Протест заради голите обиски в Пловдив, искат оставки

Недоволството премина без излишна ескалация
12 май 2023 15:09, Александър Попов
34
Протест заради голите обиски в Пловдив, искат оставки
Снимка: БГНЕС

Близо 300 души се събраха на протест пред сградата на Областната дирекция на полицията в Пловдив. Центърът на града е огласен от вувузели и клаксони, а протестиращите носят плакати с надписи

„Оставете ни да работим”, „Не сме престъпници”, „Не на произвола”, „Оставка, веднага” - това са част от плакатите на протестиращите пред сградата на Областната дирекция на полицията в Пловдив. Техните действия бяха провокирани от голите обиски в местна дискотека, а недоволството минава под надслов "Няма да търпим".

На 6 май в дискотека "Bushido" над 400 гости на клуба бяха обискирани и разсъблечени от служители на пловдивската полиция.

„Някой трябва да даде обяснение защо все още не са подадени оставки. Въпреки ситуацията, в която се намираме, те отказаха среща с нас. Най-вероятно ще продължим с протестите и в други градове. Ще искаме оставката на пловдивското ръководство. Ако това не се случи, май ще трябва да поискаме оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев за бездействието“, каза Ричард Алибегов - председател на Българската асоциация на заведенията. На протеста присъстваше и Алексей Петров, изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива на гражданите.

Протестиращите бяха отпратени. Бе им обяснено, че директорът на полицията има неотложни ангажименти.

"Протестите няма да спрат докато не видим, че исканията ни са чути и че има резултат от действията ни. Някой трябва да поеме отговорност и да понесе последиците за станалото", категорично заявиха участници в мероприятието.

Протестът премина без излишна ескалация на напрежението. В едномесечен срок прокуратурата следва да обяви резултатите от започнатата проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Пловдивпротест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
11
 
! Отговори
Полицията, преди 11 месеца
не си върши работата по същество...На границата ни, по отработени коридори минава всякаква *** без документи за самоличност...Плъзнала е по цялата територия на страната ни...Но "органите на реда", не реагират по никакъв начин...Същевременно се правят показни акции, за борба с пласмента на наркотици....А много добре се знаят всички канали и пласьори, но никой не ги държи отговорни...."Борбата с престъпността и търговията с наркотици е проформа", заинтересованите лица си получават процента..
31
4
 
6
 
! Отговори
Гледам с интерес преди 11 месеца
предаването "Арестувани зад граница" по един ТВ канал.Действията са реални и се развиват на най-големите летища по-света.И там,един път не видях,пътник спрян за проверка единствено и само по-съмнение или подозрение,да реагира по-начина,по-който реагират тия тук!На летището-ни дума,ни вопъл,ни стон!Мирно,тихо,скромно,чинно и подчинено,като в църква!А някой гъкнал,мръднал или пръднал-раз и газ,щрак и мрак,и дим да го няма!Само нашенските мушенгии,озверели или "обеднели" се правят на велики!!!
30
4
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 11 месеца
Като свалян Гешев и сложат Бойко Рашков , всичко ще е ОК.
29
2
 
1
 
! Отговори
Кирче къде е..? преди 11 месеца
Ще протестира ли, да го оставят да работи.?... Аре, Кирче - На работа..!
28
2
 
0
 
! Отговори
пришълецът преди 11 месеца
И без това явно няма кандидати:))) трябваше д ви пущт полицйките....
27
17
 
9
 
! Отговори
Факт преди 11 месеца
Всички тези протестиращи са престъпници. Нямат разрешение за организиран протест. Трябва да бъдат арестувани за нарушение на обществения ред. Да бяха протестирали пред Народната милиция едно време, щяха да им намачкат *** кратуни.
26
10
 
14
 
! Отговори
boy.de преди 11 месеца
Като им гледам еднаквите плакати не са "се събрали", а са "ги събрали".
25
3
 
9
 
! Отговори
АЛО, преди 11 месеца
ДРУГАРЮ МИЛИЦИОНЕР, ИЗЛИШНО СЕ МЪЧИШ ДА ЗАЩИТАВАШ ИЗВ РАТЕНЯЦИТЕ КОЛЕГИ!
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Реджеб АлиБегай далеко от наркотиците
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всеки който бъде претърсен без основание а още повече събличан може да съди полицията. За да има претърсване трябва да има две условия или да е дал съгласие за това или полицая да има доказателство за наличие на забранени предмети. Когато няма открити забранени предмети това значи че полицая е нямал основателна причина и трябва да следва съд. Обиски трябва да се правят само ако има изрично доказателство за нещо а не да се претърсва всеки на голо.
22
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всички които защитават полицаите в този случай трябва да се засрамят. Така не е правилно да постъпват с хората. Трябвало е да пуснат служители под прикритие и да разберат кой разпространява наркотици ако изобщо е имало такова подозрение, но да се събличат всички клиенти наред това минава всякакви граници.
21
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз щях жените да ги проверявам вътрешно, с кожената палка във всяка дупка.
20
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всички обискирани трябва да заведат дела и да ги спукат от разпити в съда полицаите които си мислят че всичко им е позволено като носят униформа. А собствениците на заведението трябваше да заведат дело още след първия обиск с автоматите когато не са събличали клиенти. Фуражките са видели че им се е разминало първия път и са решили малко да вдигнат градуса на втория опит. Недопустимо е да се унижават хората така като ги събличат. Трябва да има дисциплинарни уволнения.
19
14
 
15
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 11 месеца
Вие ли не сте престъпници?За какво точно протестирате,че полицията си свърши работата?Вие какво искате,да бъдете учтиво помолени?Радвайте се ,че не живеете в истинска държава с ред и закони,че тогава с палки и кучета щяха да влизат вътре....
18
3
 
16
 
! Отговори
Зико преди 11 месеца
Всичко си е много наред в Плодвид.. какво са се разпищяли тези мои роби?
17
7
 
16
 
! Отговори
Да преди 11 месеца
Полицията у нас не познава законите,те разчитат на сила и корумпираната съдебна система.Нужни са чистки и реформи.
16
10
 
24
 
! Отговори
Боже, какво доживях! преди 11 месеца
Чалгарите да се борят за права!? От една проверка ореваха орталъка! Тия заведения бушидо и околие трябва да бъдат изнесени на 100 километра извън града.
15
2
 
8
 
! Отговори
ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ преди 11 месеца
Само най-големите тарикати успяват.
14
9
 
15
 
! Отговори
Да преди 11 месеца
Съблечете голи няколко полицай и ги вържете на площада и готово.
13
11
 
21
 
! Отговори
Anonimen преди 11 месеца
Ами ние сме много странен народ, когато тръгнат да търсят дилъри и наркомани те веднага ще бъдат предуопредени после казваме че има лобистика и полицията не върши работа и били корумпирани, сега като идва внезапна проверка сваляй *** за проверка пак всички се оплакваме и пак полицията ни е виновна- е то няма угодия хем ви боли хем ви сърби. Виновните не са ни само упрвляващите а и самия народ и мислене.