Голямо повишение на случаите на скарлатина у нас

Проф. Ива Христова: В момента организмът ни е най-отслабен
23 мар 2023 10:48, Росен Стойчев
23
Голямо повишение на случаите на скарлатина у нас

В края на зимата и началото на пролетта се отчита ръст на инфекциозните заболявания. Разпространяват се редица вируси и бактерии, като имаме сериозно повишение в броя на заболелите от скарлатина и варицела.

Още по темата
Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова заяви за Bulgaria ON AIR, че в момента сме във времето, в което организъм е най-отслабен спрямо останалите сезони.

"Няма достатъчно слънце, витамин D е намалял, не приемаме достатъчно пресни плодове и зеленчуци ", обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

От думите на проф. Христова стана ясно, че при варицелата има трикратно увеличение на случаите спрямо миналата година. Последната седмица показва задържане на нивото на заболелите, дори леко понижение с около 10%.

"В момента сме в бум на скарлатина. Случаите на седмична база са доста по-малко от тези на варицелата, но всяка следваща седмица имаме повишение с поне 20%. Твърде вероятно е да имаме проблеми със скарлатината още 2-3 месеца", подчерта проф. Христова.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
2
 
! Отговори
Профессор Кавалджиев преди 2 месеца
Не съм я усетил Ивето кога е излязла... абе аз я пратих до мазата да ми донесе бутилка, тя отишла в телевизията да се пудри и да приказва небивалици. Дано се върне по- бърже, че съм се разсъхнал и ще ми изпопадат обръчите. Капвам си, каквото е останало в шишето и ви казвам наздраве.
20
1
 
0
 
! Отговори
Бате Бойко преди 2 месеца
Аз имам луканка, не купувам плодове
19
2
 
3
 
! Отговори
Предстои преди 2 месеца
Трибунал, трибунааал....
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пак ли тая? Къш! Чиба! На измамници думата не трябва да им се дава!
17
3
 
4
 
! Отговори
От Сливенския преди 2 месеца
Бъдеща съкилийничка. Пазя и място.
16
3
 
5
 
! Отговори
никой преди 2 месеца
ВИЕ НУЕ ПРЕДПРИЕХТЕ НИКАКВИ МЕРКИ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ, КАКВО ОЧАКВАТЕ?
15
4
 
4
 
! Отговори
Дарвин преди 2 месеца
Дарвин харесва коментарите на определени лица и им пожелава все така да я карат. Все пак спортисти са явно. Борят се за наградата с всичка сила.
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лелчето спешно да се снабди с тоалетни принадлежности. Издаден и е еднопосочен билет до Сливен.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Предвид, че тая е отговорна за био лаборатории на територията на България от украински тип, в които се тестват опасни инфекции спрямо генофонда на местното население, то бум на всякакви инфекции е закономерност.
12
2
 
7
 
! Отговори
да ви го... преди 2 месеца
Когато една държава не мисли за децата си така става!Вместо ваксини произвеждат професори и академици!
11
1
 
11
 
! Отговори
Янко Антивакс преди 2 месеца
"В момента сме в бум на скарлатина. Случаите на седмична база са доста по-малко от тези на варицелата, но всяка следваща седмица имаме повишение с поне 20%. Твърде вероятно е да имаме проблеми със скарлатината още 2-3 месеца", подчерта проф. Христова."_____С такива като проф. Ива можем да имаме проблеми 365 дни в годината!
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оо, ама това е видното ковид-плашило Ива Христова? Намерила е ново поприще за плашене и даже си е пооправила прическата малко! Браво. Е, поне няма да умре от глад като секнаха бонусите за ковид плашенето. Работа за плашило винаги ще се намери в днешните времена.
9
2
 
3
 
! Отговори
успех преди 2 месеца
на гладните
8
2
 
2
 
! Отговори
успех преди 2 месеца
на магазинера
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
другарката Рут Барух с песвдоним проф. Христова
6
3
 
5
 
! Отговори
aa преди 2 месеца
бабката нещо подпухнала ми се види, да не се земе да с пукне без да иска
5
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези, които ви лъгаха за Ковид, ще ви лъжат и за всичко останало
4
5
 
20
 
! Отговори
Смехурка преди 2 месеца
"Няма достатъчно слънце, витамин D е намалял, не приемаме достатъчно пресни плодове и зеленчуци ", обясни тя пред Bulgaria ON AIR.Няма слънце, защото само облаци и мъгла спускат....Пресните плодове и зеленчуци, са на великолепни цени, и при това са вносни и пълни с химия....И лицето от снимката да информира и обясни какво се проучва и разработва от американските военни, в софийската биолаборатория. И после да каже как точно стои въпросът със скарлатината...Все пак това е бактериална инфекция...
3
5
 
18
 
! Отговори
Сатистика: преди 2 месеца
Миналата година един човек е умрял, в следствие от задавяне с храна за месец януари. Тази година за януари са умрели 4-***. Заглавията във вестниците - 300% ръст на смъртните случаи при ядене на бадеми!
2
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кога лекуват хората като през ден са в ефир? Карат журналистически стаж за пропаганден страх. Ковидът не е актуален, плашат с шарки.