Жена почина във Видин, линейката закъсняла

Близките ще търсят правата си по съдебен път
23 яну 2023 08:22, Александър Попов
36
Жена почина във Видин, линейката закъсняла
Снимка: БГНЕС

Жена от Видин почина, след като не дочака идването на лекари. Тя излизала от работа, когато й станало лошо и паднала на земята. Колегите й веднага се обадили на телефон 112. докато чака линейка. Според близките й спешният екип е пристигнал след  35 минути, но вече е било късно.

Нейната внучка Диана Маринова била информирана, че на баба й е прилошало и тя в рамките на пет минути пристигнала.

"Втори път, докато аз пристигна, те са се обадили на 112. На 16-атата минута аз звънях трети път на 112. Казаха ми, че преди 10 минути е трябвало да има линейка при нас, а аз им обясних, че линейка при нас няма. Линейката дойде в 17:35”, заяви Диана пред Нова тв. Когато лекарите дошли, констатирали смъртта на баба й.

Колежки на 69-годишната Димитринка, която работела като шивачка, казват, че четири пъти общо са звънели на спешния телефон. Внучката на починалата жена е категорична, че ще търси правата си по съдебен път. Твърди, че пристигналите на място полицаи също установили, че линейката се е забавила с 35 минути.

От Спешния център във Видин признаха, че е имало закъснение на линейката, дължало се на технически проблем с получаването на сигнали. Но то да е било 35 минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
факти преди 1 година
Почти всеки път когато времето се развали системата 112 работи както си пожелае.Точно на 19 имаше силен вятър и на много места в страната имаше прекъсване на тока.И съответно ситемата 112 е спирала многократно.И така и не са разбрали за инцидента.Сигналът не е стигнал до работещите в спешна помощ във Видин.Затова и не са отишли навреме.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди година чакахме линейка 9 часа, да успяхме да стигнем до болница, но след 2 дни човека почина. Здравната ни система е в пълен колабс. В болниците доктори и сестри само се крият по техните стои и няма никой при болните, а санитарите искат пари за обслужване. Това е някаква пародия. Жалко за жената, Бог да я прости. Доктори има само за власта за другите са подобия.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бързите лекари са пияни, а трезвените лекари са бавни.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моята шефка, на 56 години неваксинирана, направи инсулт на 6 ден от ковид. Който уж беше с "леки симптоми." Лекарите й спасиха живота, но сега е инвалид.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали лекарите ви убиват? Що викате линейки? Чай и пижами!
26
0
 
6
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Белодробна емболия .
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой ли не обърна внимание на възраста на жената? На 69 години и работи като шивачка вместо да си стои вкъщи да си гледа внуците и да готви вкусни гозби. Затова ли скачахте и рипахте бе старците? Вашата нема да казвам какво.
24
6
 
9
 
! Отговори
Митко Павлов преди 1 година
Първо: Съболезнования на семейството и близките й. Не никого да не се случва! Второ: За изненада на много читатели, но този проблем е в цял свят! Примерно: В "богатите" развити държави НЕ СМЕЯТ да качат пациенти в линейката до Спешния център на болницата, защото може да нямат застраховка/осигуровки. Само във Великобритания има по 300 смъртни случаи поради закъсняла/не пристигнала въобще линейка спешна помощ! А за една година период 37 800 пациенти са чакали повече от 12ч пред Спешните центр
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свиквайте! Доктори няма, екипи няма, линейки няма. Обръщайте се за помощ към антиваксърите и други подобни лекаромразци.
22
5
 
16
 
! Отговори
някой преди 1 година
Със сигурност има и виновни и пияни доктори, но основната причина е, че няма достатъчно екипи. Никакви стандарти не са покрити, особено в големите градове дето сме се натъпкали, но не по наша вина. Но има и хора, дето се стремят да изкарат пари от тази ситуация, като въпросната внучка.
21
2
 
25
 
! Отговори
никой преди 1 година
докторите ви предупредиха, че следващия път няма да има кой да дойде!!!!ака продължавате в тоя дух, ще останете без медици!! закъсняла е линейката щото докторът е на 70 години и не може да бяга!!!!
20
9
 
5
 
! Отговори
абсолютно точно преди 1 година
умряла е от ковид 19, защото не е ваксиниранауей журналисти , престанете да си изкарвате хляба на гърба на медиците!!!!!
19
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Я си направете справка колко се чака за линейка и после храчете! Също и какво става в Англия със спешната помощ, то стачки, то чакане за какво ли не. И да ви припомня кой е бивша колония и кой е владял поне половината свят! А каквито сте скатавки повечето от вас и как сте си крили доходите, и тези линейки са ви в повече!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който много бърза, да казва на телефона 112: Пратете лекар, дори и да е пиян.
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитреци. Пак са искали да набутат дрегер за алкохол на лекар, който да бърза да отиде. Докато намерят трезвен лекар, малко са се забавили.
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обикновенно се чака 5 часа след 30 обаждания и кълнене... Всички почиват в мир.. Не само мъртъвците...
15
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Започна прекалено да дразни това нахвърляне върху останалите тук, било лекари, било учители и каквито и да е. И включително от емигрантите, видите ли, не сме си оправяли държавата, та да се върнели?! Няма ли толкова други проблеми, ами сигурно над половин милиард са дадени вече за избори! Да не говорим постоянното оплюване как нямало било раждаемост, по повод и без повод. Че кой е навън, да не би пенсионерките? Който е останал тук, прави което може, плаща така или иначе данъци и пр.
14
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да се радва на апартамента на баба си, ще съди. Алчност.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ужас - станахме като в Англия - чакаш докато си идеш, и ако нямаш кола да закараш болния в болница си си отишел
12
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре, защото пияният лекар щеше да обърка нещо.