Момиченца избягаха от ДГ в Берковица без да ги забележат

Това не бил изолиран случай
Обновена: 2 авг 2023 19:18 | 2 авг 2023 19:09, Йоана Цонева
39
Момиченца избягаха от ДГ в Берковица без да ги забележат
Снимка: БГНЕС

Две деца избягаха от детска градина в град Берковица, без персонала да забележи липсата им, съобщава bTV. Случаят е от 31 юли.

Момичета на 4 и 6 години напуснали учебното заведение, като това останало незабелязано от учителката, която била на смяна.

Към обяд родител на едно от децата установил, че раничката на детето му е пред дома им, но то самото липсва. Незабавно бил подаден сигнал и започнало издирване. В крайна сметка двете деца били открити невредими да се разхождат край училище в Берковица. По случая тече проверка.

"Важното е, че децата са намерени и са здрави, оттук насетне да видим какво ще се случи с ръководството на детската градина, с отговорността, която трябва да поемат, това, че са били повече деца, не означава, че не носим отговорност", заяви кметът на Берковица Димитранка Каменова.

Директорът на детската градина Илонка Славкова посочи, че това не е изолиран случай, тъй като такива инциденти се случват в цялата страна. Тя увери, че са взети мерки да не се стига до друг подобен случай. По думите й на виновния персонал ще бъде потърсена отговорност.

Родителите на избягалите деца са подали жалби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Случаен минувач преди 8 месеца
Къде е новината!?
34
2
 
16
 
! Отговори
До 34 преди 8 месеца
"а камери и аларми на входа оти няма а???" ----------- Какви камери и аларми бе, шопе? През соца като нямаше такива екстри, нито мобилни телефони и смартчасовници, нито пък Агенция за закрила на детето, как оцелявахме? Само по един начин - още в детската градина ни учеха на правила и от нас се търсеше отговорност за спазването им, не от учителите. И родителите ни пердашеха нас, не биеха учителите. Така се става човек. А сега??? На 15 вече се друсат, на 18 стават престъпници, но им викат "деца".
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
а камери и аларми на входа оти няма а???
32
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Другарката сигурно е работела на втора работа еротичен телефонен номер и е обслужвала клиент и затова е изпуснала децата.
31
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чудо голямо, ние едно време бягахме постоянно. А после от детската градина, като кажат на наще и като се приберем в къщи следваха наказания и бой. И станахме хора. А сега две хлапета избягали и вече по телевизията ги дават, че и родителите им се оплаквали, вместо да теглят един пердах на децата си. Падение.
30
1
 
15
 
! Отговори
Щом е избягало преди 8 месеца
с раничката си, значи не е било на двора - децата не излизат там с раници. Още по странно е, че не се е прибрало у дома, а я оставило пред вратата и е тръгнало да се разхожда. Прилича на културни особености...
29
2
 
18
 
! Отговори
До 25 преди 8 месеца
"Щом са цяло стадо 32 деца всичко трябва да обезопасено. Вкарайте ги в пясъчника и стойте прави до тях. Не сядайте на пейка. Трябва да имате видимост. Когато сте седнали не виждате зад пързалката или другите катерушки. Реално 4 или 5 часа е работата с деца." -------------- Мното точно казано, цяло стадо са. Докато едно бърка в очите на приятелчето си, второ яде пясък, трето и четвърто ще се изтрепят на катерушката. Остават още 27... Ела ти да пазиш стадото за половин час и после давай съвети.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е било явно при сборна група-щом е от вчера инцидента.В малко населено място остава през август една група.Мисля, че на 1 август е станала размяна на дежурните учители.Учителката, която е била на смяна не е познавала децата.Това са 4 възрастови гр.Може би по 8 деца от 1, 2, 3 и 4 група.Това е основната причина да се случи точно в първите дни на август.Младите учители често се оплакват,че децата са много.Не са много 30 деца. Децата нямат вина.При непознати деца в сборна гр.е риск.Внимавайте!
27
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много големи ограничения, сегашните деца нямат никаква свобода, мачкани са от малки от нискообразованите си плебеи бачкатори които са ги ! А лелките ако не си гледахте телефоните, можеше да забележите децата!
26
1
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 8 месеца
Заключват се в Пловдив с резе на високо. Само голям човек може да отвори вратата.
25
2
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 8 месеца
не се ли заключва вратата на двора пияни нар-ко-мани педофи=ли
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вмалък град, че няма да се изгубят яно, но добре, че не ги е срещнал някой чичко с голям... пищов :D
23
0
 
8
 
! Отговори
Ми те чаафетата преди 8 месеца
не обичат някой да ги възпитава и да ги учи на правила. Те си имат свои разбирания за живота. После и от училището, край което се разхожзаи, ще бягат по същия начин. Деца на природата, кво да прайш.
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Заключете вратите на двора! Щом са цяло стадо 32 деца всичко трябва да обезопасено. Вкарайте ги в пясъчника и стойте прави до тях. Не сядайте на пейка. Трябва да имате видимост. Когато сте седнали не виждате зад пързалката или другите катерушки. Реално 4 или 5 часа е работата с деца. На двора са от два до три часа. Ще извършите прави, не е страшно!!!
21
0
 
1
 
! Отговори
професионален протес преди 8 месеца
уесен изберете пак крадливата димитрана, и нейното протеженце, мое и да ги врътнете, он кмет, она да води парламентО, давеебемупустиняците
20
2
 
0
 
! Отговори
Котаракът Еркюл преди 8 месеца
Даскалиците седнАли карти да играят и пратИли децата за "Етър"...
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Голямото момиченце е било инициатора. То е на 6г.и се чувства голямо. :) Добре, че са в малък град. В София ако се случи ще се изгубят, а и може да ги удари кола. Инцидента е завършил благополучно, което е по-важно. Но имайте предвид, че един път избяга ли дете, ще избяга отново. Едно време майка ми беше преподавател в ОУ. Казваше, че много от бегълците от малките класове са бягали от детската градина. Но тогава родителите се карали първо на децата, после обвинявали учителите. :)
18
2
 
3
 
! Отговори
Правосъдие за всеки преди 8 месеца
Глоба затвор и отнемане на личната карта и шофьорската книжка на децата.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Явно не им харесва в детската градина на децата - въпроса е защо, а за безотговорните възпитатели нямам думи. Най вероятно са оставили децата да се оправят сами и въобще не си мърдат пръста. Което ще рече че децата са ги усетили че не се грижат за тях
16
1
 
1
 
! Отговори
учителката преди 8 месеца
ученичките дано да те хванат психопат и да си излежиш присьдата с цялата строгост на закона но си медиина звизда като гледам