Областен: Когато не си съгласен с новата власт, напускаш

Оставката е най-нормалното нещо, каза Трендафил Величков
13 юни 2023 09:33, Анисия Иванова
16
Областен: Когато не си съгласен с новата власт, напускаш
Снимка: Bulgaria ON AIR

Всички областни управители напуснаха постовете си в един ден с мотива, че политиката на новата власт е различна от тази на служебната, а от Министерския съвет определиха акцията им като безпрецедентна.

"Оставката ми и на моите колеги е най-нормалното нещо, което може да направи политик на такава длъжност. Когато аз и колегите ми имаме различия с политиката на новата власт, е най-нормалното аз и колегите ми да напуснем", каза областният управител на Пазарджик Трендафил Величков в "България сутрин".

Според него не става дума са саботаж и оказване на натиск.

Още по темата

"Даже и в този момент аз съм на паркинга пред Областната администрация и отивам на работа. Не мисля, че беше избързване. Когато премиерът Гълъб Донев освободи всички зам.-министри, тогава се говореше, че се слага прът в колелото на държавата. Затова изчакахме една седмица, в която не сме спрели работа", допълни Величков и определи напускането на областните управители като нормално политическо действие.

Той обясни пред Bulgaria ON AIR, че върху него не е упражнен натиск, за да подаде оставка, и припомни случай от 2016 година, когато отново е напуснал поста си "в един друг коалиционен формат".

"Когато спрях да виждам, че правителството провежда политиката, заради която сме се събрали, най-нормалното, най-мъжкото е човек да се подаде оставката. В това няма нищо страшно", допълни той.

По думите на Величков, той и неговите колеги областни управители не използват политиката за препитание, защото сред тях има много професионалисти - лекари, учители, адвокати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 10 месеца
До Анонимен 7 Как каква бе, на Радев областен управител е това.Излъчва морал и почтеност от всякъде.Видя се че на тия калинки властта им е по-важна от хората.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В народните приказки от хилядолетия е написано че всеки цар си идва и заминава със свитата .Ми къв е проблема ?Нали новите навсякъде казваха че имат подготвени кадри -къде е драмата ? Предизвестието е със срок 30 дни и на всички е ясно че те не може да си съберат багажа и със молбата да си хващат пътя веднага на момента , някой са си пуснали отпуска предварително .Живота си върви , това като се кандидараш за избори си подбираш знаещи и можещи и верни хора които да поставиш като спечелиш .
11
4
 
5
 
! Отговори
хм преди 10 месеца
...мишоци!!!
10
1
 
5
 
! Отговори
хм преди 10 месеца
...и не служите на Радев , а имате отговорности и задължения в името на на държавата , нали онзи е надпартиен?!
9
2
 
2
 
! Отговори
... преди 10 месеца
Този ми изглежда от Токайто квартал в Пазарджик.. ха ха ха срам и позор за хубавата ни държава..
8
3
 
11
 
! Отговори
ти да видиш преди 10 месеца
е как па всички изведнъж решихте че не сте доволни и напуснахте :) прозрачни сте бе ! със заповед ви назначиха и със заповед ви наредиха - напускайте .
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каква е тази погнуса на снимката?!
6
3
 
8
 
! Отговори
334 преди 10 месеца
А защо не ни припомниш колко партии смени? Сигурно защото е било морално? Този организиран саботаж е имитация на морална позиция и вярност към "каузи".
5
0
 
13
 
! Отговори
пусто дърво преди 10 месеца
Много сте загрижени за България!!!
4
5
 
22
 
! Отговори
Cartman1912 преди 10 месеца
Като не си съгласен напускаш, да така е. Но ако имаш някаква мисъл за хората, в чието име уж работиш, то напускаш след месец два и предваш работатана твоя заместник. Ако имаш за цел да саботираш, за да трупаш рейтинг и в резултат на това да създаваш трудности за народа то това е точно обратното на морално. И е смешно да правиш мръсотии и да пищиш, че е в името на чистотата.
3
7
 
14
 
! Отговори
До 2 преди 10 месеца
Демократично е толкова колкото ти си хетеро - демек не е
2
23
 
23
 
! Отговори
Minuva42 преди 10 месеца
Радев се опитва всячески да саботира демократичните процеси в България. Вече и последните маски паднаха.
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Властта си е същата, само формата и е по-закръглена от ръбатите ти началници до вчера.