Жълт код за опасно време в 10 области в страната

През уикенда идва застудяване
3 фев 2023 07:47, Нели Христова
6

Жълт код за опасен вятър е обявен в десет области от страната.

Денят ще започне с минимални температури в страната от минус 2 до плюс 3 градуса в крайните северозападни райони. В сутрешните часове ще бъде ветровито. Над по-голямата част от страната облачността ще бъде разкъсана и на много места слънцето ще се показва. По-късно през деня в Североизточна България ще се заоблачи и на много места там ще паднат валежи от дъжд и сняг. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Максималните температури в страната ще са от 2 до 8 градуса, а по морето - около 7 градуса. Над планините ще бъде облачно със слаби снеговалежи. Вятърът ще бъде до умерен от северозапад със скорост до 40 км/ч.

В населените места от Западна и Северна България ще вали сняг, а покривката ще бъде от 5 до 10 см.

През уикенда ни очаква ново застудяване с валежи от сняг. От двата почивни дни - повече снеговалежи се очакват в събота. Новата седмица ще започне със студено време и валежи от сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Моя милост преди 1 година
Събрало се индианско племе и питало местния шаман каква ще бъде зимата. Шаманът казал , че ще говори с боговете и ще ми каже но въпреки това племето да си подготви дърва за зимата. И на ли всички вярват на синоптиците шаманът ги попитал каква ще е зимата а те му отговорили , че ще е сурова и студена защото индианците изсекли гората. !!!!
3
0
 
1
 
! Отговори
Тревка преди 1 година
Луди хора, това е нормална зима. Какво плашите хората с лъжи!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кои са 10-те области?
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
учете китайски, жълт код е