Ресторантьори: Туристи отказват уикенд почивки заради "тапи" по пътищата

Държавата отново удря туризма, пътят до морето е приключение
8 юли 2023 19:25, Анисия Иванова
91
Ресторантьори: Туристи отказват уикенд почивки заради "тапи" по пътищата
Снимка: БГНЕС, архив

Българската държава за пореден път доказва, че туризмът е последна грижа за нея. Нещо повече – че не помага свикнахме, но не можем да разберем защо пречи, заявиха от Съюза на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

В позицията си те изказват възмущението си от ремонтите по пътищата в разгара на сезона към и в морските ни курорти.

"В разгара на сезона се извършват серия ремонти по пътищата към и в морските ни курорти, като е очевидно, че почти никой от тях не е спешен. Това затруднява изключително много придвижването на туристите, които попадат в многобройни „тапи“.

Тези, които правят дълги уикенди вече започнаха да се отказват от тях, защото вместо за три часа, пътуват до курортите и курортните градове цял ден. Подобно е положението и на магистрала „Хемус“", пише в позицията им.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват ремонтните дейности да бъдат съобразени с потока от туристи, а не да се съсипва почивката им с висене на асфалта.

"Ние сме категорично „ЗА“ да имаме хубави пътища, но нека се правят с мисъл! Поради много причини, обективни и субективни, сезонът е отвратителен. И сега сякаш умишлено се създават пречки на почиващите. Спрете да пречите, а не е лошо и да опитате да помогнете!", пише още в позицията им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
ей затова преди 9 месеца
никой няма да ви стъпи в кочините - https://dnes.bg/stranata/2023/07/09/shokirashto-svidetelka-zasne-kak-ohrana-na-diskoteka-bie-momiche.575776
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ненаситните политици и техните слуги арендаторите изцеждат джобовете на туристите . Много лапачи се натрупаха по веригата. Но хората взеха да се усещат и това ще е края на алчните.
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Конан Барманина да знае, че тая година ще оставя 5-10к евро в Гърция и Испания, нищо че самолетните билети са 30-40% нагоре :) Да гребе
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да продължават да си живеят в заблудата тези мерзавци, на никой вече не му пука, на всички са ясни!
79
0
 
6
 
! Отговори
центърът на света преди 9 месеца
Абе, тая асоциация на заведенията вече е на всяка манджа мерудия (pun intended) ;))
78
0
 
7
 
! Отговори
морски преди 9 месеца
Много на сериозно се взеха алчните кръчмари. Летовниците си ядат по стаите. Тези летовници, които не са на ол-инклузив. Няма как...криза Е !
77
0
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
От асоциацията на заведенията търсят причината за липсата на туристи на грешното място.Причината е в качеството на предлагания туристически продукт.Или пак ще ревем за помощи от бюджета?
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 79 През летния сезон правят ремонт на ремонта, после се чудили що бегали туристите :)))
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Във Варна, наркоманския кмет има традиция да прави пътищата винаги в разгара на лятото! Онзи ден беше някакъв ад да стигнеш до Св. Св. Константин и Елена, Златни пясъци. Но скъпи ревли (ресторантьорчета и хотелиерчета ) Или ще са пътищата, или ще е времето, или ретрограден Меркурий, но никога няма сте виновни вие....
74
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега пък на тия пътищата са им виновни. То като отвориш едно меню и все едно четеш вицове. Някъде бях видях "спагети по чирпански". Чирпан - столицата на спагетите! За кюфтета по чирпански - да. Ама спагети? Някъде другаде пък бях видял вълча пица? И се чудиш вълци ли има вътре или вълци са я правили? То не може всеки *** да отвори някакво си заведение и да дои клиентите си като стадо крави. Едни банички да правиш, ама да ги правиш добре и ще се връщат при тебе. Вълча пица - 40 лв, да бе..
73
1
 
14
 
! Отговори
Грую преди 9 месеца
Искате ли ресторантьорчета да си плащате ддс-то? Да има за ремонти по пътищата до кръчмите ви?
72
4
 
13
 
! Отговори
Умряла Крава преди 9 месеца
Много обичам да се излежавам на българските плажаве! Доплувах тук от Украйна и много ми хареса!
71
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Просто хората се научиха да смятат правилно и разбраха , че за парите си могат да получат много повече почти навсякъде по света .В България е ужасна скъпотия , а на всичкото отгоре морето е заградено с бариери и платени паркинги
70
2
 
28
 
! Отговори
хахаххааха преди 9 месеца
не, не е за това. заради мутри шкембелии. заради чадъри от морето до асфалта. заради мръсни и скъпи паркинги. заради рашунгерки навсякъде.
69
1
 
14
 
! Отговори
Анталия преди 9 месеца
Тук е яко в момента, 32 градуса, море, слънче, басейнче, хапваш и пийваш колкото си искаш, никой нищо не ти казва, като гледам не се яде както преди беше, като *** бяхме всички, вече е малко по-културно. Усмихнат персонал, чистота, няма хапчета за диария, аве прекрасно, и задръствания няма, щото със самолет :)
68
16
 
4
 
! Отговори
Йордан преди 9 месеца
Ами нали Радев спря всички строежи, сега ще си кютаме кротко и ще му се кланяме.
67
2
 
15
 
! Отговори
БС преди 9 месеца
Не знам този дали знае, но същите проблеми ги има и във Франция и Италия , но те не мрънкат толкова.
66
0
 
40
 
! Отговори
Морски преди 9 месеца
100 грама цаца - 4 лева / 40 лв. кг/, 100 грама чернокоп - 6 лева / 60 лв. кг. Да живеят ресторантьорите!
65
0
 
40
 
! Отговори
Ядосан хотелиер преди 9 месеца
Ами ние обиждахме и се смяхме на нашенците години наред и сега друг ни бил виновен... Ми не... Ние сме си виновни. Дано да фалираме скоро. Поздрави на всички нашенци, отиващи, към Гърция!
64
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Асен Василев изтегли 500 милиона като финансов министър и прекрати строежа на Хемус по време нацчетворната коалиция сега пак Хемус не се строй.Баси смешниците