Жена почина във Видин, линейката закъсняла

Близките ще търсят правата си по съдебен път
23 яну 2023 08:22, Александър Попов
36
Жена почина във Видин, линейката закъсняла
Снимка: БГНЕС

Жена от Видин почина, след като не дочака идването на лекари. Тя излизала от работа, когато й станало лошо и паднала на земята. Колегите й веднага се обадили на телефон 112. докато чака линейка. Според близките й спешният екип е пристигнал след  35 минути, но вече е било късно.

Нейната внучка Диана Маринова била информирана, че на баба й е прилошало и тя в рамките на пет минути пристигнала.

"Втори път, докато аз пристигна, те са се обадили на 112. На 16-атата минута аз звънях трети път на 112. Казаха ми, че преди 10 минути е трябвало да има линейка при нас, а аз им обясних, че линейка при нас няма. Линейката дойде в 17:35”, заяви Диана пред Нова тв. Когато лекарите дошли, констатирали смъртта на баба й.

Колежки на 69-годишната Димитринка, която работела като шивачка, казват, че четири пъти общо са звънели на спешния телефон. Внучката на починалата жена е категорична, че ще търси правата си по съдебен път. Твърди, че пристигналите на място полицаи също установили, че линейката се е забавила с 35 минути.

От Спешния център във Видин признаха, че е имало закъснение на линейката, дължало се на технически проблем с получаването на сигнали. Но то да е било 35 минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, нали Кирил Петков беше поръчал едни медицински хеликоптери.Те къде са?
10
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Въпрос - със сигурност почти седемдесетгод. жена е давала пари на внучката, и най-вероятно е била със здравословни проблеми. Зная доста такива случаи. Защо ли внучката не си задава подобни въпроси, а натъртва на закъснението, като че ли не и е известен дефицитът на лекари? Никой не е пил кафе през това време, сигурен съм, защото там има яко засичане на време.
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги излизат такива истории, когато нещо друго се случва в държавата. Сега три дена ще въртят и сучат за линейка, вместо да обяснят какво се случва с ПП, с криптофирмите и изнасянето на оръжия. Лекарите са им любим рефрен в такива ситуации, когато стане напечено
8
0
 
6
 
! Отговори
tcvetcho преди 1 година
До maca да прав си , но това променя ли нещата сериозно?
7
0
 
14
 
! Отговори
maca преди 1 година
До tcvetcho - Е къде прочете 35 годишна като е 69 годишна?!
6
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2 ами като беше толкова хубаво при бай ви Тошо, защо го махнахте вие комунистите,
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това ще е, свиквайте
4
6
 
19
 
! Отговори
tcvetcho преди 1 година
Интересно как се набляга само на закъснението на линейката, все едно ако бяха дошли по-рано щяха да я спасят.А защо не се казва причината за прилошаването и смъртта на 35 год. жена работеща в силно контактна среда без необходимите здравни норми явно.Но живота на обикновенните хора явно е без значение за власт имащите.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко, че жената си е отишла сравнително млада. Но се питам, някое НПО ли се е намесило в случая? Защото и ние викаме линейки и те не идват след 5 минути. Но от нас НПО-тата не се интересуват.
2
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да съдят демократичните управници последните 30 години, при Бай Тошо линейки имаше и не закъсняваха.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България, като цяло е много зле, но хората, които доброволно остават в северозапада не мога да ги разбера. Там просто е борба за оцеляване.