България скочи с двадесет места по свобода на словото

Нов доклад
3 май 2023 12:38, Росен Стойчев
56
България скочи с двадесет места по свобода на словото
Снимка: БГНЕС

България се изкачва с 20 места в годишната класация на "Репортери без граници", която организацията обяви в Световния ден на свободата на пресата, съобщи Нова.

Още по темата


Страната ни заема 71-во място в изданието на индекса за 2023 г., след като миналата година беше на 91-во.

"Въпреки добрата позиция в доклада, който оценява свободата на словото в 180 държави и територии, резултатът на България не се подобрява значително", коментира Павол Шалай, регионален директор на "Репортери без граници" за Европейския съюз и Балканите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: репортерновасвобода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Да бе преди 11 месеца
Видяхме как отазихте Похода за мир, та да не вземат да дойдат още повече хора. Представям си БТВ с 10 000 хиляди човека минавайки пред сградата им, а те гледат нагоре и "Това щъркели ли са?"... :D
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Още ли уволняват неудобните журналисти?
39
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 11 месеца
поголовно се трият коментари за някои потребители има забрана за коментарив размер на 6 месеца в пик защо не може да се коментира а в останалите медиитрябва да се регистрираш даже да участващ в анкета никаква свобода ако мнениетоне съвпада с това на собственика едни и същи се канят в студията едни и същипрос-ташки въпроси прекъсват непрекъснато гостите
38
0
 
1
 
! Отговори
contractor преди 11 месеца
А на колко места в свободата на слуха пропадна,@?
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Скочи, защото ГЕРБ вече не са на власт, въпреки 20 места нагоре, пак сме много зле.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой я съставя тази класация? А?! Що не напишете, че в новите територии на РФ има усилено строителство, а давате само сведения, че се стреля? Защо не напишете, че в момента в Мариупол, където украимнжите умишлено опожарявайа, взривяваха, рушиха масово и лични м и общесвени сгради, и всичко, касещо инфраструктурата, работят 26 000 строители, че отдавна е възстановено топлоподаване, водоподаванем изградени са хиляди нови жилища и т,н,??? Къде е обективизмът? Кой се канеше да печели от поръчки ?
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Скачаме в класацията, защото други държави са се влошили, а не защото ние сме се подобрили.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И какво толкова се е променило в медийното пространство?Не са ли същите внушения и манипулативни статии?!
33
0
 
4
 
! Отговори
Безимен. преди 11 месеца
Снимката е направо страхотна .Сигурно Хамилтон е на първо място по свобода на словото. Или има някой БГ журналист на нея?
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ДОБРЕ, ЧЕ ИМА ТАКИВА ЖУРНАЛИСТИ КОИТО ЗАДАВАТ ЕДНИ ВЪПРОСИ И МИГАТ С ИЗКУСТВЕНИТЕ КЛЕПКИ!МИНИСТРИТЕ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ОТГОВОРЯТ!ДАЖЕ ВЧЕРА РИЗОВА ДОВЪРШВАШЕ СЛОЖНИТЕ ИЗРЕЧЕНИЯ, ЧЕ ЧОВЕКА МОЖЕ САМО С ПРОСТИ ДА СЕ ИЗРАЗЯВА!РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ЖУРНАЛИСТИ СА СЕ РАЗВИХРИЛИ!НЯМАТ ДОСТЪП ДО МЕДИИТЕ! НАПРАВО ДА ТЕ ХВАНЕ СРАМ ДА ГЛЕДАШ СЛАГАЧЕСТВОТО НА СВОБОДНИТЕ!ЯЙЦАТА НА СВОБОДНИТЕ КОКОШКИ СА ПО-СКЪПИ В МАГАЗИНА!
31
1
 
7
 
! Отговори
Кенгурата преди 11 месеца
Те и цените скачат, заплатите и пенсиите също. Само бюджетите не се и помръдват. При тези обстоятелства, просто няма как България да не е фалирала държава. Тя, ако не е, ще има редовно правителство. А пък те, само служебните ссачат. Честита 2023 г. на гълъбите му на Донев.
30
1
 
