Ресторантьори: Туристи отказват уикенд почивки заради "тапи" по пътищата

Държавата отново удря туризма, пътят до морето е приключение
8 юли 2023 19:25, Анисия Иванова
91
Ресторантьори: Туристи отказват уикенд почивки заради "тапи" по пътищата
Снимка: БГНЕС, архив

Българската държава за пореден път доказва, че туризмът е последна грижа за нея. Нещо повече – че не помага свикнахме, но не можем да разберем защо пречи, заявиха от Съюза на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

В позицията си те изказват възмущението си от ремонтите по пътищата в разгара на сезона към и в морските ни курорти.

"В разгара на сезона се извършват серия ремонти по пътищата към и в морските ни курорти, като е очевидно, че почти никой от тях не е спешен. Това затруднява изключително много придвижването на туристите, които попадат в многобройни „тапи“.

Тези, които правят дълги уикенди вече започнаха да се отказват от тях, защото вместо за три часа, пътуват до курортите и курортните градове цял ден. Подобно е положението и на магистрала „Хемус“", пише в позицията им.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват ремонтните дейности да бъдат съобразени с потока от туристи, а не да се съсипва почивката им с висене на асфалта.

"Ние сме категорично „ЗА“ да имаме хубави пътища, но нека се правят с мисъл! Поради много причини, обективни и субективни, сезонът е отвратителен. И сега сякаш умишлено се създават пречки на почиващите. Спрете да пречите, а не е лошо и да опитате да помогнете!", пише още в позицията им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хахах искаме още бетон и тогава ще се върнем по нашето Черноморие . Това е докато има още природа,дюни ала бала няма да се върнем на 100 процента трябва да е застроено. И да естествено без канализация и прочие искаме аки-та директно до нас да се изсипват!
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Днес от София до Обзор,имаше задръстване само в Слънчев бряг! Иначе пътят Варна Бургас си е натоварен!-:) От утре и в следващите поне 2 седмици,ще е само слънце и високи температури!-:) Вярно е,че туристите са по малко тази година уви по Българското черноморие! Защо е така не знам!!!
21
0
 
17
 
! Отговори
Моля? Уикенда преди 10 месеца
Тапите по Тракия са мъчение. Кой и с какъв акъл тръгва събота да стигне следобяд и неделя да мисли как ще се прибере без да го убият? Трябва да си доста безразсъден и да не знаеш какво правят това лято там. Като нямаш отпуска - никакво море. Отиди си на село уикенда
20
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Божкеее, видяха, че сезона е починал и почнаха да реват. Сега ще искат помощи за тапи. Дайте им, бе! Дайте ми по 2 милиона да млъкнат! Правителството така ги научи. Първо на тях помогна, бутна ДДС-то на 9%, а те не спряха да крадат от България. Сега искали само пари кеш, те не получавали заплати с карта за банкомат. Над 6 бона вземат и крият данъци, не се осигуряват на реалната заплата. Сега пък тапите им пречели, утре ще им пречи вятъра.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вгръцкия квартал напраили басейнчета около дърветата, да се чуди човек на "майсторлъка им", иначе щели да извличат газ от морето смеш ковците :)))
18
0
 
18
 
! Отговори
Public enemies преди 10 месеца
Тема за ресторантьори без снимката на Тарзан, не е за вярване.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И ние какво да направиме. Пак ли пътища ще прават. Аман от тия пътища вече. Тая държава прави ли нещо друго.
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кое е неочаквано? Днес тапата по пътя Бургас Созопол е достатъчна да ти скапе съботата. Ако си с деца, ще се изнервят, ще се изнервиш и ти, а утре трябва да се връщаш и да чакаш пак. Първо не го пожелавам на никого, но за един уикенд аз не бих бил този път. Изнервен, бързащ и после да рискувам живота на мен и семейството си. Ще пропусна.
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Понеже милиарди искат да отидат на Мутроморието знаят, че ще се образуват тапи дълги стотици километри и всички пропускат.
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не знам как е в Софето, но във Варна са си оставили ръцете "майсторите", прилича на гето бившия най-красив град на БГ, иначе щели да извличат газ от Черно море :)))
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хахахаха сега тапите им пречат! А, че има тапи на гръцката граница що не спира мераците на хората да ходят в Гърция за уикенда? Кумовете си взеха бунгало за 1000 евро на година и всеки петък вечер заминават. Кумът мъкне и съпруга ми, аз нямам много време, но също тръгвам с тях. Мъжете за риба отиват и се връщат в неделя вечер. Ни тапи им пречат, ни нищо.
12
2
 
36
 
! Отговори
Ами защото преди 10 месеца
Лятото е най-подходящо за полагане на асфалт! Обаче един кашавар няма как да го знае! Да му се обясни така: кога е най-подходящо да се сервира горещ чай? Освен това ме съмнява, че тапите са причина за нисък оборот! При положение че 1кг цаца от лодката е 10 лв, а в чинията 8 лв за 200 гр не знам как ще си позволи човек всяка вечер да хвърля По 50 лв за две бири и цаца! За шезлонгите не говоря! И още: аз съм от Бургас! Без другите екстри които вървят с почивка на морето!
11
4
 
16
 
! Отговори
Алеко преди 10 месеца
И шестлентови магистрали да имаме, пак ще са задръстени, като се юрнат всички като стадо бизони.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Алигбегов е мъж на Деница Сачева
9
2
 
41
 
! Отговори
Аз преди 10 месеца
Явно много са огладнели, щом ремонта на магистралата им пречи. Няма лошо. Сигурно кръв вече храчат, че нема кой да оскубят. Ама не им е виновен ремонта. Просто хората като видяха хубавото и да не са луди да се мъкнат на гнуста там
8
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Български туристически сектор няма. Той е руски. Всички хотели по планина и море са руски. От Поморие до Самоков. Чак когато направят отдел на МВР да се занимава с престъпленията "туризъм" ще потръгне работата, иначе ще ви посрещат роми в слънчев бряг, а някакви ръбове ще ви миекат и вземат парите , защото майка им обслужвала руснаците, а баща им работил в шесто
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя Аибегов е от бивша съветска република, марш от тук.
6
5
 
15
 
! Отговори
БСП каза, че: преди 10 месеца
Асфалт не се ядяло! А борците за промени спряха строежа и поддръжката на пътища.На печелившите: ЧЕСТИТО! Сега живеем много по-добре и благато отпреди 3 години, нали?
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Прави са, че на никого не му се виси с часове при 30-40 градуса.
4
3
 
21
 
! Отговори
Бат Гошо преди 10 месеца
Тоя Алишибеков, само мрънка и претендира, че говори от името на всички. Хайде стига толкова мрънкане. Бетер бит пееееерас плаче.