Коли затънаха в непроходима от кал улица във Варна

Обходният маршрут също е непроходим
Обновена: 5 апр 2023 11:06 | 5 апр 2023 11:05, Нели Христова
54
Коли затънаха в непроходима от кал улица във Варна
Снимка: БГНЕС

Коли затънаха в кал на улица "Перуника" във варненския квартал "Изгрев". В момента там е в ход поставяне на канализация и заради ремонта улицата е разкопана, а автомобилите засядат в калта. Хората не могат да отидат на работа, а децата - на училище. Обходният път също е непроходим.

Снимки, публикувани във Facebook групата "Жители на Изгрев", показват коли потънали наполовина в кал на улицата.  Всичко това накара местните жители да излязат на протест.

Хората се притесняват, че се изгражда канализация, а няма водопровод. Освен това проектът обхваща само половината от къщите на улицата, а бетонният път, който са направили и за който са дали средства, може да се срути. Обходният път пък не ги устройва.

"По обходния път не може да мине линейка", възмущава се Пламен Петров, жител на квартала.

Две малки деца има Неделина Неделчева. Според нея проектът не се изпълнява, както трябва.

От ВиК заявиха за БНТ, че проектът, по който се прави ремонвта е стар, но се изпълнява стриктно. Ако къщите извън обхвата му искат да се включат към канализацията, това трябва да стане за тяхна сметка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
MUFC преди 1 година
Гласувайте пак за Ваньо наркомана на есен, да продължава да се гаври с над Варненци!!
44
3
 
0
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Хидрострой с топ не можеш да ги мръднеш. Докато не приключат така ще е. Ама защо леките коли преминават през строителния обект? Нали има някакъв обход?
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо вижте изпълнителя!Хидрострой...? Второ срока .....29.01 начало ,за 250 м.3 месеца ,....? Трето никакъв контрол ,...трима който не могат и да разберат какво им говори техника ,...може би са от Чаталджа ,и как се засипва ,без трамбоване ....Идиотщина .....после защо всички поръчки минават през Хидрострой Вълчи Дол ,Варненски Дол от башибузуци....
42
1
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Улица "Нутела"...
41
2
 
2
 
! Отговори
. преди 1 година
Q: Кой ви е дал право на строеж като няма нито вода, нито канализация. То не, че няма и цели предприятия, където няма ВиК, но така е тука. A: Правиш си септична яма и независим водоизточник по изискванията на Държавата и ти дават. Правилния въпрос е кой е дал право на Държавата да определи една територия без инфраструктура като жилищен квартал. Отговора е ясен на всички - Държавата е ОПГ.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 1 година
До Самоубийци за париЗатова пием по цел ден само твърдо да убием микробите.Тези хотели са по малките общини където всеки се знае със всеки и се подаряват едни пакети едни на друг.В големите и стари курорти си има канализация и пречиствателни станции.
39
0
 
1
 
! Отговори
Ин-Ян преди 1 година
До ЗеЛеТази трибуквена групировка спаси Варна от изкупуване от външни и чужди местни мафиотски фирми.Курортите на север от Варна са много добри сравнени с другите ни райони.
38
0
 
7
 
! Отговори
Самоубийци за пари преди 1 година
Няй-голямото престъпление на прехода е зверското застрояване на морския бряг с грозни сгради без канализация.Масово хотелите са без канал и след полунощ изливат отходните води по една тръба направо на плажа по един изкопан улей ,но се водят че имат шахти и ги изпомпват с цистерни и се транспортират.Канализационните води съдържат ешерихия коли и целия курорт ходи просран и с болки в корема .До всяко чейнч бюро има и аптека.Паната с реклама са само за интимен гел, разстройство и сърбеж...
37
0
 
2
 
! Отговори
Аксаково е ок преди 1 година
До кадастърАксаково е по-добре от Варна беше даже най-добро място за живеене според Дарик радио преди години,а и летището е на Аксаково и данаците му отиват при аксакалиите
36
0
 
1
 
! Отговори
от 35 до 39 преди 1 година
Да виждаш да съм казал нещо по-различно от това, което ти си написал??? Питаш: Ти поне малко понятие от строителство, градска среда , инфраструктура и планиране имаш ли? Отговарям: Какво общо имат глупостите на общината с това от какво аз разбирам. Нещо не правиш връзка с кораба майка.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не се е върнал баца в нашия блок е в един от входовете от 7 етажа остана само един живущ -баба на 82г. Иначе цените за тоя напукан панел от 76 та година са по 100 хилки в ЕВО,дето ще го събарят до 20 години щото мазата е наводнена от 10 години и основите се разпадат бавно ,но славно отводняват го след няколко месеца пак една педя вода трябвало да се сменя цялата водопреносна мрежа нагоре по етажите все протича нещо.
34
0
 
9
 
! Отговори
Ово е стандарт преди 1 година
Цените на имотите по-скъпи от в Мдрид,Лондон и Брюксел ,а пътищата и комуникациите по-зле от тези в крбала и Сомалия...
33
1
 
10
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
Ти поне малко понятие от строителство, градска среда , инфраструктура и планиране имаш ли? Направиха тази вилна зона на баира "квартал", за да може общината да прибира пари от разрешителни за строеж, данъци и такси.
32
0
 
11
 
! Отговори
ЗеЛе преди 1 година
Тук никой не спомена проблема на Варна, а той е една трибуквена групировка, която е и собственик на този сайт. Затова от много години Варна прилича на Припят и няма никакво развитие.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скарай им се Бойко! Къде карат без да гледат и внимават! Не стига, че с кмет си ги уредил , ами и какво още искат ! Неблагодарни хора :)))
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
но сигурно всички от квартала са гласували за герп...
29
10
 
4
 
! Отговори
до Курдо Коленков преди 1 година
Вилна зона е на жена ти роклята. Това е жилищен квартал на 4 км от центъра. По проект за района община Варна от началото на годината полага тръби за канализация и водоснабдяване. Декември пътя си беше супер. Това, което са засипали с багерите при дъжда снощи слегна. Не е готово полагането на цялото трасе за да го преасвалтират. И не е над Цветния кварал, а е над Левски. Проблема е, че не осигуриха обходен път, който да е подготвен и проходим при мокро време и така да започнат. Голям професор си.
28
2
 
11
 
! Отговори
Иван преди 1 година
В съседната статия се твърди , че много хора от чужбина са се завърнали в родната България. Цитат от ДНЕС: "Все повече хора се завръщат в България - Има възможности пред тях". Ето ви я и възможността - да ви засядат колите в калта, невероятна възможност. Връщайте се мили българи , чакаме ви!!!
27
0
 
3
 
! Отговори
кадастър преди 1 година
До Анонимен"""Шосето за Добрич отделя Варна от град Аксаково.Малко по нататък,на километър,има друг град.Игнатиево!Така,че не всичко е Варна.Погледнете картата.От блоковете на Владиславово до къщите на Аксаково са 500метра!
26
1
 
14
 
! Отговори
Хохо преди 1 година
Те там масово вече строят апартаменти.Вилна зона, без никаква инфраструктура. Ама като има балъци да купуват, така е. Естествено, корумпираните и некадърни елементи в общината си траят.