Мъж заплаши да се самозапали, ако не му върнат децата

Те са изведени от семейството заради крайна бедност
48
Мъж заплаши да се самозапали, ако не му върнат децата
Снимка: БГНЕС

Мъж на 55-годишна възраст от село Къпиновци опита да се самозапали в сградата на Дирекция „Социално подпомагане“ в Исперих, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева. Сигналът е подаден в петък преди обяд от началника на отдел „Закрила на детето“ в Исперих. Мъжът разлял в сградата запалителна течност, смес от бензин, нафта и спирт, извадил запалка и се заканил, че ще възпламени себе си, сградата и служителите, ако не му бъдат върнати незабавно трите деца, изведени от дома му ден по-рано. При последвалите преговори мъжът е разубеден за намеренията си и отведен в Районното управление. Няма пострадали хора или имущество. Образувано е досъдебно производство.

За БТА Георгиева обясни, че мъжът е бил криминално проявен и осъждан. Той и жената, с която живеел на семейни начала имат четири деца.

Директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане” в Разград Таня Костова уточни за БТА, че и четвъртото дете също е изведено от семейството. Причината е крайната бедност, в която живеят. Едното от децата е настанено в
Център за настаняване от семеен тип, а трите в приемни семейства, посочи Костова. По думите ѝ мъжът не осъзнава, че с искането си за връщането на децата обратно в дома им вреди много. /БТА, Садет Кърова/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: Разграддеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 10 месеца
До Бай ЛазарПомощи не трябва да има ,а данъчни облекчения в размера на помощите Тоя да не мислиш че му е за децата,за помощите му е ,щото след като са ги взели той нищо не получава е това е
29
6
 
10
 
! Отговори
Батман преди 10 месеца
Е то държавата освен да си вземе роби то няма как по друг начин да помогне на бедните хора.. държавата си прави каквото иска и си решава живота на хората в България.. нима е виновен че има 3 деца ами имал защото имал пари имал добър живот ама сегашните цени и закони пострадаха 70% от българската нация..
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До25 случва се . Е не можели да се мисли ,а после да решава колко деца да има. ?
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Община Варна се самозапали един човек, искаше промяна така си изгоря жив пред всички, безрезултатно. " - Герой!!!!
26
5
 
4
 
! Отговори
До Бай Лазар преди 10 месеца
Трудни за решаване са тия въпроси, справедливо е да е така - за всички деца. Също и с добавките за пенсионери, тия с по и най-големия принос, остават без тях, има само за най-ниските пенсии. Съмнявам се, че някой ще намери решение на подобни проблеми в скоро време, пък и изобщо.
25
3
 
18
 
! Отговори
Бай Лазар преди 10 месеца
Помощите трябва да бъдат еднакви за всички деца. Няма значение колко получава един родител. Това са деца на тази държава. Не може да плащам хиляди лева данъци и държавицата да хрантути определени кърлежи.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А защо все при турчеещите се случва?
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 17 "Защото родителите вегетират само благодарение на детските надбавки и другите помощи" Да, но и приемното родителство стана като професия, защото едни хора много бързо се ориентираха, че така могат да вегетират на издържка на държавата. Така че и това не е добро решение.
22
0
 
5
 
! Отговори
Случва се преди 10 месеца
Когато имаш "6 членно дете" се случват небивалици.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Линда галопа .... Пита се в задачата, освен тези 4 непълнолетни, колко ли още деца са направили, които вече са пълнолетни и по примера на своите родители ударно произвеждат потомство, за да се прехранват от детските надбавки и от помощите? Благодарение на тази неработеща двойка колко хрантутници са отгледани с парите на данъкоплатците и продължават да цоцат на социал? После някои пак ще питат защо учещите и работещи българи се задомяват и създават само по едно дете чак когато наближат 40 г.
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ми да се беше запалил Банго Василий!!!!! Да да ама не - поредния ромски цирк.....Спрете детските помощи за роми и ще спрат да раждат!!!! Щото ако за един българин детето е отговорност и финансова тежест, то за сомангеситте децата са ПАРИ от държавата, а като стане на 5-6г и вече може да проссси или да джебчийства прихода се увеличава.... Спрете размножаването на тия паррррразити!!!!
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
При добро желание на отговорните органи и работа могат да им намерят на тия родители, ако лежкунтят вкъщи и сега реват, че им взели децата. Щом си ги искат - да ходят на работа и малко да излязат от тая крайна бедност. Все пак 4 деца не се гледат лесно, но пък не е и задължително да живеят в лукс. Възможно е да се осигурят едни нормални за живот и отглеждане на децата условия. Просто се върви по най-лекия път - вземаме децата, което струва пари, ама са държавни, не от джолба.
18
3
 
10
 
! Отговори
Пред преди 10 месеца
Община Варна се самозапали един човек, искаше промяна така си изгоря жив пред всички, безрезултатно. Нищо не се промени, освен, че вече има купчина камъни пред общината и нищо друго! Така 30 години вече.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ислямски драми...
16
4
 
13
 
! Отговори
Лоша соц. политика преди 10 месеца
Само отнемане и настаняване в приемни семейства или в социални домове не е добро решение. От къде накъде държавата ще задължава данъкоплатците да продължат да хранят децата на здрави и прави, млади мързеливци? След като им бъдат отнети децата, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да бъдатпратени на ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД, за да изработват издръжката на децата си.
15
0
 
11
 
! Отговори
Линда галопа преди 10 месеца
На 55 години с четири непълнолетни деца ще да е много докторати взел.Да не е някой академик?
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защото родителите вегетират само благодарение на детските надбавки и другите помощи, които се полагат на безработно социално слабо многодетно семейство. И защото е наивно да се мисли, че може да се осъществи ефективен контрол за какво се харчат тези пари. Оставят ли им децата, те никога няма да си потърсят работа, но ще продължат да правят още деца, които да възпитават по свой образ и подобие!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е нема ли кой друг да запали?
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има и много безотговорни родители, тези не ги знам какви са. Но по-добре е да се подпомага семейството и децата да растат при родителите си. Като, разбира се, има контрол къде отиват средствата, дали за децата или за ядене/пиене/пушене на родителите. Така и така отнемането и настаняването им на друго място струва пари. В крайните случаи е по-добре децата да се изведат от отровната семейна среда.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До6. Има общности но на приказки . По конституция сме равни и сме общество в България . Но по партии сме различни и сме по етноси. По правораздаване сме също различни едни са защитени колективи , а други смазани индивиди . И правосъдието се съобразява не с престъплението , което е правил , а с децата които трябва да се издържат. И в това е тънкия момент . Да мине по тънко , за да не се мине