В голямата жега: Ракитово за четвърти ден без вода

Засегнати са близо 8 000 души
15 юли 2023 20:47, Красимир Ангелов
11

Настоящата седмица без съмнение е най-топлата от началото на лятото, а на фона на ужасната жега в Ракитово бе обявено частично бедствено положение. Причината е липсата на питейна вода вече четвърти ден, заради авария на главен довеждащ водопровод.

Вода за битови нужди се осигурява с водоноски.

Още по темата
През това време от местното ВиК се борят с множество аварии по дългия 22 км водопровод, но без успех.

"Аварийните екипи ходят пеша и носят частите пеша. Всеки ден имаме очаквания да пуснем водата, ние я пускаме и тя гърми на следващо място", каза кметът Георги Холянов.

Подобни аварии не се случват за първи път и единственото решение на проблема е в подмяната на над 60-годишния водопровод. Дотогава хората ще изпадат в трудната ситуация да нямат вода в горещините.

Очаква се в Ракитово да получат дарение от бутилирана вода за пиене. А частичното бедствено положение ще остане в сила до 19 юли.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кметът къде го???
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това са последствията от 34 години ограбване !
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
за 30 години един водопроводне с нправили- цялата страна лежи на строителството от преди "демикрцията" - каквото сам си направиш никой неможе ти направи- а каво са ни замислили за напред - дати се изправи косата
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Умирисаха се хората там...
4
2
 
10
 
! Отговори
Слепи Слепев преди 9 месеца
Да поливат с минерална вода. Имат пари много ракитовци. Цяла година крадат дърва, продават и посля се жалват, че няма вода. Изсекли са горите в половината родопи. Какво ще задържа водата - позотовното мислене ли?
3
8
 
3
 
! Отговори
Стас преди 9 месеца
Няма ли някоя висока и атлетична мома на 20 години с много късичка поличка да носи менци морно и после да полегне до дедо ви Стас за да я гнявя цяла вечер както само аз си знам.
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Момите с менците да носят вода, както през капитализма преди 1944 година. Социализмът развали хубавия селски народ, като му донесе социални придобивки, индустриализация, язовири, чешми, водопроводи, казва професор Келбечева.
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Промяната на радеф е факт!!!!!!!