Горски спряха работа на сечище заради нарушения

То се намира в землището на Малко Търново
21
Горски спряха работа на сечище заради нарушения

Държавната Агенция по горите спря работата на сечище в землището на Малко Търново.

След проверка горските служители установили, че работниците са отсекли 48 куб. м дървесина повече от разрешеното в издаденото позволителното за сеч.

Проверката е инициирана след като екипи на Регионална дирекция по горите - Бургас и Държавно горско стопанство - Малко Търново, съвместно със служители на полицията реагирали на подаден сигнал на гражданин за съмнение за незаконна сеч в района на Малко Търново.

За извършеното нарушение е съставен констативен протокол от служители на РДГ.

Незаконната дървесина е задържана. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
3
 
! Отговори
Коста преди 1 година
Добре, че уволниха ония Красимир - милионера. Ако той работеше в горското , щяха да установят хиляди кубици незаконна дървесина. Тия сигурно са останали от него, не е успял да ги продаде докато работеше там. Тоя беше мор за гората и благодат за джебите си.
17
1
 
3
 
! Отговори
Nhyt преди 1 година
Изнася се информация за нарушения всеки ден. Какво се случва след това? За наказани,осъдени ,няма информация! Ами дайте по големи права на горските служители! Ако трябва/ а то трябва/ да стрелят на месо! Един двама да осакатят и други няма да посмеят! А сега-хващат ги,пускат ги- цирк и никакъв смисъл от това! И тази мафия трябва да се унищожи!!!
16
2
 
5
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Тези алчни мафиоти,докато не изсечат всички дървета ,няма да мирясат...трябва ни само един Мусолини,и ще се разправи с тях за 24 часа,както едно време се разправиха с Коза Ностра...
15
0
 
10
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
Горските всеки ден са минавали там и не са 'забелязали" нищо. След сигнал от гражданин внезапно е издадено позволително за сеч. А незаконната сеч е установена не от горските, а от жалбоподателя и екипите на полицията и подвижна охрана, от които е поискал съдействие...
14
0
 
2
 
! Отговори
Дървар преди 1 година
48 м3 на фона на целия обем незаконна сеч е все едно да се хвалиш, че си хванал работника на бензиностанцията че е капнал 3 гр бензин на земята докато еи е пълнил резервоара и да обвиниш него за високата цена на горивата.
13
0
 
4
 
! Отговори
Митко Любопитко преди 1 година
Нещо не се връзва "новината"- незаконна дървесина , съмнение за незаконна сеч, а има издадено позволително за сеч ?! А от снимката се вижда ,че има похабена дървесина - дървета с дебелина за трупи са разрязани за дърва за горене и това 48 куб.м. колко процента е: 5% или 55% ?! В първия случай не е нарушение .
12
1
 
2
 
! Отговори
урко преди 1 година
спрели са сечта от единия край , а те са се преместили в другия край на гората. смляха я тая гора, бастисаха алчните му търгаши от дървената мафия, то се види - отиваш за гъби - няма гора - голо поле люта сеч до дъно , докато не остане ни едно дърво няма да мирясат, сигур само пачки сънуват проклетите дървари, плащат на горското жълти стотинки за кубик , а в чужбина прибират по над 200 евро на кубик - смятайте печалбата каквае
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горските трябва да правят обиколките си с полицай, всички да са въоръжени и да имат право да използват оръжието си. Иначе скоро България ще бъде свлачища, пустиняк и само наводнения. Това, ако става в САЩ или в Канада, да видим дали ще се размине на подобни аборигени. Но нашата държава гледа много " либерално" на тези престъпления. Защо ли?
10
1
 
3
 
! Отговори
ахахаха преди 1 година
Бързо е приключила проверката, а бързата ...слепи ги ражда.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грозна гледка, но ние какво ли не сме виждАли.
8
0
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До 7 никой и никога не говори против герб и дпс ако не сте забелязали. Тия са някакви "самозванци" и за това са ги хванали.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4: мисията невъзможна, това държавните власти да се разкарват по планините и то нощем ... няма как да стане. Те спят през деня а камо ли през ноща когато вилнеят латиностите. Миналата година х. Здравец мангустарите с коне изсичаха горите но уикенда, когато държава няма. И така, след година две пак като стане наводнение някъде ще има ама как така, ама защо. БГ умира бавна смърт.
6
0
 
7
 
! Отговори
чичо Скрудж преди 1 година
Почиствали са гората от червеи дървояди.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А нещо да кажете за новите методи за дърводобив? Кажете за това как ГЕРБ когато бяха на власт позволиха на фирмите да влизат с булдозери, багери и др. тежки машини в горите и да правят пътища където си искат. С подкупи си издействат разрешителни за сеч на отдалечени места в планинските райони и това автоматично им дава право да правят път до сечището. От този път вадят повече дървесина от колкото от самото сечище! Това е една далавера за която никой не говори. Еко организациите спят!
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идете в Сакара да видите латиносите как изсякоха горите не само за тях но и продават откакто кубика стана 200 лв и нощем секат и пълнят каруците
3
1
 
7
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Нещо са ги понатиснали да ги хванат. Не са си платили, на когото и на време. Иначе никой няма малкия пръст да си мръдне.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко още са изрязали дето не сте ги хванали докато няма затвор ще секат в Италия например незаконната, сеч се наказва, от 5 до 15 години затвор
1
2
 
3
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Съчма ли съм гюле ли съм съчма ли съм гюле ли съм:)))