Ще бъдат ли по-високи сметките за отопление?

Засега без промяна остават цените на тока и парното
5 яну 2023 15:21, Росен Стойчев
12
Ще бъдат ли по-високи сметките за отопление?
Снимка: БГНЕС

Сметките за отопление – отново нагоре.

Още по темата
След поредното поскъпване на природния газ, още от този месец хиляди домакинства ще плащат по-високи фактури. Засега без промяна остават цените на тока и парното. Спрямо предишната зима обаче сметките на всички потребители ще са значително по-солени, съобщи Нова.

Най-сериозно разликата ще усетят потребителите на газ – над 140 000 домакинства. Още в първия ден на новата година енергийният регулатор обяви поскъпване на синьото гориво с 23% спрямо месец декември.

Засега без промяна остават цените на тока и топлоенергията. Но заради очакваното понижаване на температурите и повишаване на потреблението, вероятно нагоре ще тръгнат и януарските сметки на абонатите. Нов разход през новата година очакват и клиентите на топлофикациите, тъй като от 2023 г. започва масовата подмяна на уредите за отчет с дистанционни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: парноновисметки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори Изобщо да не пуснеш радиаторите Сметка Голяма ще имаш и ще Плащаш овчо стадо страхливо ! Колкото кажат толкова ще плати всяка овца .;Тея се въоръжили се с адвокати и чси фирми счетоводни ако искат и последния залък ще ти вземат и къщата и живота
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е сега говорих с бруната защо сметката ми е Тройна ?,тя вика ,че било поскъпнало с 40 % летоска и сега Още ще Поскъпне ! -да са живи и здрави укрите в лукс хотели-те грижи немат ,а ние вчето шкапанярско стадо ще плащаме
5
13
 
0
 
! Отговори
София, склададжия преди 1 година
Боли ме папурО, аз вземам 2000 лева заплата, над нещата съм, бедните да му мислят!
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хем мисирките ми обясняват всяка седмица колко много газ има и как цената му падала и как сме свободни от зависимостта си от руски газ, хем сметките растат. Това как става, само на мисирките им е ясно.
3
3
 
19
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Днес ми дойде сметката за газ. При положение, че предния месец не беше много студен. Миналата година за Декември, който беше доста по-студен - 170 лева. Тази година - 250 лева. Ама иначе ще си чакаме светло европейско бъдеще ...
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"След поредното поскъпване на природния газ, още от този месец хиляди домакинства ще плащат по-високи фактури."Нали беше по-евтин газа,а сега се оказва,че не е?!Лъжци!Мошеници!Шарлатани!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли ще сменят топломерите?!?