КНСБ с кръгла маса за въвеждане на еврото

Кръгла маса за еврозоната
13 фев 2023 19:29, Росен Стойчев
44
КНСБ с кръгла маса за въвеждане на еврото
Снимка: БГНЕС

КНСБ с кръгла маса за перспективите при въвеждане на еврото. В разговора участваха както привърженици на смяната на валутата така и членове на комитета, които организира референдум срещу еврото, съобщи Нова.

“Този референдум е въпрос и за културния избор, част ли сме от ЕС”, каза Любомир Дацов, бивш зам.-министър на финансите.

Още по темата


“Каква визия може да имаш, ако нямаш контрол. Не говорим за промяна на една хартийка с друга, а кой и как ще печата парите ми”, заяви Деян Николов от Инициативен комитет "Референдум за запазване на българския лев"

Според Добрин Иванов от АИКБ обаче “нашият сантимент към българския лев не е достатъчно условие, за да се откажем от всички предимства при приемането на еврото”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: форумдиалогевро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
ефро не сега преди 1 година
До До роби на В борд с дойче марката сме били и после с еврото !
37
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 1 година
успеят ли да съберат необходимите подписи за референдум, резултатите ще смаят безсрамните крадци в парламента! българинът ще гласува поне 80% ПРОТИВ въвеждане на еврото!!!
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До роби на Разчитат, защото колкото повече маймунки на клона, толкова повече се разпределят тия дългове. Защо ни е Евро по-точно? Освен смяната на валутата има и задължения, които ще поемем. И защо Румъния не се натиска, нито Полша или Чехия? По-*** ли са?
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кръгла, четвъртина, какво могат да променят след като политиците се натискат зорлем без да могат да обяснят поне 1 полза за обикновения човек. И мълчат като риби за задължанията, които ще поемем към Еврозоната.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде ги измъквате такива специалисти бе?
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еврото е с огромна инфлация и огромни дългове на Германия и Гърция и много трудно ще се смени с ново, докато лева може да го смениш лесно ако се обесцени и с мин. дългове и лесно за контрол на цените ако трябва и с държава. Хиперинфлацията от 1996 г. е от $ който е с огрмни количества без покритие и дългове и много по-високи цени в САЩ от България и като пуснеш лева към $ ясно е че и цените в лева ще скочат за да догонят тези в $.
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво еяро, кви 10 лв. Смешнициииии
31
1
 
12
 
! Отговори
БСНК преди 1 година
Не е ли по-добре масата да е квадратна и да НЕ въвеждаме ОЙРОто?!
30
13
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 година
тука 80% от коментиращите са руски *** и г л у п а ц и!!!
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо половината държави в шенген не искат еврото, англетата докато бяха и те не го искаха.
28
2
 
13
 
! Отговори
Малоумник риби на преди 1 година
Никой на никого не разчита, такива са договорните споразумения в който влизаш, то не е само да сменим лева с евро и хоп готово, тука влизаш в съвсем друга валутна политика с много задължения бе ***.
27
11
 
4
 
! Отговори
До роби на … преди 1 година
Абе гольо голяви, те европейците точно на тебе разчитат да влезеш в ЕС и да им плащаш сметкитеНали ние 1999г искахме да се вържем към еврото,защото му имахме доверие а нямахме доверие на лева който беше 3000лв за 1$ и ако не приемем еврото, никой не може да ни гарантира сигурност
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа се пука по шевовете от протести за повишаване на доходите с които да се компенсира развихрилата се инфлация,нашите клакьори на червената буржоазия или така наречените "синдикати"обаче си намериха друга дъвка"кръгла маса на която щели да дискутират За-Против еврото" Е няма такава държава!!!!!
25
3
 
17
 
! Отговори
Роби на МВФ и СБ преди 1 година
Приемаме еврото ОК всичко -заплата, пенсия ,цени в магазина в тази валута . Ама не ви казват че ако приемем еврото ставаме част от покриващите/помагащите на нашитепрители чл енове в ЕС да си изплащат непосилнитеза тях заеми. Абе да ви го обясня така - ЕС е един вход на блок,всички страни в ЕС са живущите .Ние като официално влезем (в еврозоната) в входа се съгласяваме да доплащаме /допокриваме сметки във него на някой под или над нас който не може да плати цялата си сметка! Другото което не ви казват е че досега е имало що годе контрол тъй като се гледа в лев за евро колко сме способни да
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кръгла маса за кръглите ид ио ти
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добре е да приемем еврото заедно със Швеция. Тогава ще сме сигурни, че сме направили финансово грамотен избор.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3a egpoтo paзбpaxмe, aм' зa gpeбнoтo?
21
1
 
15
 
! Отговори
Офанзивен дефанзиф преди 1 година
нашият сантимент към българския лев не е достатъчно условие, за да се откажем от всички предимства при приемането на еврото. Ами хайде кажете ги най-накрая тези предимства, де! Всички само разтягате локуми колко било хубаво това евро - ами обяснете и на нас полуграмотните българи (както се изказа оня надут *** Хампарцумян)... Всички прочетохме защо не трябва да се приема - кажете вие с факти защо трябва! А пък ние ще решим на кой да вярваме...
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България не отговаря на критериите за влизане в еврозоната. Защо трябва да се бърза. Не е ли по-разумно да стабилизираме икономиката си и да я приведем в съответствие с европейската, пък тогава да приемаме еврото.
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде първо да кажат защо има държави в ЕС, които не приемат еврото и не им пука. Румъния всяка година излиза с доклад на централната си банка, в който се казва, че страната не е готова за еврото. А Румъния вече е доста по- напред от нас. И унгарците не искат, чехите също...Само левът и ядрената енергетика ни останаха и ще станем пълни просяци.