Спешно се търсят кръводарители за родилка

Жената е станала майка на близнаци в Силистра
5 яну 2023 11:55, Петя Славова
10
Спешно се търсят кръводарители за родилка
Снимка: БГНЕС

От Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ-Силистра спешно търсят кръв нулева кръвна група и с отрицателен резус фактор за 38-годишна родилка. Това съобщи завеждащият отделението д-р Антоанета Панайотова.

Пациентката е настанена в силистренската болница. Вчера тя е станала майка на близнаци, съобщава БТА.

По думите на д-р Панайотова през миналата годината хората, дарили кръв в отделението, са около 2000, като само 15 от тях са направили това по собствена инициатива. Останалите са били близки и роднини на нуждаещи се пациенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Котка преди 1 година
Можеш да дариш навсякъде. Бележката, която ти дават оттам важи 30 дни за навсякъде. Аз съм пращала снимка на бележка до отделението, където е пациента. Секретарката им ми даде мейла и я изпратих там. Предполагам, че който иска, може да звънне в болницата, където е жената и да пита. При мен бяха много любезни и страшно ми се зарадваха
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да обърна внимание, че само у нас от здравно осигурени хора се иска да осигуряват кръв за кръвопреливане. Друга тема е и многото други неща, които им се искат под масата, но това за кръвта е някакво безумие. На мен когато се наложи за близък роднина плащах на роми, но никой не си прави труда да изследва тия дежурни кръводарители дали са болни от заразни болести и изобщо годни ли са за кръводаряване.
4
0
 
12
 
! Отговори
В. преди 1 година
0- най-бързо от роднини.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И преди съм дарявал кръв за друг град и винаги я приемат. Превозват кръвни банки между градовете, само ако им трябва спешно някоя кръвна група, иначе си ползват местните запаси.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Как може да се помогне от друг град?" - Можеш да дариш кръв където ти е удобно, независмо от града. Ако в Силистра нямат такава кръвна група, докарват дарената кръв от друг град с линейка спешно.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как може да се помогне от друг град?