Ограничено движение по АМ Хемус

Обявени са няколко дати
31 юли 2023 12:32, Росен Стойчев
1
Ограничено движение по АМ Хемус
Снимка: БГНЕС

 На 31 юли от 20 часа до 8 часа на 2 август ще бъде ограничено движението в участъка Буховци – Белокопитово на АМ „Хемус“ за изпитвания на трасето, съобщиха от АПИ.
 
От там уточняват, че временната организация на трафика се налага заради изпитвания на пътната настилка, заложени в договора за изграждане на участъка.

Още по темата

"16-километровата отсечка беше въведена в експлоатация на 17 октомври м. г. При изпълнение на измерванията движението ще се пренасочва по път I-4 Търговище – Шумен. По-голяма част от дейностите ще се извършват през нощта в работни дни, за да не се затруднява трафикът през деня и в почивните дни", припомнят от агенцията.

Целта на измерванията, които са част от гаранционното обслужване на участъка, е проверка на техническите характеристиките на пътната настилка – равност, носимоспособност и др., както и проверка на експлоатационното състояние на магистралния участък, включително от строителния надзор.

Трафикът ще бъде спрян само в посока Варна от пътен възел „Буховци“ до пътен възел „Белокопитово“ на АМ „Хемус“ и пренасочен по път I-4 Търговище – Шумен през три нощи:
- от 20 ч. на 2 август до 8 ч. на 3 август;
- от 20 ч. на 3 август до 8 ч. на 4 август;
- от 20 ч. на 8 август до 8 ч. на 9 август.

 От 20 часа на 7 август до 8 часа на 8 август ще бъде спряно движението само в посока София от пътен възел „Буховци-Север“ до пътен възел „Белокопитово“, като трафикът ще преминава по път I-4 Търговище – Шумен.
Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват стриктно поставената пътна сигнализация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари