Дишева: Главен прокурор може да не е някой от заместниците

Предстои решение
14 юни 2023 16:02, Росен Стойчев
30
Дишева: Главен прокурор може да не е някой от заместниците
Снимка: БГНЕС

ВСС трябва да вземе решение кой поема функциите на Иван Гешев. Законът мълчи какво се случва след процедура по предсрочно освобождаване. Това обяви в ефира на Нова Атанаска Дишева от ВСС.

Още по темата
Тя допълни, че, след като пленумът на ВСС избира главния прокурор, правната логика била отново той да избере негов заместник.

„Според мен няма задължение да изберем личност, изпълняващ длъжността главен прокурор от кръга на неговите заместници, тъй като част от тях продължават да стоят твърдо зад Гешев”, обясни още Дишева.

„Факт е, че очаквах Гешев да направи повече разкрития, отколкото всъщност направи в Страсбург. През годините той нееднократно  е предприемал подобни действия – обявява, че ще направи някакви разкрития, а това не се случва. В първите месеци от мандата му той заяви, че ще бъде направен дълбок анализ на цялата приватизация за последните 20 години, но и това не стана”, твърди членът на ВСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 11 месеца
Надежда Йорданова става за главен прокурор.
24
4
 
3
 
! Отговори
Идея преди 11 месеца
Лозан Панов - главен прокурор!
23
2
 
4
 
! Отговори
Право на мнение преди 11 месеца
Сложете Бойко Рашков за Главен прокурор! Ще опуха мафията за 1 година!
22
2
 
4
 
! Отговори
Тая преди 11 месеца
Не смята ли да си ходи, защото е с изтекъл мандат? Ще къдрува ли? Съдът работи много по-зле от прокуратурата.
21
0
 
4
 
! Отговори
Хахях преди 11 месеца
Калинчето Чапкънова, има високи и нравствени качества. Падам от смях. Доказала се е жената и ще е смела. Няма да е като Гешев. Ще разобличи престъпниците. Хахха
20
0
 
6
 
! Отговори
Aaaa преди 11 месеца
Всички членове на ВСС не ни говорете за морал. Знаем ви всичките какви мошеници сте и колко сте подкупни.
19
0
 
6
 
! Отговори
В. преди 11 месеца
Големите обири са от големите сделки - приватизация, договори за доставки.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Господин Йордан Стоев, член на ВСС. Защо отказахте преди време да заведете дело срещу Пеевски като прокурор? Иначе всички сте много примерни и морални.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тази да си гледа съдийската колегия и да престане да се бърка . Толкова сте прозрачни .То бива ама .....направо го давате .....
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не разбирам тази съдийка защо се бърка където не й е работа. Нали от прокурорскарата колегия трябва да предложат кой да го замести. Тая на всяка манджа мерудия.
15
2
 
7
 
! Отговори
456 преди 11 месеца
Дишева е от съдийската квота. Не става за прокурор. Трябва им някой по- зависим и по- алчен. Йорданова става. Хе хе хе!
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Само не избирайте Калина Чапкънова за главен прокурор. Тя е бивш приятел на Гешев, единствената и полза е да украсява Висшия съдебен съвет. Хубава е, но променя принципите си, подкрепяше Гешев, изпълни решението да се свали Гешев. Колебливост, нестабилност и неопределеност на принципите и морала. Дишева за главен прокурор. Не можете да ни преметнете с Калина Чапкънова.
13
4
 
6
 
! Отговори
Дааам преди 11 месеца
3 милиона Дишева...... 3 милиона ЕВРО...... и се показваш по телевизията.Знаем кой кроите оная къдравата Гербоджиика за прокурор Чепкънова.... 3 милиона евро Дишева....какво ще ги правиш толко Дишева.....3 милиона Евро.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Искам Дишева за главен прокурор, защото искам да ни каже коя е Мата Хари и да разкрие Барселонагейт и истината за пачките евро и кюлчетата. Който критикува, предлага, сваля, нека да поеме отговорност, да изпълнява. Друг достоен няма. Всички са мишки некаддърни, хора на Гешев в препятстие, калинки, зависими. Дишева е най-добрата, ще чакаме от нея истината за Барселонагейт, пачките евро и кюлчетата, истината за Пепи Еврото. Много искаме Дишева.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
неправната локига да е Христо Бойкикев, мечта е на заврения зет Пепеляшко, послушен, компетентен и няма да му пречи на него и протежетета за угодната им дейност
10
2
 
5
 
! Отговори
Ц преди 11 месеца
Сложете Йорданова или Хр. Иванов - да ви е по- спокойно!!! Той и без това става Фигурант, както пожела и Черепа.
9
3
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 11 месеца
Съдебната реформа приключи. Махнаха Гешев и това е достатъчна реформа.
8
2
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 месеца
Защо Дишева не се кандидатира за главен прокурор. Критикува тука Гешев какво трябвало да направи, нека тя да го направи.
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тази Дишева какви кирливи ризи има. За пълно разследване е.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дишева да сложим за и.д. главен прокурор. Да я видим колко е принципна, когато е на поста. Ще гони ли "политическите съкровища" от парламента, ще повдигне ли обвинение на Борисов, ще намери ли коя е Мата Хари? Много е лесно да си опозиция и да критикуваш. Който критикува, нека да изпълнява. Това ще е голям тест за тези като Дишева, които са против методите на Гешев. Който предлага, нека да поеме отговорност.