Слабо начало на сезона по морето, по-зле и от времето на COVID

Лошо време през юни и необичайно мъртво вълнение
Обновена: 27 юни 2023 17:48 | 27 юни 2023 11:00, Анисия Иванова
570
Слабо начало на сезона по морето, по-зле и от времето на COVID
Снимка: БГНЕС

Заради лошото време през юни, по-слабо от очакванията и с необичайно мъртво вълнение започва туристическият сезон по Южното Черноморие.

Хотелиери смятат, че точно дъждовното време през юни е причината за отлива на туристи. Силният северозападен вятър образува подводни течения, които са опасни при навлизане навътре в морето.

Оптимистично с цифри и проценти очерта прогнозите на министерството за новия туристически сезон зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева още в средата на май. Тогава тя изрази очакване за ръст от 5% спрямо рекордната 2019 г.

След този оптимизъм обаче дойде реалността - курортите по Южното Черноморие останаха почти празни през юни. Според търговци, дори по време на пандемията е било по-добре. Според тях толкова слабо начало на сезона не е имало много отдавна.

Евтим Стоянов, който е собственик на хотел и ресторант, признава пред БНР, че са били обнадеждени за началото на сезона, за съжаление обаче очакванията не са се потвърдили до момента. Според него в България не се прави почти нищо за българския туризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


570
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
417
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НА КОЛКО ЕЗИКА ИСКАТЕ ДА ВИ ГО КАЖЕМ? БЪЛГАРИ... Разберете.. ТЕ - СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ХОТЕЛИТЕ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО не разбират нашият РОДЕН "БЪЛГАРСКИ" език... те разбират "СЛАВЯНСКИ", "ТУРСКИ" и "ГРЪЦКИ" ЕЗИЦИ!
416
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Почетния председател на Рeзaнитe Шишки - ДПС Ахмед Доган си е вложил Мъpдoлята в Швайцарска Банка на 100% обeзмъдявaнe с 12% лихвен гoдишен рaзтеж на дoлнaта глaвa на кoжaтa.... Доган ще става КРЪСТOНОСЕЦ по плажовете на Черното Море! Да ни е Жив и Здрав!
415
0
 
19
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 10 месеца
цените...
414
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НАДПИС НА ПЛАЖА: - "Уважаеми маймyни, като нямате паpи за тoалетните, вземете си чиния с която се храните и като ви се дoсepe се изхoдeтe в нея... дoнесете я при нашите гoтвачи и те ще ви направят пaнирани кюфтeта на ниска цена!"
413
48
 
9
 
! Отговори
Морето преди 10 месеца
Луди ли сте?! Морето е тотално чисто и няма хора в момента. Не виждам какво по-добре. Ходете си в Гърция, комплексари!
412
1
 
34
 
! Отговори
хахаха преди 10 месеца
Той боко икирчо забраняват на отровите от украинския язовир за достигнат до нашето и може би там са спрели и не смеят да припарят.Лъжци гнусни!Да не говорим, колко е затворено самото море.Кракът ми няма да стъпи.И не само замърсяване,нагли концесионери завзели целия плаж с платена зона,надути цени,съмнителна чистота в заведенията и контрол на храните.Жалко за красивото ни съсипано,бетонирано Черноморие,залято допълнително с отрови от украинския язовир.
411
0
 
35
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 10 месеца
НЕЕЕ е заради дъждовното време. Дотатъчно мърсотии се изливат от Дунава и нашата територия, а сега като лъжете, че нямало замърсяване от украинския язовир си мислите, че някой ви вярва, н е щ а стници г н ус ни. В Румъния властите обявиха сериозна замърсяване и ако не са забранили къпането, скоро ще го направят.Как мислите дали вече химикали,биологични разлагащи се неща,радиация от мините не е достигнала вече???То и мините нямало да достигнат, а замърсяването сигурно се е спряло по румънски бряг
410
1
 
39
 
! Отговори
Истина преди 10 месеца
Дано да започнат да фалират защото 50% от хотелите трябва да се бутнат, а къщите от по 4-5ката трябва да станат на макс 3 етажа! Дано следващата голяма криза затрие тези алчните които направиха всичко на бетон и продължават. Трябва да се забрани да се строят сгради над 10м височина и на повече от 50% от мястото където и да е в България!
409
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чакайте, че нещо започна да ми цъкa на кoжения ми нeoбpязън ДЖОБЕН вечно и пак няма да кихне към НУЛАТА - Вечно е ЗАРЕДЕН (Единия със СПEЕЕPМА, а Другия с енергия от батерията на ТЕЛЕФОНА!)... "Да тя ми звъни: - Ела на море и ме нaлюби!"
408
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Преди раждането на Римската империя. Преди фараоните на Египед. Първата човешка цивилизация доминираше света. От югоисточна Европа във Варна се роди съвременната златна цивилизация. Издигайки първите градове и въвеждайки земеделието. Те прекарваха своите кораби през моретата, натрупвайки несметни богатства, неизмерими по красота и изкуство. Изгубени в хилядолетиятаъ.... П.С. на ирански език думата "ВАРНА" се превежда с извинение, като "КЮУУPВА"!
407
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ние всички роми от Благоевград надолу си ходим в Гръцко и е много шукар! Арабия ви казвам!
406
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако престижа са плажовете по северното черноморие,барабар с Халкидики,аферим!!! Ходете и се хвалете! Наше село Гърция видело!
405
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Умен е Бойко. Парите от Ипон в Барселона, а на аверите му в хотели по Черноморието.
404
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
50% от курортистите никога не ползват платените тоалетни в българия по морето и навсякъде мирише на човешки торове, притеснени в Брюксел!
403
4
 
5
 
! Отговори
Софиянецо преди 10 месеца
Да им се намали ДДС-то и да се намалят гишетата по пунктовете с Гърция.
402
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А бе ходете където пожелаете! Но моето впечатление е че зимата се плюе по зимните ни курорти,а почне ли лятото,по Черноморските ни курорти! Всичко е въпрос до пари и възможности! Едно време всички бяхме бедни,сега се делим на бедни и богати! За едни фрапето и чадъра са лукс , за други е евтин бълвоч!
401
0
 
20
 
! Отговори
Ешерихия коли преди 10 месеца
"Заразяването с E. coli се осъществява посредством животински и човешки екскременти." Чакам ви.
400
0
 
27
 
! Отговори
Мдааа преди 10 месеца
Слънце, пясък и вода има навсякъде. Скъпо също. Като не е хубаво никой не идва. Само на руския турист можеш да му вземеш парите и да разбиваш с кангото до главата му. Няма ги вече, ще дойдат след 20 години.
399
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Платих за чадър на плажа и се излегнах на пясъка! По едно време кат ми замириса на .....""""""...... ! Запитах околните: - Защо така мирише? - Ми как ще прочистват пясъка наторен с тия човешки торове, след като за да ги почистят трябва да премахнат Чадърите? А те именно в тях са Парите! Без Чадъри ще има Фалити!... Пък ще трябват пари и за почистване! Тук за тoалетна се плаща! Нема нищо за без паpи! Единствено все още за без пари е въздуха, който дишаме! Времето на маските веке мина!
398
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами те,някои земляци и чадърчета си носят,че и надуваеми дюшеци!