Хотелиери в Кранево притеснени: Труден сезон, дори румънците са по-малко

Не знам откъде ги извадиха тия 1 милион повече туристи, жалват се те
12 юли 2023 07:12, Красимир Ангелов
201
Хотелиери в Кранево притеснени: Труден сезон, дори румънците са по-малко
Снимка: БГНЕС

Сериозни трудности изпитват хотелиерите при започването на сезона на Север, разказаха управителите на хотели в курортното село Кранево.

Според Станислав Димитров най-големият проблем идва от разпространяваните слухове за замърсяването на водата след взрива на язовир "Нова Каховка" в Украйна. "Много късно се сетиха да вземат проби и да опровергаят тръгналите слухове. Най-лошото беше, че при взрива всички писаха "шок", "ужас", "замърсено море", "радиоактивно замърсяване", а когато излязоха чисти пробите, ги обявиха само по сайтовете на едно-две министерства и толкова", каза още Димитров.

Той коментира също и че са спаднали резервациите.  Който се е записал отрано, пристига, но много слабо върви със записванията оттук нататък.

"Не знам откъде ги извадиха тия 1 милион повече туристи. Това, което очаквахме като ръст или поне като завръщане на туристите от преди пандемията, го няма. Дори румънските гости вече са все по-малко. Курортите са полупразни. Личи си дори по това, че в разгара на лятото можеш да намериш място за паркиране на автобус. Това, че започнаха да взимат проби, повлия много добре, но антирекламата си свърши работата. Хората ги няма", обобщи Станислав Димитров.  

Вера Николова, която също е управител на хотел, призна, че не очаква силен сезон.

"Това, че някой хотел си е напълнил базата за две-три седмици, въобще не означава, че сезонът е силен и ще бъда препълнено. Различни са факторите, които влияят на решенията на почиващите. Определено ги стреснаха слуховете за замърсената вода, но и инфлацията също играе роля в решението за почивка и къде. Има колеги, които въобще не успяха да отворят този сезон, а при нас той не е много дълъг", коментира още Николова.  

Управителят на комплекс в село Кранево Петър Малджиев също казва, че се очаква слаб сезон. "При нас, знаете, сезонът по принцит не е дълъг. Успяваме да изпълним резервациите, но различни фактори оказват вече своето влияние и не можем да очакваме резултати както отпреди пандемията. Още повече, че сега има и война. Не могат да идват руснаци, поляци не идват, украинците също. Германци също все по-малко резервират. Освен това хората ги е страх, че ще платят за престой и няма да могат да влязат в морето", каза още Малджиев.

По последна информация от Министерството на околната среда и водите, няма данни за замърсяване в акваторията на Черно море. Благоприятните прогнози гарантират чиста вода и в следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
11
 
11
 
! Отговори
То преди 9 месеца
че на Черноморието не е за ходене е така. Само че няма как в Гърция да е по-евтино. Е, като се наблъскат сумати народ в една къща, и от България освен храната си мъкнат ДАЖЕ и бирата и водата...Резил
109
1
 
26
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 9 месеца
Глупости, хората предпочитат да ходят в Гърция, там вече може да се почива и по-евтино от при нас, а качеството е значително по-добро. Няма ги и нашите проблеми с панкирането, липсата на инфраструктура и удобства. Плажът не е бетонират от различни хотелски вериги, които ограничават достъпа и въпреки това не го поддръжат чист. Нашите не се научиха как се прави бизнес и е нормално клиентите да не искат да ходят.
108
11
 
