Дацов: Приемат три закона и има шанс за еврозоната

Валутата няма да промени много неща
22 яну 2023 10:15, Росен Стойчев
56
Дацов: Приемат три закона и има шанс за еврозоната
Снимка: БГНЕС

Ако Народното събрание до края на мандата си приеме три закона, имаме реален шанс за България да бъде направено изключение и да бъде приета в еврозоната.

Още по темата
Такова мнение изрази в студиото на Нова икономистът Любомир Дацов.

По думите му приемането на еврото няма да промени много неща в страната ни - няма да има загуба на работни места.

„От гледна точка на предстоящите избори вододелът хората да се ориентират за кого да гласуват е дали подкрепяш еврото, или си против. Дали спекулираш със страховете на хората. Противниците на еврото основно спекулират. Икономиката е социална наука. Като вярваш в нещо, то ти се случва. Трябва да знаем накъде вървим. Когато имаш ясен път и има лидери, които водят народа, е много по-лесно. Не случайно арабският свят е толкова динамичен. Вече 20 години чакаме нещо в България да се случи”, поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До фермер: България при ЕС не е държава, а територия 101% зависима от Брюксел и то не само в областта на външната политика, енергетика, горива и икономика, ами и във военно отношение.
6
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5: Страни като Германия, Франция, Холандия, Белгия, Австрия, Финландия, Ирландия вече са приели еврото, сигурно са по-глупави ли, кво? На българина все някой друг или нещо друго му е виновно за неекадърноостта му!
5
13
 
11
 
! Отговори
фермер преди 1 година
До6. България при Т. Живков не бе държава, а територия 100% зависима от Москва външна политика , енергетика , горива, икономика. Без право на свободно движение , на хора , продукти ,услуги. Само през последните тридесет години. Бавничко , бавничко , яваш , яваш се движи към ЕС Лозунга в соца бе" за да си РАХАД - по външната политика с Москва, по вътрешната с Це Ка / ЦК централен комитет на БКП/
4
4
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
СТИГА ГЛУПОСТИ!!! АКО Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ ПРИЕМЕ НЯКАКЪВ ЗАКОН ЗА ДА ВЛЕЗЕМ В ЕВРОЗОНАТА ТОЙ ДА Е ПРИЕТ отдавна! ТОЯ ЛОБИРА НЯКОЙ НЕГОВ ЗАКОН ДА СЕ ПРИЕМЕ ИЛИ НА СЛАВИТО КОЙТО ГО ПРЕДЛОЖИ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО КОГАТО ИМАХА МАНДАТ :D
3
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, приемаме 3 закона и си харизваме валутните резерви на ЕС, щото и без това е криза. Дюшеш за ЕС, а ние вече тотално няма да сме държава. Като е толкова велико еврото, що Дания не влезе в евро зоната. Вижте какво става в Хърватия - цените литнаха, в Прибалтика - суперинфлация
2
15
 
11
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Хората са отдавна са в еврозоната. Купуват продават спрямо еврото.
1
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не , не искат да приемат никакъв закон , не искат да има и правителство - такава е заповедта от Масква ! Управляват ни руски агенти , маскирани като евроатлантици ! Клането им е единствения изход ! На оръжие , българи !