Строители отказват да продават имоти на зелено

Стабилност при цените на домовете
11 мар 2023 16:55, Росен Стойчев
105
Строители отказват да продават имоти на зелено
Снимка: БГНЕС

Цените на имотите се стабилизират след рекордните нива от миналата година. Жилищата, които престояват на пазара повече от месец, дори поевтиняват с между 5 и 10%, твърдят експерти.

"Нова тенденция на пазара на жилищни имоти е отказът на строители да продават "на зелено", за да вземат по-висока цена впоследствие.

Още по темата
Това съвпада и с поведението на част от купувачите, които заради многото случаи на предоговаряне на условията по вече сключени предварителни договори през миналата година изпитват несигурност към имотите в начален етап на строителство", казва Димитър Христов - мениджър недвижими имоти.

"Това, което видяхме миналата година, вследствие на тази инфлация, голяма част от купувачите се преориентираха и решиха да закупуват имоти, които са с довършителни работи и обзаведени. Това, от една страна, вдигна средната цена на квадратен метър, но за тях дава едно спокойствие да си спестят този стрес от това колко ще им струва крайната цена на жилищата", допълни той, цитиран от БНР.

През миналата година в София са реализирани 34 000 сделки. Най-търсени са тухлените жилища, на средни цени от около 2000 евро на кв.м.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1Каквато и цена да ти фиксират в предварителния договор, както и да е написан в твоя полза (а той никога НЕ Е !), в процеса на строителството започва едно яко клaтене на купувача! Такава *** д0лна пасмина са т.нар. "строители"! Е, има и изключения...
3
2
 
54
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Опа,и какво стана.Съвсем доскоро една лелка от имоти.нет през ден ни убеждаваше,че тренда е само нагоре.Изведнъж поевтиняване 5-10%.Още ще изпускаме балона.
2
4
 
28
 
! Отговори
Really? преди 1 година
Мани. На измислените рекламни публикацийки в този сайт не може да се вярва. Добре платени са. Вчера ми преминаха няколко рекламни банерчета за имот на зелено, възможно е и да беше точно тук.
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото се очаква непредсказуема инфлация.