7
 
! Отговори
Герб минус СДС преди 11 месеца
България скача ли скача. Особено като Бойко Борисов не е на власт. А пък, Стефка Костадинова вече не скача. Може депутатите, известни като мента, мутра, мултак или копейкин да я заместят в скачаниата и подскачанията. А пък, който не скача е червен.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Изритаха голяма част "градинари" и "готвачи" от пасолъство плюс ГЕРБ и нещата започнаха да се подобряват.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
БЛАГОДАРЯ НА ПРОКОПИЕВИ ЗА НАПРЕДЪКА!КАТО СТАНАТ ВСИЧКИ МЕДИИ НА ПРОКОПИЕВИ ЩЕ СМЕ ПЪРВИ!БЕЗСРАМИЕ!ББ ГО ПОБЪРКВАХТЕ ЗА НАЙ-ДРЕБВИТИ НЕЩА!СЕГА СТЕ ГЛУХОНЕМИ ПЪРВЕНЦИ!КОГАТО БИСТРИШКИТЕ ТИГРИ СИ ПЛАТИХА ДА ПОЛЗВАТ ДЪРЖАВНИЯ САМОЛЕТ ОРЕВАХТЕ СВЕТА!КОГАТО ЛЕНА И КИРО ЗАДУШЕВНО ВЕЧЕРЯТ В ГЪРЦИЯ-МЪЛЧАНИЕ!ЗА ПИЦИТЕ С КРИСТАЛИ-МЪЛЧАНИЕ!ЗА НАЗНАЧЕНИ ЕДНОПОЛОВИ ЛЮБОВНИЦИ,ЗА КУМОВЕ КУМИЦИ И СЕКРЕТАРКИ НА МИНИСТЕРСКИ ПОСТОВЕ-МЪЛЧАНИЕ!ЗА ПЪЛНО ПРЕЗИДЕНТСТВО С АГЕНТИ НА МОСКВА, МЪЛЧАНИЕ
27
1
 
7
 
! Отговори
Ха ха ха преди 11 месеца
Колкото повече медийно затъмнение и цензура, толкова по-напред в класацията сме.
26
4
 
3
 
! Отговори
Бат Стан преди 11 месеца
Не знам защо се твърди, че няма свобода на словото в България. Всеки пише каквото му скимне. Вярно или не, няма значение. Важното е да се пише нещо. Забавното идва, когато някой засегнат заведе дело. Тогава, авторът на творбата, почва да твърди, че е репресиран и преследван, заради написаното от него. И хоп, няма свобода на словото в България. Но пък е имал свободно слово, за да напише творбата, заради което е ответник по дело. Та кой каза, че няма свобода на словото....
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Резултата ще е потресаващо различен ако вземем в сметката цензурата в този сайт. Нормални думи се ******. Коментари се трият. Това свобода на словото ли е?
24
0
 
7
 
! Отговори
Майстора преди 11 месеца
Нещо за продължаващите и ожесточаващи се протести във Франция? Все така не? Браво, да ни е честита свободата на словото да ни казват каквото е разрешено. А знаете ли къде са на първо място по свобода на словото? В Северна Корея. Така им казват поне.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Искам да благодаря на днес.бг, че все още успяват да ни дават трибуна във форума, въпреки натиска на който предполагам са подложени. Форумите тук са едно от малкото места на които човек може да се информира,абстрахирайки се от еднорозите,те си личат.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ТИЯ УДАРИХА ТЭПОМЕРА!СВОБОДА НА СЛОВОТО ДА МЪЛЧАТ ЖУРНАЛИСТИТЕ ЗА ЗАПЛАТАТА ОТ 15Х.ЛВ НА ЛЕНА !ДА мълчат да втората заплата на ДЕСА КАТО ЛЮБОВНИЦА НА РАДЕВ! ДА МЪЛЧАТ КОГАТО КИРЧО В ЕФИР КАЗВА, ЧЕ ТРЯБВА СА МАХНАТ СПЕЦПРАВОСЪДИЕТО ,ДА СЛОЖАТ СВОЙ ЧОВЕК ГЛАВЕН ПРОКУРОР И РАШКОВ ДА ОГЛАВИ КПКОМПИ!ТОВА В ДРУГА ДЪРЖАВА ЩЕ ГО ПОБЪРКАТ!ДА МЪЛЧАТ ВСИЧКИ ЗА ПОГАЗЕНА КОНСТИТУЦИЯ!МЪЛЧАНИЕ И ХОП НАПРЕД- СВОБОДНИ ПЛАТЕНИ ....древни труженички