КЗП: При всяка проверка се открива някакво нарушение

Обясни за млякото
22 фев 2023 15:06, Росен Стойчев
16
КЗП: При всяка проверка се открива някакво нарушение
Снимка: БГНЕС

„При всяка проверка, която извършваме, констатираме и някакво нарушение”. Това заяви Ангел Джалев от Комисията за защита на потребителите в ефира на Нова Нюз.

„На всеки се е случвало да бъде привлечен от дадена промоция в голям търговски обект и да види, че промоцията е изчерпана, променена или неактивна.

Още по темата
Вижда се разлика в етикета – на касата и на щанда, да има точно обявяване за единица мярка – за страната това е 1 кг, стоките, които се рекламират като произведени в България, след това се вижда, че нямат нищо общо с родното производство или обявяване на „еко, био”, каза Джалев.

Запитан: „Как си обяснявате, че единствената държавна компания може да намали цените на сирена, кашкавали до 30% и очаква и частните компании да я последват”, той каза: „Изкупната цена на 1 л прясно мляко е под 1 лв., а цената в търговската верига стига до 4 лв. – така си го обяснявам”.

Повод за думите му е внезапното уволнение на директора на единствената държавна млекопреработвателна компания – Николай Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: млякомагазинипроверки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Няколко пъти в разни статии давам за пример Полша . Ето и офертата на Лидъл Полша валидна от утре - ами литър 3,2% мляко струва 2,85 злоти което с валутния калкулатор в лева е 1,18 лв.: https://lidl.pl/l/pl/gazetki/oferta-wazna-od-23-02-do-25-02-gazetka-czw-kw08/view/flyer/page/1
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще Влезат в Дружество Топлофикация АД. Хиляди са ощетените.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То не е отсега , вече 30 години ни дерат зверски със всичко . Чудят защо хората имали носталгия по социализма .Европа ни взе тока , производствата , златото , ресурсите , затвори всичко що годе нещо правеше .Разсипа здравеопазването , къде го има това да плащаш здравни и после пак такса при личния . Подмени образованието с някакво жендърско . Сега за капак направиха такива цените , че човек ако реши да зареди хладилника както трябва , може и да няма пари за тока после .Държат ни на ниски заплати
7
0
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Като стене нещо и вазЕ у анадолу ,недей да се жалваш
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ви немски вериги! Яжте!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еееее, и...!? Бугаристан стайл!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите никога не са били крадени както сега, умишлено група олигарси и техните политически пионки и платени журналясти смучат буквално кръвчицата на хората заедно с няколко корпорации, опеартори и банки.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нарушение .страна която воюва хляба 0.92 Ст,прясното мляко 0.96 т 10 бр яйца 1.20 лв .В Германия маслото 2.70 лева тука същото 6.80 лева .Какви нарушения евроатлантици а?
2
1
 
5
 
! Отговори
не може да бъде преди 1 година
това е невъзможно
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е и?