След акция на ГДБОП: Влязоха вътре, зет ми гол, децата се напикаха...

Кой ще ми плати вратника, пита близка на задържан в ромския квартал на Видин
27 яну 2023 20:50, Александър Попов
114

Вече втори ден в ромския квартал на Видин напрежението не стихва, след като ГДБОП задържа трима души за хиварство. Те вече са с повдигнати обвинения.

Според Окръжната прокуратура тримата действали като организирана престъпна група, която давала кредити, а след това чрез насилие взимала парите в троен размер. Сред кредитополучателите имало и малолетни лица.

Близките на задържаните твърдят, че нямат нищо общо с тези обвинения.

"Мутри, влязоха вътре, зет ми гол, децата по пижами, едното се напика от страх. Този стрес кой ще ми го плати? Кой ще ми плати вратника, където съм работила цяла година за да го направя?", пита Силвия Микова пред Bulgaria ON AIR, която е близка на един от задържаните.

"Използвани са всички способи, предвидени в Наказателния кодекс за разкриване на обективната истина, за да можем днес да кажем, че имаме трима обвиняеми за особено тежко престъпление", заяви окръжният прокурор на Видин - Ваня Ненкова.

По време на вчерашната акция антимафиотите разбиха и претърсиха грешна къща.  

"Аз и не знам за какво влезнаха. Казаха ми, влизай си вътре и няма да говориш много", сподели Славка Иванова от кв. "Нов път".

"Тия хора са от доста години в Германия. Никой не живее тук", каза друг жител на квартала.

Прокуратурата обаче отрича да е имало някаква грешка.

"Точно колкото са разрешенията от ОС - Видин, точно в толкова имоти е било извършено претърсването. В абсолютно съответствие с адресите", категорична е Ваня Ненкова.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 32 Има и нещо друго. Ако българин ошамари някой от тези веднага разни защитни организации начело с БХК ще му уредят някой адвокат и ще осъдят българина. Ако стане обратното обаче никой няма да тръгне да съди онези. Просто няма какво да им се вземе и никой адвокат няма да иска да си губи времето с тях.
27
3
 
20
 
! Отговори
Ромул и ром преди 1 година
Вечер спим с едно малко брадва от страх.
26
5
 
24
 
! Отговори
Айше Алиева преди 1 година
С човека сабрахме пари - купихме партамент.Звъни вратата, *** блъска. Отварям - нинджи.Удариха ми два шамара с крак.На мъжа ми счупиха гръбначния кош.Абстрахираха децата.
25
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав си 29-ти. В блока имаме едно семейство от тези, което си прави каквото иска, превзели са общото мазе, не плащат такси, ремонти, нищо, но всички се правят, че не забелязват. Мъжете гледат да са в добри отношения с тях, вместо да им скръцнат със зъби и да ги накарат да си спазват всички закони. Българския мъж е страхливец, който не може да защити никого.
24
3
 
44
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
що се отнася до "ромите" :..-Те не са виновни !..Както отбеляза колегата:-Те са първосигнални !!!!..Но вината е наша ...Колко години "факторите" си затварят очите пред "ромските" престъпления?...Затварят ги,защото на изборите им трябват за "електорат под наем"..
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имаха политическ гръб щяха да са, като Нексо или Кредисимо вече. Никой нямаше да ги закача. ;)
22
6
 
25
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
брей,гдбоп слухти и тук..Веднага изтри "ГДБОП с поразяваща акция:-Прибрали неколко згански търгаши...Велико,нема що !..А тая "прокурорка"-блондинка с фамозния шал защо си клати и върти главата като говори?..Да не си мисли че е в училище и декламира некакво стихотворение?"..
21
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вика - с рамото и шут вътре влезе, ръчкааатаа в земята, и накалдуп ни свали, хахахаха
20
2
 
57
 
! Отговори
леле леле преди 1 година
ех тез невинни и дискриминирани роми беее ~
19
2
 
44
 
! Отговори
ам'чи тъй де... преди 1 година
''Влязоха вътре, зет ми гол, децата се напикаха...''---------Еееее айди сига, по-добре ли е зетя да се напикае, а дИцата голи?!
18
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сгрешили били адреса. Две къщи на един адрес и двете къщи незаконни. Късно започнаха да влизат в известни квартали на Видин, Сливен, Г. Оряховица, Котел и т.н.
17
3
 
42
 
! Отговори
вай, вай, ваййййййй преди 1 година
Каква поредна евроромска драма дами и господа!
16
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що за правописни грешки в тази статия. Навярно ХИВарството е ЛихвоПозитивно
15
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАП защо също не ги посети?! А?! Докога индийците в България ще са привилегировани във всяко едно отношение! Докога?! Защо само българите тормозят данъчните и полиции и не знам какво си, а тия не ги пипат с пръст! Ем, затова 1/2 от младите българи отдавна избягаха в чужбина
14
2
 
33
 
! Отговори
Една ромка викаше преди 1 година
Аз съм болна от инсулин, мъжа ми е с инфаркт белодробно ,хахаха
13
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дамата от снимката ми изглежда невинна.. платете поне вратн
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това с карате в бъбреците го гледах по новините в 5 часа 90-те години но не мога да го намеря никъде в тубата. Някой има ли го на видео? Беше пазарджишка ц...ка.
11
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я тези да хванат и да докажат с какви пари са направили тези къщи, както и земята дали е тяхна. С трудов договор за заплата в Германия. Както и защо не роптаят когато техните събратя нахълтват в домовете на възрастни хора, пребиват ги и ги обират, защо тогава не обелват дума, а те ги знаят кои са. Стига вече с тези измислени защити, че били дискриминирани. Ходят в чужбина и там са българи, а тук от етноса. Те като депутатите, имат имунитет заради произхода си, хайде стига вече.
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аууу- зетя гол, дицаатааа лудиии, вааай, вааай, кой ша ми плати ВРАТНИКА
9
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При тия когато и да влезе ГДБОП , все ще е правилно. Бой до посиняване и това е. Кърлежи източващи социалните фондове и занимаващи се с кражби още от детска възраст. АКо си бяха направили законни къщи като нормалните хора, с административни адреси ит.н. , никой нямаше да сбърка. Но в тези коптори, построени кой където свари, които не фигурират в никакви карти и планове, как да разбере човек къде е? Обикновено 40-50 от тези се водят на 1 адрес по паспорт, понеже бърлогите им са незаконни