Хванаха мним адвокат, измъкнал 6000 лева от 88-годишна

Казал, че дъщеря й е катастрофирала и убила човек
1 юни 2023 20:08, Стела Стоянова
4
Хванаха мним адвокат, измъкнал 6000 лева от 88-годишна
Снимка БГНЕС

Телефонен мошеник, представил се за адвокат, успя да измъкне 6000 лева от 88-годишна жена от септемврийското село Варвара сумата от 6000 лв. Казал, че сумата е нужна, за да защитава дъщеря й. Измамникът обаче е бил разкрит и задържан, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Всичко започнало на 26 май, когато непознати се обадили на домашен телефон, ползван от 88-годишна жителка на Варвара. Непознат глас съобщил на пенсионерката, че е адвокат на нейната дъщеря. Според неговите думи дъщерята блъснала и убила човек при пътен инцидент във Великобритания. Поради това трябвало да преведе сумата от 10 000 паунда, за да „се оправи тежкото положение“.

Притеснената старица събрала спестените си пари и предала на непознат за нея мъж сумата от 6000 лева. Не след дълго пострадалата и нейните близки разбрали, че става дума за класическа телефонна измами и подали сигнал в РУ-Септември.

След разследване екипи на група „Криминална полиция“ при районното управление установили, че мъжът, получил парите е 52-годишен жител на гр. Септември. Той се оказал посредник при осъществяването на телефонна измама. Задържан е за срок от 24 часа в ареста на местното полицейско управление. Спрямо него е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: ало-измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 10 месеца
Хванали са "мулето",което едва ли познава "адвоката" и си мисли,че е мним съдейки по себе си.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Истинските адвокати не са по различни и измъкват парите на хората, а държавата също. При делба на имоти едни такси едно чудо плащаш все едно държавата ти ги е осигурила. Всичко в нашата страна е опорочено.
2
0
 
5
 
! Отговори
Хмм преди 10 месеца
Предполагам, че адвокатът е по-грамотен от горката Стела, която е написала тази статия пълна с правописни и стилистични грешки.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом мнимия е отмъкнал толкова, колко ли отмъкват истинските адвокати.... .