Без син талон за шофьорите

Документът отпада
4 авг 2023 07:17, Росен Стойчев
52
Без син талон за шофьорите
Снимка: БГНЕС

Контролният талон на шофьорите, известен още като син талон – отива в историята.  Хартиеният документ към шофьорската книжка, на който пише колко точки имаме, вече няма да е необходим, съобщи Нова.

За шофьора Елена Донкова поправките в Закона за движение по пътищата са отдавна закъснели.

„Беше крайно време. Той е само хартийка сред другите лични документи. 9 години, откакто съм шофьор, нито веднъж не ми е потрябвал”, сподели тя.

Още по темата

По-големият проблем за нея е, че не може онлайн през сайта на МВР да провери колко контролни точки има.

„Трябва да  отидеш на мястото, където си регистриран да питаш колко са ти контролните точки. Няма как да спреш катаджия и да питаш колко точки имам”, обясни Елена.

 Депутатите приеха окончателно, че информацията за контролните точки на шофьорите ще се съхраняват в национален регистър.

„В електронната система тази информация може да бъде актуализирана по всяко едно време. Ето това е моят контролен талон, в който пише, че аз имам максимален брой точки. Дали наистина са толкова, аз и към момента не знам”,  обясни Йордан Терзийски, депутат от ПП-ДБ.

 Пътни експерти смятат още, че постепенно трябва да отпаднат и документите, свързани с годишния преглед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: шофьорисин талон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Бай Вълчо преди 8 месеца
До Бай Дрън,Отидете направо в кат там ще ви го връчат
45
0
 
8
 
! Отговори
До 44 преди 8 месеца
Не бате няма да махнат стикерите,защото се печатат в определена печатница на определени хора,също и зелените карти,ако искаш поинтересувай се коя е печатницата, която ти продава стикери по 2 лева.Иначе те премахнаха стикера за винетка и собственика на печатницата така изрева, че да го компенсират направиха стикера за преглед (който се прави в същата печатница) двоен като цена.Така де кои сме ние че да спираме далаверата на хората.
44
0
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
Знаете ли, синия талон да ни е проблема, всички имаме там 20-30 лева да платим глоба, обаче какво правим с тия глоби? Още миналия ноември в Амарант ми се появи съобщение, че имам невръчена глоба. И до ден днешен, почти година, никой не ми е връчвал глобата. а ако са станали 10? И ако един ден отида да платя и се окажа рецидивист? Т ия въздуухари пт ПП се занимават с кокошкарски истории. ПОне да оправят проблемът с връчването на глоби, че досега всяко нещо, което пипнат ще трябва да се променя!
43
2
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
Абе вижте какво, Синия талон не бил необходим? МИнах на червено на 1 януари в 10 часа в Пловдив. Спряха ме. Казаха ми, че съм минал на червено. Тестваха ме за алкохол, бях изтаврезил. Искаха ми син талон...е тук засечка. какво е това син талон? Айде *** питай оня, дето спряхме сега. Аха, видях. Аз това нещо си го държа в шкафа. Е, то дето мина на червено не е голямо нарушение, ама дето нямаш син талон, глоба 20 лева. Точка по въ проса трявба или не синия талон :)
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А кога ще премахнат и лепенките по прозорците??? Нали уж камерите четат табелите на колите???
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
те хората карат без книжки те ще махат синия талон, смешници...
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Другото което трябва да направят е, закона да важи за всички, а не да изчистват нарушенията на депутати и подобни.
39
0
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 8 месеца
До Анонимен,този гявол сигурно е първия дето после иска пътища,здравеопазване,образование и т.н.поредния адрешко,това което е срамно по цял свят при вас е геройство,затова никога няма да бъдете ХОРА,колкото и да сте въшливи с пари,с крадени пари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като ти вземат точки от талона правят дупки, виждат се срещу светлина
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А аз ще си го пазя, ца всеки случай, че знам ли. Да не би като тръгна за морето да ми се заяде някой катаджия, че отказвам да ги "черпя" и само гледат как да ме одрусат.
36
1
 
7
 
! Отговори
Acbo преди 8 месеца
А обнародвано ли е в Държавен Вестник? Дали мога да го хвърля наистина?
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Супер. Винетката вече е ОК, талона отпада. Следващото досадно нещо, което ме изумява всеки път и трябва да се оправи- многото хартийки за гражданската отговорност - полица, стикер, талонче, зелен талон... безумици. Всичко трябва да е в общ електронен регистър. По номера на колата да си излезе всичко в системата - винетка, гражданска, преглед... В 21 век, когато си купуваш апартамент през онлайн банкирането, стикери по стъклото и картончета в джоба е малко нелепо.
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Пътните експерти" да се разходят малко по европа с колите и ще разберат, че там искат наличен документ за ГТП. Евентуално след години, когато се свържат електронно полицейските системи в Европа може и да не ни искат документ за ГТП. Какви сте Вие експерти по тия министерства и агенции , умът не ми го побира.
33
3
 
4
 
! Отговори
Сифилиско преди 8 месеца
Сега остава да се сетят да махнат и техническия преглед и да го обединят с гражданската отговорност и с 1 документ само да се сертифицират няколко неща на 1 път.
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз талона го ползвам, само за да казвам че не го нося при извършено нарушение и всички знаят как се процедира нататък . Един съсед корумпай ме научи на този тарикатлък . Научи ме също как да не купувам винетка и застраховка. Гявол голям е .
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да отпадне и годишният технически преглед, както в САЩ. Щом колата ти е за ремонт, отиваш в сервиза, ремонтират ти я и ти дават гаранция и се води само на отчет. Това в пунктовете за ГТП са търтеи скубачи на пари.
30
1
 
3
 
! Отговори
До 32 преди 8 месеца
Гласуваха го вече бе...
29
1
 
7
 
! Отговори
никсън преди 8 месеца
Това с премахването на контролния талон го слушаме 10 години. Моля да публикувате реални новини, а не идеи!
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
'Той е само хартийка сред другите лични документи. 9 години, откакто съм шофьор, нито веднъж не ми е потрябвал' -- аз от 40 г отга карам книжка нито един път не ми е трябвала!
27
3
 
18
 
! Отговори
Нерезанов преди 8 месеца
Това, че отпада синият талон, добре. Дали го има или няма все тая. Това, че ще отпаднат документите за технически преглед също добре. Кога ще отпадне самия технически преглед, като такъв, както е в Русия и гражданската отговорност. До кога държавата ще осигурява хляб на частни застрахователни компании,чрез задължително застраховане.