МОСВ категорично: Няма замърсяване на Черно море

Наблюдението се извършва в Дуранкулак, Шабла и Калиакра
98
МОСВ категорично: Няма замърсяване на Черно море
Снимка: БГНЕС

Няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Според ведомството проби се взимат достатъчно често, за да бъде направена обективна оценка за състоянието на морската вода. МОСВ осигурява пълно проследяване на възможни екологични щети в българската акватория на Черно море след разрушаването на стената на язовир „Нова Каховка“ и към момента сателитните наблюдения и моделирането на водните течения не дават повод за притеснение.

Още по темата
Наблюдението се извършва още от 8 юни в три пункта в крайбрежните морски води – Дуранкулак, Шабла и Калиакра. МОСВ е създало допълнително още три пункта за мониторинг, разположени в бреговата зона. Следи се състоянието не само на крайбрежните, но и на водните течения навътре в морето. До момента не са установени превишения по нито един от изследваните показатели.

Мониторингът за състоянието на морските води е координиран с Министерството на туризма с оглед спокойното протичане на туристическия сезон.

Сигнали при възможни признаци за замърсяване по бреговата ивица могат да се подават на Зеления телефон на МОСВ: 0887 088 440 или 02/9888205, както и на електронен адрес: nccw@moew.government.bg, а така също и на Зеления телефон на РИОСВ - Варна: 0884 290 634 или 052/634 582, РИОСВ - Бургас: 0889 096 577 или 056/813 212, БД „Черноморски район“ – гр. Варна: 0886 406 816.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
2
 
! Отговори
Боклуците преди 11 месеца
Не вярвам на българите защото при българите да значи не а не значи да по Добре да вярвам на ромите от колкото на българите българина е най тъпия *** на света това е нация от катъри смес с Славянка и Турчин българина е долен и мръсен *** по Добре да седна на маса с ромите от колкото с българите .българина е Долна нация винаги плюе в паницата от дето е ял храна .да предадеш ти твоята освободителка Русия и да угаждаш на америка е много Долно
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До АнонименНе. Не е случайност! В територията на Портних вече всичко сме видяли.. Никой нормален българин не ходи на почивка във Варненско..
79
1
 
2
 
! Отговори
ВАКСИНИРАН преди 11 месеца
Аз НЕ вярвам на Хора участвали в Холокоста наречен Ковид 19 . Те ни убеждаваха да се ваксинираме , сега имаме хиляди болести и умираме . Те бяха ТРИМА - Кунчев , Мутафчийски и Кантарджиев . Тези тримата трябва да лежат до Жовот в Хага .Добре че беше Руската Армия да разбие лабораториите в Украйна .
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
14 души има от салмонела днес след консумация на риба на св.константин и елена! случайност ли е?
77
0
 
6
 
! Отговори
ИВАН преди 11 месеца
УКРАИНСКАТА ВОДА Е НАЙ ЧИСТА! НАТОВСКИТЕ БОМБИ СА НАЙ ЗДРАВОСЛОВНИ!
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Одеса забраниха къпането, ама в България по стар чернобилски навик няма никакъв проблем.
75
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма-няма, днес салмонела, утре тиф, вдругиден холера. Няма маме няма. Най ми е гот да гледам как го сапунисват нулгарците(народонаселението на НУЛгария. Ашкулсун-машала, нулгарци!!
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
всички тия, които повтарят че не е замърсено, ходят на море в чужбина. Ако искат да докажат, че е чисто, цялото правителство да се кисне пред камерите седмица-две на черноморието.
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
мосв колкото да твърди, от лъжата истина няма да стане :)))
72
0
 
7
 
! Отговори
ЧерноМорието ни преди 11 месеца
се Изчисти благодарение на Украинските Води! Така, както ППДБ ИзПраха ТикВун!!
71
0
 
8
 
! Отговори
тулуп преди 11 месеца
Я бе !? за това ли Балчик, Златни пясъци и Албена са празни ?
70
0
 
10
 
! Отговори
Taka e! преди 11 месеца
Няма замърсяване!!! Даже има изчистване!!! Вервам и!
69
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Само комплексарите отишли в София си мислят че са хванали господ за шлифера и после като отидат при техните си у северна гърция си мислят, че вече са го хванали и за макарите. Обаче като видят черноморието даже и на снимка все едно че са им бръкнали с боксова ръкавица у г--а.
68
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На нашето море ходя макс за по 2-3 дни да видя някои топ местенца, които са ми сантиментални. Иначе почиваме в чужбина (не на мизерията в Турция, разбира се, а по прекрасни местенца). След случката, която нагла поробителска голташка Русия направи с язовира, няма да стъпя дълго време на нашето море, както и няма да пипна нашенска риба.
67
1
 
11
 
! Отговори
Пренасищане преди 11 месеца
Няма замърсяване, защото по-мръсно не може да стане.
66
0
 
6
 
! Отговори
? преди 11 месеца
До Анонимен 54 Все ми е едно откъде са кравите,факт е,че излизат по плажовете вече попревтасали! Не можеш да ме убедиш ,че нашето море е чисто! Всички знаем какви гадости се изливат в него още преди да се появят тези крави! След като ни лъгаха толково много за Черобил,не мога да им повярвам сега ,че казват истината! Аз от много години вече не стъпвам на нашето море ,а на теб ако ти харесва плувай си
65
1
 
8
 
! Отговори
ЧерноМоре за Поне преди 11 месеца
едно 1000 години ще е Токсична Септична Яма - Очаквайте скоро да Изплуват и Измрелите Риби и да се разнесе приятен Аромат на Мъъършааа!
64
0
 
5
 
! Отговори
Ром'с преди 11 месеца
А има ли у нас такъв Юнак да смее в бъдеще да каже ,че ,морето е замърсено с ...всички мръсотии по пътя... от гробища и химикати до ..цял бик в Созопол преди седмица.Такьв Юнак още не се е родил у нас.. Към средата на Юли може би "мръсотията" да стигне и до нас и не дай боже нчкоя мина както в Одесса.А къде ще удари "тази мрьсна бомба" по Черноморието ни ,не се знаее..може Сарафово,може Царево,може и Балчик...
63
1
 
6
 
! Отговори
Обор преди 11 месеца
Замърсяване няма.. няма и да има. Просто летовниците ще могат да доят крави на 10-15м. навътре в морето :D
62
3
 
9
 
! Отговори
Джуджето от преди 11 месеца
Кремъл не ти унищожил морето,а ФАЩ истите които гръмнаха стената на 100%са те! Русия няма интерес да си гърми язовирите окупирани от тях! Вземете се поинформирайте малко от истински медии,а не със западни сороски.ГЛУ..ЦИ ЕСГЕЙСКИ