Хотелиери в Кранево притеснени: Труден сезон, дори румънците са по-малко

Не знам откъде ги извадиха тия 1 милион повече туристи, жалват се те
12 юли 2023 07:12, Красимир Ангелов
201
Хотелиери в Кранево притеснени: Труден сезон, дори румънците са по-малко
Снимка: БГНЕС

Сериозни трудности изпитват хотелиерите при започването на сезона на Север, разказаха управителите на хотели в курортното село Кранево.

Според Станислав Димитров най-големият проблем идва от разпространяваните слухове за замърсяването на водата след взрива на язовир "Нова Каховка" в Украйна. "Много късно се сетиха да вземат проби и да опровергаят тръгналите слухове. Най-лошото беше, че при взрива всички писаха "шок", "ужас", "замърсено море", "радиоактивно замърсяване", а когато излязоха чисти пробите, ги обявиха само по сайтовете на едно-две министерства и толкова", каза още Димитров.

Той коментира също и че са спаднали резервациите.  Който се е записал отрано, пристига, но много слабо върви със записванията оттук нататък.

"Не знам откъде ги извадиха тия 1 милион повече туристи. Това, което очаквахме като ръст или поне като завръщане на туристите от преди пандемията, го няма. Дори румънските гости вече са все по-малко. Курортите са полупразни. Личи си дори по това, че в разгара на лятото можеш да намериш място за паркиране на автобус. Това, че започнаха да взимат проби, повлия много добре, но антирекламата си свърши работата. Хората ги няма", обобщи Станислав Димитров.  

Вера Николова, която също е управител на хотел, призна, че не очаква силен сезон.

"Това, че някой хотел си е напълнил базата за две-три седмици, въобще не означава, че сезонът е силен и ще бъда препълнено. Различни са факторите, които влияят на решенията на почиващите. Определено ги стреснаха слуховете за замърсената вода, но и инфлацията също играе роля в решението за почивка и къде. Има колеги, които въобще не успяха да отворят този сезон, а при нас той не е много дълъг", коментира още Николова.  

Управителят на комплекс в село Кранево Петър Малджиев също казва, че се очаква слаб сезон. "При нас, знаете, сезонът по принцит не е дълъг. Успяваме да изпълним резервациите, но различни фактори оказват вече своето влияние и не можем да очакваме резултати както отпреди пандемията. Още повече, че сега има и война. Не могат да идват руснаци, поляци не идват, украинците също. Германци също все по-малко резервират. Освен това хората ги е страх, че ще платят за престой и няма да могат да влязат в морето", каза още Малджиев.

По последна информация от Министерството на околната среда и водите, няма данни за замърсяване в акваторията на Черно море. Благоприятните прогнози гарантират чиста вода и в следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
39
 
! Отговори
Az преди 9 месеца
На хотелиерите друг все им е виновен,а проблемът е в цените, отношението и презастрояването
89
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя хотелиер явно не ечел днес.беге, тук всеки ден по 16 пъти обясняват, че е чисто, ама явно балъци вече не се намират. Да не говорим, че за пореден път на тия некадърници са им виновни язовири, инфлация и какво ли още не, но само не и те, със старите си скапани хотели, отвратителна храна и селски манталитет и отношение.
88
0
 
44
 
! Отговори
Istina преди 9 месеца
Не е вярно че замърсената вода отблъсква туристите.Не е вярно и това за инфлацията!Ако беше така, нямаше да има километрични опашки по границите с Гърция и Турция!ПРОБЛЕМА Е В ХОТЕЛИЕРИТЕ ПЕЧАЛБАРИ!!!Тоя човек сам го каза - сезона е къс при нас. А те искат да изкарат от 2 месеца пари, за да има да харчат цяла година!Не може два шезлонга с чадър да са ти 24 лева без никаква консумация, а в Гърция да ги дават безплатно срещу 1 фрапе за 3.50 евро!!!Ето за това няма кой да ви стъпи!
87
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тук слаб сезон, а в Албания очакват 200% ръст или към 10 милиона туристи. В Гърция също очакват рекорден сезон над 30 милиона посещения. Тоест проблемът може би не е кризата и инфлацията, а в продукта, който се предлага. Няма как наистина кисела баба да ти сервира замразена цаца за 10 лв порцията и да очакват, че някой ще се върне там.
86
0
 
