След акция на ГДБОП: Влязоха вътре, зет ми гол, децата се напикаха...

Кой ще ми плати вратника, пита близка на задържан в ромския квартал на Видин
27 яну 2023 20:50, Александър Попов
114

Вече втори ден в ромския квартал на Видин напрежението не стихва, след като ГДБОП задържа трима души за хиварство. Те вече са с повдигнати обвинения.

Според Окръжната прокуратура тримата действали като организирана престъпна група, която давала кредити, а след това чрез насилие взимала парите в троен размер. Сред кредитополучателите имало и малолетни лица.

Близките на задържаните твърдят, че нямат нищо общо с тези обвинения.

"Мутри, влязоха вътре, зет ми гол, децата по пижами, едното се напика от страх. Този стрес кой ще ми го плати? Кой ще ми плати вратника, където съм работила цяла година за да го направя?", пита Силвия Микова пред Bulgaria ON AIR, която е близка на един от задържаните.

"Използвани са всички способи, предвидени в Наказателния кодекс за разкриване на обективната истина, за да можем днес да кажем, че имаме трима обвиняеми за особено тежко престъпление", заяви окръжният прокурор на Видин - Ваня Ненкова.

По време на вчерашната акция антимафиотите разбиха и претърсиха грешна къща.  

"Аз и не знам за какво влезнаха. Казаха ми, влизай си вътре и няма да говориш много", сподели Славка Иванова от кв. "Нов път".

"Тия хора са от доста години в Германия. Никой не живее тук", каза друг жител на квартала.

Прокуратурата обаче отрича да е имало някаква грешка.

"Точно колкото са разрешенията от ОС - Видин, точно в толкова имоти е било извършено претърсването. В абсолютно съответствие с адресите", категорична е Ваня Ненкова.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
55
 
! Отговори
Родезийски риджбек преди 1 година
Малко кютек ви е от полза за затягане на дисциплината. Профилактика на соцума, че нещо ви изтървахме от контрол последните 30 години.
47
1
 
73
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Полицията влиза незаконно в незаконна къща.Интересно,като къщата е незаконна как има адрес,партида за ток,партида за вода,интернет и телевизия.Колко народ по веригата са нарушили закона?Абсурдистан.
46
0
 
48
 
! Отговори
Айшето преди 1 година
"сУпруга съм на три деца,с чувеко сбрахме пари и купихми дустаин партамент.Една вечир звъни вратата.Звънеца ***.Отварям-НИНДЖА.И без да каже нищо с кАрате в бъбреците.Дукат съ усетъ ми би два шамара с крак и един на дитето в гръбначния кош.От ударната вълна отлитам на 20-30м.А чувека го нема.Ако обШинатъ в градъ не вземе спешни мерки ше съ самУубеся или ше изчезна безкрайно"
45
4
 
30
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Рибата мирише от главата.
44
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде бяха полицаите преди. Защо ги защитаваха някои си, а сега си промениха мнението. Къде, къде, бяхте и вие хората на бкпдсдпсгербсп. Те са беззащитни повечето от тях. Зад тартирите им, кой ги настройва, питам ви
43
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не слагайте всички под общ знаменател. От тях има хубав народ. В едно не съм съгласен. За всичко имат вина политиците. На запад са ги хванали да носят дрога, от х държава в z. Стига да не се бият пред децата, а те го правеха пет години две години не можеше от проститутките през нощта да се спи, а бяха майка и дъщеря, а първият случай идвайки си по малките часове, както ни казваха, че е бил пиян, я пребоваше пред децата, през деня също, по главата, челото. Нека се бият, но той я биеше пред децат.
42
1
 
36
 
! Отговори
До 65 преди 1 година
Те братчедите са освободени от данъци. България не таксува данъци на деца и хора с акъла на деца.
41
0
 
21
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
Браво, има и умни хора.
40
2
 
48
 
! Отговори
ГжегошБженчешчикевич преди 1 година
А, имаме ли информация какви данъци са плащали? Само питам.
39
3
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужасно циг. ска държава! Нагли, неграмотни, неспазващи закони, това е!
38
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ромския проблем, както много други проблеми, ни беше завещан от комунизма. Добре, че вече пътуват из Европа, иначе обществото няма да може да ги издържи, нито финансово, нито морално.
37
0
 
5
 
! Отговори
vanga преди 1 година
за първи път да харесам коментар на ПРОСОТО-кратко ,ясно и точно.поздравления!!!
36
3
 
23
 
! Отговори
Петров преди 1 година
аз имам двама деца, а той идва и ми удря шамар с крак, а едната дете бяга гол.
35
2
 
21
 
! Отговори
Преселниците преди 1 година
От областта Си на реката Ганк са чисти като детска сълза. Я стига! Трябваше сина и да се напикае, а децата да гледат и да помнят. Тогава акцията щеше да има някакъв смисъл.
34
2
 
45
 
! Отговори
до Видин преди 1 година
Следващия път когато видиш ром да продава наркотици си задай въпроса - кой стои на върха на пирамидат в града ви? Видин е много малко и обезлюдено градче и всички се знаят, нали? Сигурно и ти е досещащ кой е върти "рулетката" !
33
4
 
38
 
! Отговори
до Видин преди 1 година
Първо: ромите са най-бедната прослойка в обществото ни, нарко мафията ги използва за разпространители. Второ: Синтетиката се произвежда в Бг от българи (не е задължително да са "химици") Трето: Рецептата е разработена от хора с висше образование. Четвърто: Топ Менъджера разпределя стоката по региони. Пето: Всеки регион си има Шеф, който отговаря за пласмента и доходите. Шесто: В полицията и общината имат свои хора на които плащат. Акцията е борба за територия, а не срещу нарко мафията!
32
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са бъдещите господари на тази страна . И заслужено.
31
17
 
4
 
! Отговори
А,ся,де... преди 1 година
"""""По време на вчерашната акция антимафиотите разбиха и претърсиха грешна къща. Тия хора са от доста години в Германия. Никой не живее тук"""" -------- Първо четете, а след това коментирайте!!!!!!
30
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми права е , ония маллоумници объркали адреса, сега да си платят стреса
29
3
 
26
 
! Отговори
Патладжан преди 1 година
Взеха ми златото. И на мъжа ми алтъните. И на децата златните кюлчета взеха - всичко взеха!