Продажбите на зелено - съответни на етапа на строителство

Предприемачи обясняват новите сделки
27 юни 2023 12:18, Росен Стойчев
13
Продажбите на зелено - съответни на етапа на строителство
Снимка: БГНЕС

„Всеки гражданин трябва да прецени инвеститора и строителя, където да вложи парите си. Изборът и анализът са негови”.

Още по темата
Това заяви строителният предприемач Румен Томов в Нова Нюз.

Според него в момента има задържане на цените на зелено, всичко зависи от изпълнението на самата сграда. „В Благоевград цените на материалите се задържаха на едно ниво”, каза той.

Инвеститорът Румен Томов обясни, че продажбата на зелено би трябвало да съответства на етапи от строителството. „Не в началото да продадеш всички обекти, защото има инфлация и може да изпаднеш в невъможност да завършиш строежа. В държавата има случаи, когато се прекратяват договори или се събират хората, които вече са платили и им се казва, че цената трябва да се повиши”, каза той.

По данни на БНБ банките у нас са отпуснали 17,5 милиарда лева. Има строители, които  едностранно прекратяват договорите, в случай че не се подпише клауза за по-висока цена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: имотпокупказелено
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До купилия на зелено - Говоря за имот, купен на зелено от сигурен човек, без да тегля кредит. Направи сметка колко пъти са се увеличили парите ми - около 7 пъти, като в това число не слагам наемите, получени от 2006 г. досега. Нямам намерение да продавам, защото кварталът е хубав, в широк център, на тиха и зелена улица. Просто дадох пример за това, че не бива да се разпродава цялата сграда още на чертеж, а поетапно. И да не се купува от съмнителни "строители". Риск винаги има.
12
2
 
5
 
! Отговори
До купилия на зелено преди 9 месеца
Жилището може да струва тройно, но само ако се намери някой да даде парите. Отделно говориш за период от 20 години за избиване на инвестицията през който могат да се случат много неща. Всичките тези условности не говорят за стабилна инвестиция, а за чист хазарт и надежда балона да продължи да се надува.
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
През 2003 г. купих на зелено хубаво жилище в чудесен квартал, но го взех от строител, когото отдавна познавах. Купих, когато всичко беше все още на чертежи, но вече имаше разрешение за строеж. В продължение на 2 години той разпродаваше апартаментите един по един и цената им непрекъснато се покачваше, защото по това време имаше голямо поскъпване на недвижимите имоти. През 2003 г. купихме на цена $420/кв.м, а през 2005 г. той продаде последния апартамент на цена $1000/кв.м. Сега струва тройно.
10
0
 
2
 
! Отговори
Има рискове преди 9 месеца
Не само защото строителят може да се окаже мошеник и да изчезне с парите, каквито случаи имаше в началото на 90-те години на 20-и век. Риск има и когато се повишат цените на материалите или инфлация изяде парите и строителят не може да завърши сградата със сумата, която е взел на зелено. Но тогава пък купувачът може да се окаже неплатежоспособен. Ако пък не купиш на зелено, когато сградата е готова ще са вече разпродадени най-хубавите апартаменти. Изобщо, дявол на магаре!
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом на Рачков бившото барби е станало брокерка, за какво говорим изобщо. Не му давам повече от 9 месеца на балона да спадне рязко. А строежите на зелено днес, утре ще се продават на акт 16 (ако имат късмет да стигнат до там) на 30% отстъпка спрямо цената им на зелено днес. Не ви се вярва? Ще си говорим пак март 2024та.
8
1
 
6
 
! Отговори
Рамбооо преди 9 месеца
Това е подигравка с хората който 30 трябва да изплащат апартамент. Първо стройтеля те стресира, после банката те хипнотезира и след 30 години само малко въздух ти остава да е троя дупката която си придобил...
7
1
 
7
 
! Отговори
Карлос Сайнц преди 9 месеца
Хората се обръщат към адвокат едва след като са се попрецакали нещата, а вярват безрезервно на брокери, дето само гледат да си приберат комисиона.После като се обърне колата - пътища много.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
строителните предприемачи сами си вкарват автогол.. Много ще плачат след няколко години ама българска му работа.. остави го да п. ръдне, той се н.сре
5
0
 
4
 
! Отговори
ННН преди 9 месеца
Понеже нямаме нормална държава и съд такива като инвеститора Томов дават акъли а после като изгорат хората, всеки сам да се оправя. В нормалните държави такова нещо като продажба на зелено няма!!!
4
0
 
3
 
! Отговори
Хахахаха преди 9 месеца
Цена на апартамент на цена на къща в юк. Що? Щот има балъци.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Стига сте строили вашта мама, не се живее вече от блокове
2
0
 
8
 
! Отговори
Сър Кастик преди 9 месеца
"Казва им се, че цената трябва да се повиши" - ако е включено в договора и са се съгласили. То ако ставаше иначе, инвеститора щеше да им каже, че му трябва ново порше и цената им затова се е покачила...
1
0
 
26
 
! Отговори
от село преди 9 месеца
Плащаш на зелено и излизаш на тъмночервено !!