Някои храни в България са по-скъпи дори от тези в Люксембург

Сравнение на някои основни продукти
8 фев 2023 11:42, Росен Стойчев
189
Някои храни в България са по-скъпи дори от тези в Люксембург
Снимка: БГНЕС

Цените на някои храни в България надминаха дори тези в Люксембург или иначе казано в магазините на най-бедната страна в Европейския съюз, каквато е България, е по-скъпо отколкото в най-богатата страна в Европейския съюз - Люксембург, съобщи БНТ.

Още по темата
Ако брашното у нас може да бъде намерено за 3,29 лв., то там цената му без промоция е 2,13 лв.

Захарта, която тук е около 2,60 лв., там е 1,85 лв.

Това са само една малка част от сравнението между България и Люксембург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
12
 
! Отговори
До 9/2 преди 1 година
Огромен брой консуматори. Търговецът може да си позволи цена на кашкавала дори на 10 лева, понеже за седмица в магазина х ще минат 10000 потребителя на ден. В кварталното магазинче , дори и в София минават да речем 500 души. Няма място за съпоставка. Като добавим и търгашеската алчност на нашите цени, става това което е като цени в магазините. България е ужасно малък пазар. Да не говорим за уговорките между браншовете в страната.
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде стига с тия цени. Не разбрахте ли че търговците ви пробват. В хората има определена парична маса и по един и друг начин ще ви я вземат. Не купувайте и цените ще паднат.
33
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Цените са високи, защото българите вече 15 години са в клуба на богатите и се чувстват отлично там. А магазините са немски и австрийски и всеки балкански *** знае, че те са коректни и точни.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е родното производство.
31
6
 
8
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
И мен силно ме вълнуват разликите в цените м/у нас и западна Европа. Работата ми е свързана с дълги пътувания в западна и централна Европа. Разликите в цените са факт. Любопитството ми ме накара да говоря с един икономист, който работи в лондонското сити. И той вижда разликата. Например в Англия цените на някои хр. Продукти са много по евтини от тук. Обяснението: Великобритания е огромен пазар 67 млн. Консуматори. Т. Е разчита се на оборот. Това позволява цените да бъдат ниски, мо за сметка на
30
0
 
19
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Е и? Луканов или протежетата му Желев и Костов някога да са обещавали храните да са евтини, а заплатите високи? Или пък Борисов?! Но пък банани има, нали? Яжте банани и подскачайте!
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са тия дето квичаха "ами да ама доствката" преди 2 статии? Колко е доставката на 1 масло от германия, литър мляко от полша и т.н.? 2 пъти стойността на самата стока ли? Ако да тогава защо местно производство цените са същите? А защо китайците съумяват от КИТАЙ да докарат стоки на дребно с цена на доставка в разумни граници от 1-5% от стойността на пратката? Защо цените на стоките растяха заради цените на горивата, но като паднаха цените на горива, цените на стоките не падат?
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 29 То пък твоето е един живот...по цял ден работа.Няма празник, няма делник.Ако трябва да си произведеш почти всичко.Гледаш ли и животни както казваш,да има за теб пък и за продаване,нямаш време да си вдигнеш главата.Та не знам кой робува и кай не.
27
15
 
8
 
! Отговори
А1 преди 1 година
Защо като е толкова скъпо в България има по три коли в семейство,айфони за децата им,след работа са в кафетата всеки ден и по три пъти са на море?
26
1
 
15
 
! Отговори
има и една преди 1 година
друга причина освен спекулата и тя е че българина е уфсъ, рая и така са свикнали да го мачкат а пък на него му харесва, щом не протестира. А то на тоз етап не протест ами бунт трябва ама нали след геноцида 44та ,кави бунтари да има оставени? Няма! Та тва е положението за сега
25
7
 
18
 
! Отговори
Емигрирал преди 1 година
Само стоя и се чудя как все още в България има хора, които стоят на тези заплати и цени. Вие добре ли сте и защо не емигрирате? Ето затова работодателите държат ниски заплатите
24
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за война
23
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е да са по-евтини, нали са с евро. Ако бяха със стабилният и незаменим български лев и при тях цените щяха да са като при нас!
22
2
 
12
 
! Отговори
Магазинер преди 1 година
Помогнете. Капарирал съм Мерцедес 2022 г. Трябва да го платя до края на март.Иначе изгарям с капарото.
21
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 14 Пишеш пълни глупости.Сигурно Киро ти е виновен,че търговците ни са алчни и работят с огромни надценки.Сигурно Киро ти е виновен,че няма стъбилно правителство,факт който също играе голяма роля за инфлацията и за това,че всеки прави каквото си иска.Не харесвам Киро между другото,просто съм обективен.
20
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
10, за американския народ линговориш?
19
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най накрая ги надминахме с нещо! Сега ще ни дишат прахта.
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Тоест намирате най високата възможна цена в БГ и я сравнявате с възможно най ниската в Люксембург" - Но като повечето хора в Люксембург са със заплати от по 5000 евро, а минималната заплата там е 2142 евро, хората там могат без проблем да си позволят дори и най-скъпото брашно в магазините им.
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо ви няма като са ви слаби мозъците да са ви яки гърбините.
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото по-пропадалае една държава толкова по-скъпи са разни "евтини" храни.В България реално ням конкуренция в София има Лидъл,Кауфланд и Фантастико които копират ценитеедиот друг.Забавното ще настъпи след няолко години когато и доманствта ще отидат на нерегулираният пзар за електроенергия.Можем да видим и цени от по 50-100 евро на киловат.