46
 
! Отговори
Qwerty преди 9 месеца
И все по трудни ще стават сезоните - свиквайте. Цените за нощувки всяка година растат, в барове и ресторанти цените от лято на лято все нагоре, плажните екстри като чадър и шезлонг няма да ги коментирам даже, платени паркинги и т.н.т... в същото време заплатите не помръдват, народа обеднява и търси алтернативи. В същото време в една съседна Румъния от година на година нещата се оправят - доходите на хората растат, стандарта на живот се повишава и хората търсят нещо по качествено в Турция и Гърци
85
1
 
40
 
! Отговори
Турист преди 9 месеца
Помня Кранево от детството си - беше много приятно курортно селце. Повече от 20 години не бях ходил и носталгично решихме да отидем преди две години. Голяма грешка. Не можах да го позная:- брутална мизерия - пътеките до плажа приличаха да сметище.- в центъра Нежна Чалга започва да звучи още от 10 сутрин, а вечер маанета продънват ушите.- обслужване по заведенията - ужасно- качество на храната - отвратително- на третия ден - всички бяхме с разстроени стомаси- плажа скъп, но мръсен Pease!
84
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кранево да си се радва на украинските неблагодарни *** заради тези нещастници никой не иска да стъпи в хотелите им ФАКТ.
83
2
 
15
 
! Отговори
XL преди 9 месеца
стига сте лъгали е!!!всичко е фраш!!!само данъци окривате!!!
82
0
 
54
 
! Отговори
Георги преди 9 месеца
Вчера цъкам да направя подарък на мен и родителите ми във Велинград, 2 нощувки за двама човека. ЦЕНА:450лв. Викам си, егати за 4 човека 900лв и това само спане. А храна, а път... Наще "курорти" като в банановите републики станаха само за чужденци. Само, че те на тая смрад няма да дойдат. Защото който плаща 900лв за 2 нощувки ще спи навсякъде по света. Велинград ми е Монако. Кракът ми няма да стъпне!
81
3
 
21
 
! Отговори
предложение преди 9 месеца
я да почнем всеки ден да пускаме смс_и минимум за 50лв. та да подпомогнем хотелиери и кръчмари . вервам че нема да има против :)
80
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
С удоволствие чета коментарите тука и се убеждавам, че съм прав да не ходя на Бетоно-Мутро-Черноморието. Има български планини и съседни държави с море!
79
28
 
19
 
! Отговори
Манолски преди 9 месеца
Да благодарим на правителството, че съсипва още един бранш с войнолюбството си
78
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вмомента ако отидеш на почиваш някъде, това е през 30 годишния незавършен преход, по-скоро ще се върнеш още по-изморен отколкото починал :)))
77
0
 
42
 
! Отговори
Мда преди 9 месеца
Руснаците и немските пенсионери пьлнеха по рано курортите ама свьрши
76
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма как да има български туристи по черноморието. Цените са се увеличили двойно спрямо 2020 г., а заплатите са си почти същите.
75
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами нямат . Разчитаха на руски туристи . И не се интересуваха , че руснаците с война се занимават, не им е до туризъм
74
0
 
31
 
! Отговори
Мда преди 9 месеца
При тия цени от години ходя в балкана на хижа и ми е добреКойто има пари да се сипе на черноморието - обикновен бьлгарин сьм с африкански доходи
73
1
 
60
 
! Отговори
Пепе преди 9 месеца
Охх, как съм пoвpъщал в Кранево. Как ми взеха 200лв за лекар. Как са се държали с мен като трета ръка човек. Аз ям чернокопи, но дават маса на *** ядящи една порция картофи с бира. Хотелът отказва да ми даде обяд, защото имало "група"....от десетина години ходя в Гърция, Хърватия, Испания, Италия и даже не съм се доближавал до това брутално обслужване, като при нас. Да затварят, сами си го направиха.
72
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ами като не ставате и за *** за зеле така ще е - наглеци долни - гръцко ни зове
71
0
 
67
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 месеца
Изповядвам политиката - нито лев на бг мутрохотелиерите. Тук всеки с къща за гости опънал порше отпред, а дава бангладешки заплати. Смятай го - милион българи тази година в гръцко, всеки средно по 1000 лв., няма да влезнат в джоба на мутрите