Ковачева иска криминализиране на унизителното отношение

Готви законодателство
Обновена: 4 авг 2023 08:50 | 4 авг 2023 08:50, Росен Стойчев
67
Ковачева иска криминализиране на унизителното отношение
Снимка: БГНЕС

Омбудсманът Диана Ковачева предлага да се криминализират случаите на смачкване на човешкото достойнство и нечовешкото отношение. НК не предвижда наказания за подобни случаи.

Още по темата

"Предлагам много ясен текст, който криминализира такива случаи. Те са детайлно описани с конкретни хипотези. Когато има случай на  на нечовешко отношение, на унизително отношение, когато някой умишленомалтретира друго лице с цел да унижи достойнството му, да смачка достойнството му, да причини болка, която няма да остави трайни белези, но е физическа - в този случай предлагам да има криминализиране и тежки наказания", каза Диана Ковачева в БНТ.

В случаи като този в Стара Загора се определят като лека или средна телесна повреда, но въпросът с белезите остава. Насилникът над 18-годишното момиче има за цел да я накаже, дамгоса, да ѝ покаже кой е по-силният, да я унижи - унижение е да ѝ обръснеш главата на една жена и да оставиш по лицето ѝ тялото белези, които цял живот ще ѝ напомнят. Това е недопустимо посегателство върху човешкото достойнство, каза омбудсманът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: обявиДиана Ковачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аба вийй ептен испидирастяхти уа!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ам за "респектирането" в РПУ-та и от милиционерите на улицата - което е основното занимание и масова практика на "работа" и дейност...ТАМ КАКВО?Тез - дет и за селски пъдари-не стават -сбирщайн от селски неграмотници - а една шапка пари им се плаща и все искат ..и още и още - дет парите им все малко -ЗА ТЯХ КАКВО..?
9
1
 
7
 
! Отговори
Хари преди 9 месеца
То приеме ли се това половината работодатели в България ще бъдат осъдени.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Доста унизително е, според мен, да потърся нещо в Гугъл, а после да не мога да прочета нищо на телефона си от реклами на същия тип стока. Не е ли унизително? Все пак сме граждани на някаква държава, в някакъв съюз, възприел някакви технологии, които в крайна сметка са тормоз, ежедневно крадене на мегабайти и време, отвличане на вниманието.
7
2
 
7
 
! Отговори
Коментар преди 9 месеца
То всеки е против насилието..има достатъчно закони в наказателния кодекс и странно защо досега не са прилагани а ще измислят още нови че да стане кашата още по голяма!И странно откъде за 3 дена се появиха стотици жени с отрязани коси в миналото и сега?Досега защо не са се оплаквали в МВР?Доказателства някакви,документи за насилие имат ли издадени от МВР?Работата мирише и бие на пропаганда,агитация и измишльотини заради Истанбулската конфекция!
6
3
 
6
 
! Отговори
И преди 9 месеца
как се доказва това унизително отношение? Как лекичко и с пиниз ни подготвят да приемат конвенцията!
5
4
 
14
 
! Отговори
Да кажем истината? преди 9 месеца
Не не неее, стигааа! Най-лошото в САЩ е да си разведен бял мъж, нищо нямаш, стига. Закона трябва да се промени така, изневерява ти жена ти, при развод, децата при мъжа, жилището му не се пипа и така всички проблеми с побоища ще спрът. Сега какво е? Мъжа бачка по цял ден, жената от скука чати с по 15 мъже, накрая се изплющи с някой, мъжа я хване, тя му взима децата, апартамента, той плаща издръжка и тя му сисипва живота, кой пази мъжа бачкатор? След като унищужи мъжа, той как да си продължи живот
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кого крият толкова време и съдии и медии? Кой е чадърът над Георги макетния нож?
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
някой да обясни, каква е ползата към днешна дата, от тази длъжност? Освен личната такава, да получава заплата, и да е на държавни разноски?
2
1
 
6
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 9 месеца
Жа стане веле ,а нимойш дъ попържиш некой .Баааго.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз искам криминализиране на унизителното отношение от страна на Ковачева към работата и.