Виждаме падане на цените в цяла Европа

Това обяви Румен Драганов
22 юни 2023 22:45, Росен Стойчев
34
Виждаме падане на цените в цяла Европа

Няма никакъв риск за летния сезон, като се очаква заетостта на легловата база да достигне 72 процента. Това каза директорът на Института по анализи в туризма Румен Драганов в студиото на "Денят ON AIR".

"Нашият сезон е много силен. България е добре организирана държава и гарантираме, ние като институт, че няма никаква опасност от замърсяване на водата", допълни той.

По думите му цените тази година в туризма са по-високи, но посъветва туристите да се придържат към бюджета си от миналата година.

Още по темата

"Ако миналата година сте нощували за 110 лв., тази година отново ще намерите къде да почивате за 110 лв. на нощ", обясни той. По думите му сега се наблюдава падане на цените в цяла Европа.

Той направи сравнение с почивките в България и на Мармарис. Във високия сезон от 27 юли до 3 август, почивката в България за семейство две деца излиза между 650 и 3400 лв., докато в Мармарис е от 850 до 34 хил. лв.

Той допълни, че легловата база в страната възлиза на 1,5 млн. легла, които ще бъдат заети на 72 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
28
 
! Отговори
Обективен преди 10 месеца
" Поскъпване в почти всички хотели " - това е друга статия в която се твърди точно обратното - поскъпване с 10 % до 50 % в 90 процента от хотелите. Явно Драганов не е добре информиран.
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоз кьорав 10 диоптъра цайси :)))
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че хората спестяват,няма всичко да изхарчат,както си помислиха някои,че всичко на тях да изхарчат с устроената им инфлация за едното нищо не по различно от преди,че не без знае какви промени в начина на производство,а просто изведнъж вдигнали ставките на продажните цени,а забравили да вдигнат ставките за труда на участващите в производството и за туй да хвърлят купища пари от спестявания си,които акуратно бяха описвани и огласявани да се радват спестителите спестили ги едвам,че да им ги отмъкнат
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Тиквостан е обратното всичко рипа.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Спада произвотство в ес но цените скачат заради хиперинфлацията на напечатано $.
2
4
 
20
 
! Отговори
Къде е това падане преди 10 месеца
в Англия магазините са празни ! бъб Франция и германия поскъпването за последната година е поне 50%, за наеми, ток, газ изобщо не говоря .... до кога ще ни пробутвате хагли, дразнещи очевидни лъжи !!!??? .... аз кво не мога да смятам ли или съм кьорав - така ли си мислите
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С тия очила сигурен ли си, че виждаш нещо? Гледай внимателно.