Зоопаркъта в Стара Загора събира елхи за храна на животните

Те са любим десерт за елени, кози и други животни
9
Зоопаркъта в Стара Загора събира елхи за храна на животните
Снимка: Община Стара Загора

И тази година, старозагорският зоопарк приема коледни дръвчета, които се превръщат в лакомство за някои от обитателите му, съобщават от иституцията.

Елхите, които изпълниха своята роля и красиха домове и офиси по време на празниците, са предпочитан десерт от елени, кози и други животни. Затова всеки, който желае да допринесе за менюто на чифтокопитните любители на вечнозелените дървета, може да остави своя подарък при касата на Зоопарка.

Според поверията, украсата от светлите празници се прибира на Йордановден, който отбелязваме на 6 януари. В някои краища на страната се счита за най-подходящо това да се случи ден по-късно – на Ивановден.

От зооградината, която е в сърцето на един от най-големите и красиви естествени паркове в страната – „Митрополит Методий Кусев“, по-известен от старозагорци като Аязмото, отбелязват засилен интерес по време на почивните слънчеви дни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пеевски и кмета го направиха за луди пари сега дарения търсят страшно алчни хора
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благородно е да се дарява храна на животни,те винаги ще са благодарни,за разлика от хората
1
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако дават по един безплатен билет срещу елха - може. Ианче с тия цени на горивото, май никой няма да отиде да им остави каквото и да е.