За ден заловиха 38 пияни и 17 дрогирани шофьори

Регистрираните тежки катастрофи в страната вчера са 18, при тях са пострадали общо 25 души
26 мар 2023 17:24, Йоана Цонева
14
За ден заловиха 38 пияни и 17 дрогирани шофьори
Снимка: БГНЕС

Общо 38 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, са установени през изминалото денонощие, съобщи МВР. От тях 21 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 17 - с над 1,2 на 1000, а шестима са отказали да бъдат тествани.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 17 души, а четирима са отказали да бъдат тествани.

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 9372 моторни превозни средства (МПС). Извършен е контрол на 11 957 водачи и пътници. Съставени са 2417 фиша и 597 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Регистрираните тежки катастрофи в страната вчера са 18, при тях са пострадали общо 25 души, загинали няма. В София е имало 23 леки произшествия и три тежки. Ранени са четирима души.

БТА припомня, че от началото на месеца са станали 399 тежки инцидента на пътя, при които са загинали 31 души, а 535 са ранени. От началото на годината МВР отчита 1242 тежки катастрофи със 102 загинали и 1640 пострадали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Golemi promeni napraviha tij ot MVR ot 10 na13 tozki s 3 trozki te napravo uplaschiha narkomani piani schiofori BRAVO nikoga nisto njma da se opravi v taj dyrzava Smeschnizi
11
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Какво очаквате като в парковете и градинките се продава алкохол и се наливат от сутринта за пример на децата!!!Това е в НДК БОРИСОВА ГРАДИНА на градинката РАЙКО ДАСКАЛОВ тоалетната е узаконена от общината на кръчма и половината градинка е бетонирана и взета за маси и столове а не за децата и това ще е скъпи управници Терминал 2.
10
0
 
2
 
! Отговори
Дучев преди 1 година
къртите ги яко това са деградирали *** с липса на морално-волеви задръжки, има неща в бивота, за които не трябва да има място милост и компромиси..
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно са антиваксърите.
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
38 пияни 17 дрогирани и още 100-200 минали с рушвет. Другари куки не прибирайте наркоманите от първия път, изцеждайте ги до стотинка. Да не си тръгват с пари в джобовете. Щом имат за амфети и бело ще имат и за рушвети. Искрено Ваш - един обикновен шанаджия, който също като Вас обича да дои наркомани докато ги гледа как гният в собствените си комплекси.
7
0
 
1
 
! Отговори
Е преди 1 година
Как пиянат внучка на мормонс
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мен не мож ме хванат, Бойко ми е приятел.
5
1
 
8
 
! Отговори
Николай преди 1 година
До Анонимен Всеки трети при нормална държава не трябва да има диплома за средно обпразование. До там сме я докарали. За висшето да не говорим. Какво следва ли. Погледнете около себе си - здравеопазване държавни системи и управление и ще разберете че всичко е една измама. Една каста докопала власта живее охолен живот. Назначават ви ги. Не разбрахте ли.77 години ви ги посочват. Някой ще попита ли кой употреби Славчо и за колко!???Ама вие си ги избирате. Каквото образованието такива и политиците
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тежките санкции трябва да са за такива, а не като си превишил скоростта с 10 км. На пияни и дрогирани трябва да се взема книжката и колата, той е убиец на пътя и го прави най-съзнателно.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера гледах един клип ,в който се цитираш статистика ,че всеки 6ти ученик се друса.Тонове с наркотици минават през България ,не без знанието на службите и Радев .
2
0
 
10
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
Ловите ги и им вземате колите. После ще се возят на тротинетки.НО! Ако вземат книжката на човек заради погрешен тест - КАТ да плати на човека заплатата за времето, през което е бил без книжка, ведно със загубите за транспорт (таксита), които е платил човека за да си върши работата.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май се увеличават, вмесно да намаляват. Спрете да ги ловите! И без това нищо не следва!