МОСВ не отчита замърсяване на Черно море

Тече засилен мониторинг
25
МОСВ не отчита замърсяване на Черно море
Снимка: БГНЕС

„Няма нови данни за установени нови превишения на замърсяване в Черно море“, съобщиха за БГНЕС от МОСВ.

Продължава да няма установени превишения по нито един от изследваните показатели - нефтопродукти, метали, радионуклидите цезий-137 и тритий.

Новият министър на околната среда и водите Юлиян Попов възложи на 8 юни засилен мониторинг за превишени стойности на замърсяване в района на българското черноморско крайбрежие след разрушаването на язовир "Нова Каховка", разположен на река Днепър в Украйна. Установеното замърсяване е единствено в района на Одеса, като МОСВ е възложило математическо моделиране на потенциалното разпространение на петното към българското Черноморие. Няма данни за замърсяване и в близост до Румъния и Молдова, след като МОСВ поиска официална информация и данни за състоянието на компонентите на околната среда на територията на двете страни.

От Министерство на туризма потвърждават, че всички български черноморски плажове са чисти и безопасни за туристите. МОСВ, Басейнова дирекция „Черноморски регион“ (БДЧР) – Варна, Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) и областната администрация на област Варна са в готовност да реагират своевременно на всяка потенциална тревожна ситуация, свързана със замърсяване на българските крайбрежни морски води.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: МОСВЧерно море
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 11 месеца
Те от 30 години и кой изпуска въглеводороди над Бургас не могат да открият.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каже на про'с'така "европеец" и не го обиждай повече!
19
1
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 11 месеца
Европеецо, в ЕС отдавна няма такава река, която минава през сумати градове и паланки, и водите й да стават за пиене. Бил съм в доста държави в тоя прокажен съюз - не съм видял такива. Възможно е някъде по скандинавието или в Швейцария, но останалите - забрави!
18
3
 
2
 
! Отговори
Европеец преди 11 месеца
До ха-ха-хи...Дунав основно минава през страни от ЕС ,само малка част е през Сърбия от където идва замърсяване и евентуално леко от Унгария ,останалата част е през страни поддържащи евроеко стандарт Водата на реката преди навлизането в Унгария е чиста и може да се пие Обаче руският язовир е пън с мръсотии и отрови една капка вода от него е достатъчно да замърси морето особено нашето море
17
1
 
3
 
! Отговори
Петров преди 11 месеца
Течението накъде продължава, май към Босфора.
16
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 11 месеца
В шопелпомачория е най-чисто, нищо че всяка секунда дишаме пръдня.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Проклетите укри и роси пак ще развалят сезона...
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
кога дойде време МОСВ да отчете ,ще плуват скелети от украинските гробища ...
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Камък върху камък да не остане в украйна! Пу!
12
1
 
9
 
! Отговори
Хм преди 11 месеца
Всички язовири по Днепър да изтекат, няма да е фатално за туризма. Обаче започнат ли хохлите да гърмят с американския обеднен уран, ще стане интересно.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Поне докато приключи туристическия сезон. После замърсяването рязко ще се повиши.
10
5
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 11 месеца
Този язовир е има няма 30 пъти по малък . И не се е разпаднал целия а само най горната му част . Тоест я има 5 процента я не . Всичко друго е пунта мара .
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кафяво море и без това е толкова замърсено, че какво ново може да отчете МОСВ? В нашето море си ги имаме всичките *** и замърсители.
8
1
 
10
 
! Отговори
Хораций от Крит преди 11 месеца
МОСВ е филиал към местната ни татаро-печенегска мафия !Следете тази сводка по руските телевизии в интернет, къдетоще разберете истината за замърсяванията в черноморския ни регион !
7
1
 
14
 
! Отговори
Турист преди 11 месеца
Няма замърсяване, само отенъците на кафявото се променят.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Лъжат нали хотелите на управляващите трябва да са пълни лятото и от Варна до Гърция и Турция не е далеч така че избор има
5
3
 
16
 
! Отговори
Тука има тука няма преди 11 месеца
Не се притеснявайте много скоро ще дойде замърсяването. сега и рафинерия взривиха. Гордите украинци видяха сметката на цяло черно море. Вчера нали обясняваха какви отрови имало по дъното на онзи язовир. Да са ни честити. Нито риба ще остане нито възможност да с е къпеш в морето. Ама те като правят мизериите винаги им е простено. Аман. Хайде да се договаря мир и да се свършва преди да са затрили цяла европа
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
*** оставаше и да отчете нещо нашето МОСВ, то от години всичко е само "рози". Кой е бил в казарма, ще си спомни термина.
3
3
 
4
 
! Отговори
Посолството преди 11 месеца
Има Зеления наркоман се нас....ра от старх трябва да има
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
то и мини нямаше и нямаше как да има