Повечето хора в София не обръщат внимание на рекламите

Това показва ново проучване
3 юни 2023 14:35, Росен Стойчев
30
Повечето хора в София не обръщат внимание на рекламите
Снимка: БГНЕС

Социологическо проучване в София е показало, че над 60% от хората не обръщат никакво внимание на рекламните брошури, които намират в пощенските си кутии.

Още по темата
Проучването е на агенция "Тренд". Проведена е през април като част от проекта „СТОП на рекламата!“.

Според изследването само година след стартиране на механизма “Стоп на рекламата”, той вече е разпознаваем от 30% от анкетираните. 10% от анкетираните твърдят, че вече имат залепен стикер “Стоп реклама”, а други 2% са имали, но е бил отлепен. Според мнозинството от тях след поставянето на стикера той е дал резултат. При 46% рекламата е намаляла значително, а при 25% е спряла напълно.  

Столичани масово смятат, че ако търговските вериги спазват ограниченията срещу неадресната хартиена реклама, това ще допринесе за опазването на околната среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Софиярекламапроучване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Науката твърди, че хората развиват огромен интерес към билбордовете само дни след интервенция в челния лоб. Но тези хора са единици, и наистина ли инвестициите в реклама са предназначени за тях? Може би не си струва, като теглиш чертата.
25
0
 
1
 
! Отговори
До как да спре преди 10 месеца
"Докато хапвате" си е като от реклама. Всички "хапваме" постоянно. Много е дразнещо. Много реклами си изгледал, не се преструвай.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Рекламите са за какво да не купувам,а не какво да купувам
23
0
 
12
 
! Отговори
как да спре преди 10 месеца
Рекламите по телевизиите са невероятно гнусни. Спасението е да изключите звука и да отидете за кратко да си свършите нещо. Понякога изпускам нещо от филма или предаването което гледам, но така е по-добре, отколкото да хвана нещо от рекламите. Представете си рекламите на излизащото . ... от дебелото черво или ноктите с гъбички или интимни проблеми или кървав проблем с венците или простата и урината и т.н през 15 мин. вечер след работа докато хапвате.
22
0
 
3
 
! Отговори
мдааа преди 10 месеца
не е вярно , новософиянците ги събират за да ги занесат на село за подпалки !
21
0
 
10
 
! Отговори
хаха преди 10 месеца
листчетата от пощенската кутия отиват директно в кофата, а за нета си има адблокер, кой ти чете реклами, да се спасяват
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако блокерите за реклами не ви работят както трябва, можете да пробвате да си инсталирате Brave browser, който е безплатен и би трябвало да блокира всички реклами автоматично.
19
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Никакъв смисъл. Само се унищожават дървета. Да се пускат реклами в нета също няма полза. Само цъкаме на хикса и се дразним. По тв също-нямам спомен от кога не съм взимала нещо рекламирано там. Само препоръка от познати и лично тестване. По-добре да се раздават тестери в магазините и да се правят промоции.
18
0
 
7
 
! Отговори
Да! Да! Да! преди 10 месеца
Няма нужда от *** и тотално безмислени хартиени реклами!
17
1
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
Най добрата реклама в София е в метрото, защото там са хората. Другата реклама е само пари за нищо. Трябва да бъдат забранени рекламите на дамски превръзки по обяд и вечеря. Как по западните телевизии рекламират маскара,а по българските тампони, превръзки и хапчета за интимни неразположения
16
1
 
19
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 10 месеца
Нито хартиени,нито телевизионни реклами ме интересуват.Телевизия не гледам,а хартиените брошури- директно в коша,или си правя фунии,в които чопля слънчоглед.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
При нас под пощенските кутии на входа от години ползваме кашон, всеки си изрива натиканите реклами директно в него, по някое време минават некaкви, събират ги и ги носят във вторични суровини
14
12
 
2
 
! Отговори
Потребител преди 10 месеца
според мен рекламите са полезни защото ни информират за изгодни оферти от които да се възползваме.да си заградиш сирене,кафе... И да одиш а си ги купиш
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Както казват хората по-долу - нужно нещо са хартиените реклами - за поркиване на ястия, за подпалки... Жалко, че в наше село никой не носи та трява да купуваме евтини вестници за целта...
12
1
 
16
 
! Отговори
T преди 10 месеца
Заради това замърсяване с реклами, вече и половината знаци не ги виждаме. Нито е смешно, нито е безопасно това.
11
0
 
14
 
! Отговори
Какво пък толкоз преди 10 месеца
На съседните магазини като ми пускат реклами ги разбирам. Защо обаче тъпчат реклами на Фантастико, което е на забутана уличка на 4-5 километра от нас, не мога да предположа.
10
0
 
6
 
! Отговори
090 преди 10 месеца
До Анонимен 8 -- Г-е, сложете се Add Block + и няма вече реклами алчни.
9
1
 
21
 
! Отговори
Реклама преди 10 месеца
Щом нещо се рекламира, значи е ***, хубавите неща нямат нужда от реклама :)
8
0
 
1
 
! Отговори
Маркетингова мъдрост преди 10 месеца
Като има трафик гелдат,за да има трафик требва ремонти и тесни улици ;)
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами аз не обръщам внимание и на рекламите във вашия сайт, ама вие не спирате да ги пускате. Много е дразнещо да натрапвате нещо, от което няма нужда.