Произвеждаме скъпи храни, а вносът е затруднен

Коментар на Георги Вулджев и Любомир Дацов
Обновена: 8 фев 2023 15:15 | 8 фев 2023 15:15, Росен Стойчев
59
Произвеждаме скъпи храни, а вносът е затруднен
Снимка: БГНЕС

През последните години е имало натиск върху цените и производителите са държали цените ниски, с което са работили на загуба.

Още по темата
В тази обстановка те вдигнаха цените, за да могат да работят. Това обяви Любомир Дацов пред Нова Нюз.

Дацов каза, че основен проблем е, че произвеждаме скъпи храни и вносът е затруднен.

Георги Вулджев коментира думите на министъра на земеделието, че ще бъде създаден официален сайт, с който ще може да се следи движението и сравнението на цените. Той каза, че това няма да е от полза.

Икономистът е на мнение, че е „лоша идея да се налагат ограничения на цени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От България се изнася евтино зърно за Германия но после от Германия ни го продават като храни 10 пъти по-скъпо. Нали искаме ЕС.
16
2
 
11
 
! Отговори
Ми да си дойдем преди 1 година
на думата,просто някой трябва да го каже, като Баце преди десетина години за "матряла"! С това племе -толкоз. Само приказки как навън било ефтино и хубаво , ама че тая работа става с труд се пропуска! Явно трябва здраво да се изгладнее,после една лека кризичка тип 96-97ма г. за отскок и белким ни уврят главите. Просто Европа много ни разглези и освен за права за задължения изобщи не се говори , а нямаш ли задължения към общество , семейство, деца, родители се превръщаш в един егоист,консуматор!
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се ли секне корупцията, суджуците с тирове и вносът на непроверени *** извън ЕС ще сме все така.
14
0
 
19
 
! Отговори
Коки преди 1 година
Какъв натиск бе!!!!!!! Алчено ла-и-н-о. Стоките които се продават (сиренето, кашкавала) какъв процент мляко слагате в него.....Я ако си в някоя друга държава ще те разчекнат от проверки дали ти е качествена стоката. Само ние имаме натиска, само ние плащаме сметки, а в другите страни са просто ей така и затова е по-евтина при тях!!!!! Аре марш да ги разправяш някъде другаде тези!!!!!!!!
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скъпи храни окей да плащаме, но да знаем какво да ядем и производителите да се грижат за здравето на клиентите си. А не като някои мандри като *******в, които дерат скъпо, а използват всякакви гнусотии за продуктите си.
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко скъпо да ги произвеждаме тези храни ? Германеца сигурно взема по малка заплата от българина и затова храните им са по евтини . Ай че ми писна от глупости
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 8 По селата са само роми и крадната и обират реколтата още на зелено. МВР и Гешев са в София далече. Какво ще бачкаш на село.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5 От Украйна внасят зърно и слънчоглед за да им помогнат но носле е за реекспорт за ЕС. Украинското може и с радиация. За тука остава бг зърното но е много по-скъпо заради много скъпи торове, а за храни цената скача още и с тока.
9
0
 
24
 
! Отговори
Перниканец преди 1 година
"вносът е затруднен"...Е с кво точно е затруднен вноса ? В ЕС сме, границите се минават наскорост, единствено на Дунав мост се чака 2 часа/в момента опашката е 2,5 км/. Калотина също се минава за около 3 часа. Няма някакви особени регулации, в момента почти всичко е внос. Тея ги говорете на третокласниците, макар, че и те ще ви се изсмеят в лицата...
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Младите вече не им се работи истинска работа. Вие да сте чули някой да каже че му се работи? Да отиде на село да гледа животни, да обработва земя да произвежда нещо? Е сигурно има 20 човека в цялата държава. И едни други които уж работят такава работа но всъщност източват пари по програми. Ами няма как да стане така. Без развито селско стопанство България не може да стане богата държава. Комунистите навремето го бяха разбрали това нещо. Капиталистите за 32г. не можаха да го разберат.
7
0
 
6
 
! Отговори
вносът е затруднен преди 1 година
ами обясни любчо защо да е така или ден година храни ненаяли се ама явно ще се наложи да изхвърлят фира доста храна
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С министърче - син на оня, дето направи 1$=3000лв е така!
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е точно така. Оказа се, че от началото на войната сме внесли над 10 пъти повече зърно и слънчоглед в сравнение с предишни години и то на много ниска цена, но не виждаме това да се отразява на цената на тестените продукти и олиото. Отделно получават и енергийни помощи. Чиста спекула си е
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България дори храна не може да си произвежда. Ставаме държава нарко зависими пияници.
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълен бойкот на всичко произведено в България,тия самозабравили се тарикати трябва да бъдат озаптени!
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почти нищо не произвеждаме. Изнасемя отпадъци и суровини руда и зърно но не и храни и стоки.
1
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе работили на загуба. Как са оцелели толкова години на загуба? Лъжат та се късат. Да има увеличение е разбираемо но толкова голямо не е оправдано.