Спасителна акция в Рила, пострадал е турист

На място има туристи, които му оказват помощ
2 яну 2023 14:14, Петя Славова
17
Спасителна акция в Рила, пострадал е турист
Снимка: БГНЕС

На втория ден на новата година има и нова акция за спасяване на турист в планината. Екипи от Дупница тръгват към връх Калин в Рила, откъдето има сигнал за пострадал турист.

Мъжът е паднал в района на върха, а информацията, с която спасителите разполагат е, че той е със съмнения за скъсани коленни връзки и травма на глезена, предава БНТ.

В района има и други туристи, които оказват помощ на пострадалия.

След като планинските спасители стигнат до мъжа се очаква той да бъде транспортиран през района на Седемте рилски езера до хижа Рилски езера.

От там ще бъде свален с лифта до Паничище за оказване на медицинска помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
От 13Абе пичага...къде и как виде,че аз.пиша за застраховката?!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези дето пишете "зимна планина", "пишман туристи" и не знам още какво за екипировката, ако знаете какво може да се случи на човек заради просто кална пътека, дори не във висока планина.....
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от мало,умници!
12
0
 
7
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
До 13 ..... Абе пичага - за 15лв получаваш 3дневна ПЪЛНА ЗАСТРАХОВКА в планината, която покрива всичко. Тия освен че са самоуверени камикадзета, са и безотговорни пишман планинари.... Техния девиз е "Аз познавам Планината- за какво да плащам" а после ако изобщо ги спасят викат "Благодаря, благодаря!" Ама кой ще плаща накрая труда на момчетата от ПСС.
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари коментиращи,в по-голямата си част и видни бг интрлектуалци явно,как знаете,че трябва да заклеймите пострадалият?!Как така?!Сигурни ли сте?Непреднвидени ситуации се случват...,дано мине леко и да се оправи бързо!Честита Нова година!Живи и здрави!
10
0
 
7
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Дано го намерят жив ама накрая кой ще плаща?!?! Тия луди глави дето тръгват с налъмите на дядо си посред зима поне да си плащат Планинската Застраховка дето е без пари, а не после да вдигат момчетата от ПСС да правят по 20ч. преход през нощта,за да спасяват някоя лукова глава дето е решила да се прави на Рамбо в планината.... Като оня от Русе дето 7дена го издирваха, а той решил да бивакува под вр.Ботев зимъска и накрая сам слезе в хижата.Съд за такива и да си плащат разноските по издирването.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лудите умора нямат. Тръгнали из планината като че ли си правят разходка по Витошка. Оставете ги там и не ги търсете, Напролет някой да мине да ги събере в чували и толкоз. Никой не е длъжен да си рискува живота за хора, които сами не си ценят собствения
8
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Колко още пишман туристи трябва да се пребият,за да се разбере,че зимната планина е само за истински туристи?
7
2
 
5
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Моето обкръжение ли сме некви суперздравите сглобки, та след десетки изкачвания да сме само с някое подуто коляно или мускулна, или дeвuлuтe се намножиха стократно?!? Всеки реши, че е големиот планинар. Да де, ама дрешките на мамут и патъците на лаСпортива не те правят такъв...
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мислете бре, ако се пребиеш - ***-доди . Ами ако само си счупиш нещо? С това здравеопазване едно че ще плащаш, а като нищо инвалид ще те оставят за цял живот.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМан от пишман планинари.
4
1
 
19
 
! Отговори
Докога? преди 1 година
Модерният човек е самонадеян и прocт. Пускат някакво намалено планинско облекло, нашия се оборудва и става втория Боян Петров. После всички плащаме за хелита да ги спасяват. сега ще кажете: Не с лошо, на всеки може да се случи. Е, не! Мислещият човек не тръгва сам да покорява върхове в средата на зимата. Поне да ги задължат после да платят акциите. Да не говорим, че рискуват живота на десетки доброволци, тръгнали да ги търсят.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опитен турист. Ще го закърпят да ходи с патерици до магазина.
2
1
 
19
 
! Отговори
F преди 1 година
Навремето хората имаха респект от планина, море, време и т.н. днес всеки си мисли че е професионален планинар или плувец и постоянно новини за спасителни акции.
1
1
 
22
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Стига бе, стига! Всеки ден един БОРИМЕЧКА, суперсамоуверен планинар с китайски летни маратонки пострадва! Такива умници сме , за всичко!