Експерт: Дълго ще преодоляваме зависимостта от Русия

Коментар на Антон Иванов
9 яну 2023 13:17, Росен Стойчев
73
Експерт: Дълго ще преодоляваме зависимостта от Русия
Снимка: БГНЕС

Зависимостта от енергийни ресурси от Русия дълго време трябва да се преодолява, тъй като беше допуснато да има твърде голяма зависимост и не може да очакваме тя да отпадне толкова бързо, това каза Антон Иванов от Български енергиен форум в студиото на Нова Нюз.

През 2022 се осигури достатъчно инфраструктурни възможности да се правят доставки от различни от руските петролни и газови източници, въпреки че за тези възможности говорихме много дълги години.

Още по темата


България вече има изградена инфраструктура, въпросът е откъде ще бъдат доставките на газ, посочи той. „Никой не може да каже какъв е газа. И в момента в България се доставя руски газ. Не това точно е проблемът, а в това  дали сме надежден партньор за държавите от ЕС. Очевидно има възможности  да се правят търговски сделки между частни субекти“, посочи Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
7
 
5
 
! Отговори
ИСКАМЕ... преди 1 година
да сме зависими от богати и честити хора , като ЕС И Турция----а не от ПИЯНИЦИ мародери, УБИЙЦИ на руската ПРОСТОТИЯ!
50
11
 
8
 
! Отговори
Мразим Русия преди 1 година
Защото нищо не печелим от нея --- А само им робуваме за "без пари"....откакто сме в ЕС и НАТОживота в България е като на ЗАПАД и магазините са"КОРЕКОМИ"!!!НЯМА да се връщаме пак в руската МИЗЕРИЯ и простотия!!!!
49
6
 
2
 
! Отговори
През... преди 1 година
Румъния, България и Турция минава разлома на земната ***----ЩОМ има газ в Турция и Румъния , ЗНАЧИ ИМА И В БЪЛГАРИЯ /...Майк Помпео го каза същото/
48
5
 
5
 
! Отговори
Газ има ... преди 1 година
В Черно море ---Както в Румъния така и в Турция хахахааа....А ЗАЩО ДА НЯМА В БЪЛГАРИЯ.../..щото русофчетата не искат да има, ли.../
47
2
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
А тоя "експерт" може ли да обясни ,за къв гявол трябва да я "преодоляваме тая зависимост"
46
2
 
0
 
! Отговори
до 59 преди 1 година
Доста бъркаш нещата. Парите за самолетите ги отпуска държавата от бюджета за отбрана. АЕЦ и изобщо каквато и да е централа е производствено предприятие и не е работа на държавата. Ти като си толкова отворен, може да направиш бизнес план, да изтеглиш кредит и да построиш АЕЦ от който да печелиш. Никой няма да те спре. То и хляба е клчов продукт, ама не си чул напоследък да има държавни баничарници, нали?
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зависимостта от Русия е по-малкото зло. За тази от краварите, няма отърване. За справка, златото от Челопеч, американски бази, за които на са плаща нищо, начертани самолети и какво ли още не. Само с парите за самолети, можеше да построим АЕЦ Беляне.
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но много бързо идва зависимостта от САЩ
43
1
 
6
 
! Отговори
do 53 преди 1 година
И какви са новите цени? В момента цените на газа на едро са по-ниски от колкото в същия ден, когато войната започна. Това че доставчиците на дребно помпят цените е проблема. Същото важи и за цената на петрола - преди войната Брент е бил около 90 $/барел, сега е 76$/барел. А при Уралс е още по-голямо падането в цената.
42
8
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
и защо да се отърваваме от русия какво ни пречи русия какво лошо ни е направилаако руския газ е наи евтин защо да се отказваме защо сами се усложнявамеживота и вдигаме инфлацията след като сме в нато и ес без референдум защо трябвада пълним гушите на ам впк
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Продажни неграмотни управници и о.вчи заспал народ."-------------- На пръв поглед така изглежда, но има особености. И Левски да вдигнем от гроба и да го сложим да ни води, пристигат ония миролюбци отвъд океана с плаващите си летища и капитулираме за секунди. А ако станем макета и не капитулираме, ни разбомбват за назидание. Като цяло българинът е удивителен прагматик.
40
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя експерт позиция ли иска или вече е взел пари от американските НПО?
39
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смяната на зависимостта я виждаме с новите цени.Вече сме енергийна колония на Турция.Пак руски газ,но два пъти по-скъп.Скоро и ток,произведен от руски ядрени реактори,но също драстично по скъп.Продажни неграмотни управници и о.вчи заспал народ.Перфектната комбинация за краят на една държава с повече от тринадесет века история.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СТРАНДЖАТАМожеш, но говориш основно за другите, как нещо си другите
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"защото отказахме ЮП" --------------- Нищо не сме отказвали, защото нищо не е зависело от нас. Дойде Маккейн, по-известен на запад като Макшейм, дръпна ушички на местните вождове /колония сме си/ и всичко приключи.
36
2
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
До 38 Мога да кажа за себе си само - обикновен човек съм си.
35
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 46. В енергетиката и горивата България е с постоянна зависимостта си от Москва. Само ПП за краткото си управление обърна статуквото.
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новата зависимост дойде и тя е от Турция.Нещо,което отдавна се знаеше,че ще се случи заради марионетните продажни управници,които имаме.Вече заехме геобразната стойка пред резнатата карабина на Ердоган за газа,защото отказахме ЮП.Същото ще се случи скоро и за тока заради Белене.Благодарение на евроатлантическите ни прислужници,България от енергиен тигър на Балканите се превърна в енергийна мишка.
33
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 43. Анализа е слаб. . Русия не е фирма , че да се договаря. Свободния пазар е от фирми с договори и отговорност. Не както стана с Германия от руския газ. Путин им каза - " то европейците сте много глупави , че дадохте аванс /4 мрд./ сега газ няма да има. "
32
1
 
8
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
НИКО НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ПОСТАВИ БЪЛГАРИЯ ПОД ЗАВИСИМОСТ.ТЯ Е БИЛА ПОД ЗАВИСИМОСТ ЕДИНСТВЕНО ОТ ДЕИСТВИЯТА НА УПРАВЯВАЩИТЕ НИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ПРЕСТЪПНИЦИ.