24
 
! Отговори
Bormann преди 9 месеца
Тия които са извадили данни за 1 милион в повече туристи са същите които ви втълпяват, че Украйна ще окупира отново териториите освободени от Русия както и че Путин умира от нелечима болест вече беш ли му макята колко години бухахахаххаа
107
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези вместо да си харчат парите всеки ден за платени статии, да почват от сега да спестяват за зимата, защото нито някой им вярва, нито се интересува, а още по-малко ще им стъпи.
106
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мутроморието ще фалира. Да идват булдозерите да им махат грозните хотели.
105
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не е заради Каховка, уикенда бях на Албена, някъде 40% има заетост според мен, което е много слабо за юли месец, Плажовете бяха празни, повече хора имаше единствено пред Маритим хотела. В двата края на комплекса е пустош. Явно им е омръзнало вече и на румънци, търсят други дестинации предполагам като Гърция и Турция. Казва му се конкуренция.
104
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ниско качество - заради това не ходя на море в България.
103
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нормалните хора от 15-20 години не ходят на море в България и в този смисъл какво ни интересува колко туристи ще има по морето в България?!
102
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 9 месеца
И какъв е този зор за 3 % дефицит Орязват парите на обикновените българи а на хората с големи заплати КОГА Другите страни не спазват такава политика ЗАЩО тук Кога в България ще можеш да работиш и да получаваш адекватно възнаграждение
101
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ало ***, не е лукс в Кранево, но че може човек да си почине нормално е факт. Не съм бил миналата и тази година, но предните съм ходил - пълни измишльотини са че плажът е бил мръсен и скъп - плажната ивица е една от широките у нас и място има за всеки, пясъкът и водата бяха чисти. На самия плаж имаше един отличен ресторант Дел Мар - много добро качество като цени, обслужване и разнообразие, дано още го има. Сядал съм и на други места, никога не съм имал проблеми със стомаха, храната си беше ок
100
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Времето е хубаво, плажовете не са лоши а сезона слаб? Абе не ви ли идва на ум че хората не идват заради надутите цени и лошото обслужване? В центъра на Токио в старбъкс може да пиеш кафе за 100 йени. Уникално заведения на покрива на небостъргач. Бг тикви
99
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 9 месеца
Вижте какви пари искате за нощувка а хотелът не отговаря на условията храна прескъпа и ти докарва стомашни болешки плажни чадър шезлонг невероятни цени морето е мръсно А заплатите какви са само определени хора получават високи доходи а обикновените българи кога ще получават достойно заплащане
98
1
 
37
 
! Отговори
Ужас преди 9 месеца
И проблема не е само цените. Те са високи вече почти навсякъде. НО! При нас цените не отговарят на ниското качество на продуктите и услугите. Даже не се доближават. Много ниско качество, не само на храна, а и на инфраструктура и услуги. Хората биха си давали парите, но търсят качество и гостоприемство. Вижте едно смотано село тип Неа Перамос. Пука се по шевовете от българи и румънци. Нищо особено не е, ама плажовете са топ, непретенциозни таверни, ама супер храна и отношение. Това се търси!
97
0
 
44
 
! Отговори
Ужас преди 9 месеца
Сезона е слаб, дори и на юг. Има трафик и се създава усещане за навалица, но само уикедните. Какъв старт пишат? То вече е средата. А за първа година виждам свободни места за огрмни комплекси тип Дюни, Уейв, Мирамар и то за следващата седмица за всякакви стаи. Предишни години ги спираха от продажба още март. Правете си изводите. И не е Каховка причината! Друга е, всеки я знае, няма какво да коментираме, комплексни неща водещи до отвращение на туриста!
96
1
 
26
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 9 месеца
До АнонименТи хотелиер ли си? Или раздааш чадъри на плажа? Или стопанисваш някоя гнусна кръчма там. Всичко написано е 100% вярно. Това е и причината да ходят там все по-малко хора. Аз бих го допълнил списъка, но ти си ходи там щом ти харесва. Много хора обаче са решили да почиват другаде. Познай защо? Не е заради поста по-долу. Айде бегай.
95
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
фалирайте кожодериииии, фалирайтеееееее. Кефя се максимално!
94
0
 
37
 
! Отговори
Аз преди 9 месеца
Бех тая година две седмици на гръцко. Сега съм по планините. После може пак моренца, ама познайте какво. Пак нема да е на бетономорието.
93
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не можах да го позная:- брутална мизерия - пътеките до плажа приличаха да сметище.- в центъра Нежна Чалга започва да звучи още от 10 сутрин, а вечер маанета продънват ушите.- обслужване по заведенията - ужасно- качество на храната - отвратително- на третия ден - всички бяхме с разстроени стомаси- плажа скъп, но мръсен----------------------------------------------------------------------Бая измишльотини си написал, дано не ти се връзват хората, човек може да изкара хубава почивка в Кранево
92
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Преди ПТ години през август искахме да обиколим Сев. черноморие за една седмица, като направим нощувки на три места. В Обзор от един семеен хотел ни казаха да си носим кърпи и чаршафи, а в Българево след първоначалното потвърждение ни засипаха с разни уговорки, последната от които беше че нямало да има вода... В крайна сметка бяхме само във Варна. После се оказа, че в Българево има вода и никакви индикации за аварии и безводие - но да се мори хотелиера за три нощувки - забрави. Промяна май няма.
91
0
 
37
 
! Отговори
Аз преди 9 месеца
Ау ще се сетите че и други фактори влияят. Тия покрай короната решиха че са хванали господ за шлифера и бг туриста им е простил. Гоуема грешка.