Ковачева предлага закон срещу унизителното отношение

Очаква действия
3 авг 2023 12:16, Росен Стойчев
38
Ковачева предлага закон срещу унизителното отношение
Снимка: БГНЕС

Трябва да бъде криминализирано унизителното отношение, което влияе върху психиката. То  смачква достойнството. Извършителят на обезобразяването в Стара Загора не е имал намерение да даде урок, който да държи момичето цял живот наясно, че тя е виновна.

Още по темата
Точно срещу това ще помогнат моите предложения. Това заяви за Нова Нюз омбудсманът Диана Ковачева.

"Промените в НК са нужни, за да може случаи на унижение на жени да бъдат наказвани. В случая с момичетостава дума за телесна повреда, която отчита тежестта на физическите наранявания, но не и унизителното отношение, което не застрашава живота, но смачква човешкото достойнство. Заради липсата на специален състав в НК, такива деяния не могат да бъдат санкционирани справедливо", коментира тя.

По думите ѝ трябва депутат да внесе нейните предложения, което ще стане след представянето им пред Правна комисия. "Поради спешния порядък няма да има време за обширно обсъждане. Промените трябва да бъдат внимателно приети, отговарят на общественото настояване. Затова НК е кръпка до кръпка", смята Ковачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: законДиана Ковачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен.Защото заради 700 хил.лв служители на спецпрокуратурата разграбиха антични предмети, монети и картини за няколко млн.евро.Да не говорим,че В.Божков възнамеряваше в сградата на Пощенската палата да открие постоянна изложба на картини на известни художници и постоянни изложби на старинни предмети, а "спецовете" се втурнаха като хуни и разпердушинаха и разграбиха всичко. ИГ действаше не като гл.прокурор, а като милиционерски възпитаник на Симеоновската школа,какъвто на практика си е.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този закон ще свърши мниго неща, на първо място няма да позволи на хора като зам.окр.прокурор на СЗОП, на съдийката-докладчик на тричленния съдебен състав на СЗОС за понижението на квалификацията на телесната повреда от средна в лека и на председателя на този състав да си разкарват коня където и както им попадне. Да се надяваме, че разглеждането на наказанита за домашно насилие ще изкарат още мръсни ризи на съдии от Старозагорския районен и окръжен съд. и че усмивката на съдийката ще секне.
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Госпожо ,какво ще кажете за цените на горива ,ел.енергия .........,за липсата на здравеопазване ........и т.н . Мисля ,че това засяга народа .
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Видяла жабата, че подковават вола...
31
3
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
В омразната на мнозина Америка всяко нежелано докосване се брои за нападение, даже и наплюването и енергичната самоотбрана е законна, стига нападението да продължава или да има опасност на продължи. Даже ако се завираш в лицето на някого се води за нападение и можеш да го шамаросаш или "ужилиш" с електрошок.
30
5
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Тази крава юристка ли е? Щото кой преценява дали има "унизително отношение" и по какъв критерий? Или си наливаме вода в адвокатската воденица, както си му е обичая в Бгто?
29
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
подкрепям предложението за унизителното отношение
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дано.Дано го приемат,иначе стачки докрай.Стига са унижавали жените разни компл..ти.Пулев в една друга държава, го наказаха за целувка,а нашите ***..вци бият,стрижат , режат,и унижават.Стига вече.
27
2
 
12
 
! Отговори
Време е преди 9 месеца
това стадо да бъде обуздано най-накрая! Толкова лоши отношения между хората не съм виждал никъде другаде в Европа(и не само). Тук живеят някакви зверове. Шофирайте малко в кой да е град. Разходете се до някоя детска площадка. Влезте в кой да е хранителен магазин. Хората са злобни, намусени, крещящи. Жени дискриминират жени! Масово не знаят как да се държат цивилизовано! Обиди, шамари, викове, диагоналки, клинове с леопардови принтове..... Простащината е взела връх. Не са само 80%. Повече са!
26
0
 
12
 
! Отговори
мдааааа преди 9 месеца
унизително отношение, ами тогава целият български народ, ще осъди своите мили политици!!!
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абсолютно права е, но защо в България всички неща се случват безвъзвратно късно?! Все едно сега откриват топлата вода, изведнъж се сетиха, че унизителното отношение, психическият тормоз също убиват. Липсата на закони за защита накараха много жени да приемат, че тормозът е нещо нормално като отношение - в къщи или на работното място.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А защо е спряно разследването срещу Васил Божков? Мирише на корупция. Няма го Гешев, няма разследване срещу Божков.
23
0
 
6
 
! Отговори
Ха преди 9 месеца
След като същите тия депутати направиха закони за спиране на разследването на Борисов и Петков и унизиха главния и наблюдаващия прокурор, какви закони може да се очакват от тях.
22
1
 
11
 
! Отговори
Хамам преди 9 месеца
Самоунизително е да слушаме подобни личности с подарени от Харусулата постове . Винаги управляват бардаците от турско време с евнуси/жени с мъжко самосъзнание
21
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега вече ни отвличат вниманието. Ковачева си чопли под ноктите да изкара идеи. Всичко вони на натиск от Брюксел да вкарат Истанбулската конвенция и да узаконят еднополовите бракове.
20
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
A за унижени мъже нещо ще измъти ли тази kокошка?Или не знае на какво унижени са подложени мъже?Какво значение има унизителното отношение с пола на човека?Не може да се създаде такъв закон.Това е насилие. Няма как да се дефинира унизително отношение. Ще залеете хората с фалшиви обвинения.Всеки ще може да си внуши или съчини унизително отношение.Изобщо не сте наясно колко болни хора има.Психически нестабилни хора може да предявят иск, без изобщо да са обект на отношение. Не си играйте с огъня!
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аве вижте ся, има мъже и мъже, както има жени и жени, то това не е до закон, той няма нищо да промени, зависи от човека :)) Тази пат ка ако иска съвсем да няма деца в БГ, да си го въведе феминисткия закон, за нея е нормално, прилича на гарргамел :)))
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За унижение на мъже ще има ли закон?
17
2
 
6
 
! Отговори
Преценка преди 9 месеца
Унизително е отношението на Борисов към Йовчева.
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Първо научете подрастващите поколение, що е чест, достойнство, семейство, родина. Второ изпълнявайте съществуващите закони. Знаете ли колко обвинения и дела ще се водят за някакво отмъщение между съпрузи, партньори и т.н.? Как ще доказвате, че е имало унизително отношение?Кой как разбира термина унизително отношение. Ще се водят смешни и гнусни дела с цел парично обезщетение и съсипване на репутация. Ще се разпадат много семейства и връзки ако единият партньор бъде осъден без съгласието на други