата.

Още по темата
Днес предстои да му бъде повдигнато обвинение, съобщи БНР.

Мотивите на извършителя да влезе в банковия офис са били, че няма пари, след като дълго време е бил безработен. Той е от село Сотиря, многократно лежал в затвора за кражби и въоръжен грабеж, а престъпната му дейност е започнала още от непълнолетен, каза днес районният прокурор Катя Стаменова.

"След като е проникнал в офиса, той е започнал да претърсва различни шкафове и чекмеджета, за да търси пари. Задействала се е алармата. Междувременно действията му са били забелязани от намиращ се наблизо свидетел, който е подал сигнал на 112. Непосредствено след това са дошли служители на Районно управление - Сливен, които са заловили лицето до входа на банката", добави тя.

Днес предстои да му бъде повдигнато обвинение за опит за взломна кражба в условията на опасен рецидив, както и да бъде задържан за срок до 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Сливенбанкаразкрития
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари